Victòria per seguir creient en l’ascens de l’AP Dental Vendrell davant el Secà

Triomf plàci de l’AB Vendrell femení que passa per sobre del seu rival

AP Dental Vendrell - CB Secà Sant Pere. Eix

SEGONA CATALANA

AP DENTAL VENDRELL - 72 CB SECÀ SANT PERE - 65

Victòria molt treballada dels vendrellencs, què, van superar per 72-65, al conjunt del Secà Sant Pere, un equip necessitat de bons resultats, per sortir de la zona calenta de la taula. En un partit travat, què, els visitants van portar al seu terreny, amb un joc de molt contacte, què, els taronges van saber redreçar-lo, perdíen per set punts a cinc minuts del final, amb una gran reacció, en els darrers minuts, què, els va servir per apuntar-se un nou triomf. Aquest resultat, deixa als de Manel Espallargas, amb un balanç de 14-7, en una provisional segona posició, què, donaria l’ascens de categoria, encara, què, els del Vendrell, tenen un partit més disputat, què, els seus rivals, en una segona posició, molt disputada, on fins cinc equips, separats per una sola victòria, opten a aconseguir-la, a final de temporada.

L'encontre es va iniciar amb dos triples, d‘Ian Solé i Ivan Garcia, que, donava un 6-3 inicial pels de Coma-ruga, als dos minuts de joc, a partir d’aquí, els de Lleida, van enllaçar una ratxa anotadora, amb dos triples convertits, què, els suposava un parcial de 0-13, que capgirava el resultat, 6-16, en uns minuts de domini visitant, aprofitant la precipitació dels taronges; un conjunt vendrellenc, que es va veure sorprès per l’efectivitat del seu rival de cara a cistella, un triple de Joan Marín i la brega interior dels germans Solé, van minimitzar, 16-23, el domini del Secà, al final del primer quart. L’inici del segon període va tenir color local, la major intensitat defensiva dels vendrellencs, deixant en dos punts anotats, al seu rival, en els primers cinc minuts d’aquest quart, i els punts de Carlos Harster, amb un triple i Pol Blasi, deixaven un parcial de 10-2, què, donava, els donava la iniciativa, 26-25. Després, el joc es va descontrolar i els visitants, novament encertats, es posaven amb un 31-36, dos triples, de Joan Marin i Joan Solé, eren replicats, pel triple, del visitant Eduard Illa, en la darrera acció de la primera part, què, deixava, el 38-39, del descans, en uns primers vint minuts molt ofensius.

Després del pas per vestidors, l’encert de cara a cistella va baixar, les defenses es començaven a imposar i anotar no era tan fàcil, en un tercer quart molt igualat, què, va transcórrer amb parcials per un i altre equip, del 44-41 al 44-47, on un nou triple final del lleidatà Illa, tornava, 51-52, l’avantatge als del Segrià, a manca dels últims, deu minuts. Un darrer període, on el joc de contacte que va proposar el Secà Sant Pere, va descentrar als del Baix Penedès, què, només van ser capaços d’anotar, dos punts en els primers cinc minuts d’aquest últim acte, en canvi, dos triples consecutius, del visitant Ramon Brescó, els deixava amb un 53-60, a manca de cinc minuts del final, què, complicava la victòria pels locals. Però, els taronges,es va sobreposar a la situació, amb uns darrers cinc minuts d’alt nivell, on van ser capaços d’anotar 19 punts, per marcar-se un parcial de 19-5, que va ser definitiu, per entendre el resultat final. La defensa d’ajudes dels del Vendrell, que, va aturar l’atac del Secà i un triple anotat per Ian Solé, amb 64-63, a falta de poc més d’un minut pel final,67-63, van ser factors determinants per lligar, una victòria molt treballada, davant un rival que no es va donar per vençut, en cap moment.

Dissabte, llarg desplaçament fins a Fraga, per visitar la pista de la Peña Fragatina, rival directe per aconseguir l’ascens i que porta una ratxa de cinc victòries consecutives.

Pel Vendrell van jugar: Marín (12), Joan Solé (9), Ian Solé (12), Garcia (7), Arrabal (2), Blasi (4), Nieto (2), Harster (9), Ibáñez, Rosell (1) i Jordi Solé (14). 17/34 tirs lliures, 14/37 tirs de dos, 9721 triples.

Parcials: 16-23, 22-16 (38-39), 13-13 (51-52), 21-13 (72-65).

SEGONA CATALANA FEMENINA

MANYANET REUS SALOU - 25 AB VENDRELL - 66

L’AB Vendrell femení, va trencar la dinàmica negativa de dues derrotes consecutives que portava, amb una victòria plàcida, a la pista del penúltim classificat, el conjunt del Manyanet Reus - Salou, per un contundent resultat, de 25-66, en un matx, on les taronges es van mostrar molt superiors, destacant, un tercer període, d’absolut domini de les visitants, que van deixar sense anotar, parcial de 0-18, al seu rival, en el partit del retorn de Paula Peregrín, després de la seva lesió. A manca de quatre jornades per acabar la competició, les d’Eric Blay, presenten un balanç d’11-8, què, les situa a la cinquena plaça de la classificació, amb l’objectiu de la permanència, aconseguit ja fa setmanes.

El partit va començar amb un Vendrell molt endollat, què, aconseguia tres triples en aquest primer quart, dos de Mariona Rovira i un d’Andrea Cabrera, sumat a l’encert de Marta Casañas i la intensitat defensiva, deixaven un 6-19, a la fi del primer parcial, amb un Manyanet, que tenia moltes dificultats per produir. El segon període va estar més igualat, encara que la superioritat de les vendrellenques, va ser manifesta, tot i així, les de Reus, van poder anotar amb més fluïdesa, en un segon quart, que va deixar un parcial d’11-15 i què, es tancava amb un triple de la taronja Paula Garcia, per deixar el 17-34 del descans.

El partit es va acabar de decidir, si no ho estava ja, en un tercer quart, on les del Vendrell, van fregar la perfecció, amb una defensa pressionant, que va ofegar l’atac local i la superioritat de les interiors visitants, amb Rigal, Pérez i Elias, molt actives, les taronges, van deixar sense anotar, al seu rival, durant aquest tercer període, que va ser un malson per les locals, que es tancaria, amb un contundent, 0-18, que sentenciava, el resultat, amb el 17-52, a falta de jugarse, uns últims deu minuts que serien de tràmit. Un darrer període, que va servir per, fer rotacions i certificar la victòria, en un gran partit de totes les jugadores vendrellenques.

El proper encontre, serà dissabte, al pavelló de Coma-ruga, davant l’equip del Gavà.

Pel Vendrell van jugar: Cabrera (4), Elias (9), Pérez (10), Casañas (6), Rovira (15), Rigal (3), Cifuentes (5), Garcia (7), Gutiérrez (2) i Peregrín (5). 11/24 tirs lliures, 17 cistelles de dos punts, 7 triples anotats.

Parcials: 6-19, 11-15 (17-34), 0-18 (17-52), 8-14 (25-66).

El sènior 2 masculí, per la seva banda, tenia dos compromisos aquest cap de setmana. Divendres, en un gran partit, superava a domicili, per 73-84 al Claret de Valls. Diumenge, el Torredembarra, líder d’aquest grup de la tercera catalana, guanyava a Coma-ruga per un clar, 39-61, en un mal partit dels vendrellencs.