L’AP Dental Vendrell veu frenades les opcions d’ascens al caure a Fraga

Peña Fragatina - AP Dental Vendrell . Eix

SEGONA CATALANA

CB PEÑA FRAGATINA - 73 AP DENTAL VENDRELL - 54

El conjunt vendrellenc, va perdre aquest passat dissabte, per 73-54 a la pista de la Peña Fragatina, una derrota dolorosa, davant un rival directe, què, frena les aspiracions d’ascens del conjunt taronja. I més, quan, els rivals directes per pujar de categoria, Alpicat B, Balaguer i Cambrils, també, perdien els seus respectius partits, en una jornada, on el conjunt de Fraga, va ser el gran beneficiat de la jornada. Ocasió desaprofitada pels de Manel Espallargas, per acostar-se a l’ascens, en un partit, que van anar a remolc del seu rival, una Peña Fragatina, que ha entrat de ple en la lluita per pujar a primera catalana, després de les sis victòries consecutives que porta. A manca de tres jornades per acabar la competició, els del Vendrell, continuen, segons a la taula, en posició d’ascens, amb les mateixes victòries, 14, què Peña Fragatina i Alpicat B, però, amb un partit més disputat, la propera jornada l’equip taronja descansarà i perdrà aquesta posició de privilegi, quan restaràn dos encontres pel final de curs.

El matx va començar amb un gran ritme de joc i amb un marcador igualat 7-7 als 3’ de joc, dos triples locals, van propiciar un parcial, de 12-1, en uns minuts de desconcert visitant, què, disparava el resultat fins un 19-8; una cistella de Jordi Solé i tres tirs lliures dels taronges, retallaven, 19-13, el lluminós, al final del primer quart. L’inici del segon període va ser favorable als visitants, una major intensitat defensiva, va deixar en dos punts anotats a l’equip local, què,veia com els del Baix Penedès, marcaven un parcial de 2-8, amb un Ian Solé molt inspirat, què, empatava 21-21, el resultat. Vuit punts consecutius, amb dos triples anotats, del jugador local, Víctor Español, van despertar als de la franja, què, van acabar la primera part, dominant a un Vendrell, què, tenia dificultats per aturar l’encert dels de Fraga, què, arribaven amb un, 37-27, al descans.

A la represa, els taronges, van intentar retallar el resultat, però, els locals, amb una graderia favorable, anaven amb una marxa més, molt més intensos, parcial inicial de 8-1 i 45-28, què, semblava trencar el marcador. Un triple de Joan Marín i la brega de Jordi Solé, acabaria amb 14 punts, dins la zona, van contestar, l’encert dels de l’Aragó, què, tancaven aquest tercer quart, amb un 54-41 al seu favor i amb la sensació, què, els visitants, tenien què, canviar radicalment, si volien tenir opcions de victòria. Uns darrers deu minuts, què van començar, amb un conjunt visitant, més actiu, dos triples, del júnior Eric Rosell, gran feina la seva i de Jordi Nieto, posaven el 60-49 a cinc minuts i mig minuts del final, què donava esperances als del Penedès; malauradament, va ser un miratge, la Peña Fragatina, va intensificar la defensa i un parcial immediat de 7-0, obria de nou, 67-49 distància, davant un Vendrell entregat, què, anotaria, només, cinc punts, fins al final de l’encontre.

Ara la competició s’atura pel pont del primer de Maig i en la posterior jornada, els vendrellencs descansaràn, i no tornaràn a competir, fins la penúltima jornada de lliga, quan visitin la pista del Reus Deportiu, el proper 13 de Maig.

Pel Vendrell van jugar: Marín (7), Joan Solé (2), Harster (2), Garcia (3), Arrabal (3), Nieto (3), Ian Solé (7), Ibáñez (3), Rosell (10) i Jordi Solé (14). 15/23 tirs lliures, 12 cistelles de dos, 5 triples anotats.

Parcials: 19-13, 18-14 (37-27), 17-14 (54-41), 19-13 (73-54).

SEGONA CATALANA FEMENINA

Victòria còmode de l'AB Vendrell femení davant el Gavà

AB VENDRELL - 60 CB GAVÀ -41

L’AB Vendrell femení, va superar al conjunt del Gavà, per un plàcid resultat, de 60-41, en un partit on les taronges es van mostrar molt superiors des de l’inici. Malgrat les baixes de Paula Garcia i Marta Casañas per lesió, les locals,van imposar un ritme de joc, què, les visitants no van poder contestar, en un partit què, va veure el debut de la jugadora cadet, Lola González. Aquest resultat, deixa a les d’Eric Blay, amb un balanç de 12-8, què, els hi serveix, per seguir lluitant per la tercera posició a final de temporada, juntament amb Castellbisbal i Pallejà. Des de l’inici de l’encontre, es va veure un Vendrell, molt motivat, amb una defensa pressionant a tota la pista, què, provocava errades en el rival, per contra, les locals, veien cistella amb facilitat, dos triples, d’Andrea Pérez i Andrea Cabrera, situaven el 14-4 a l’equador del primer quart; la defensa de les taronges, va seguir sent un problema pel Gavà, què, marxava amb un 22-10, en contra, al final dels primers deu minuts. El segon període, va seguir amb la mateixa dinàmica, tot i què, la producció de les vendrellenques va baixar, les del Baix Llobregat, no oferien gaire resistència, davant un conjunt local, què, tenia la situació encaminada, 37-19, al descans. El partit es va acabar de sentenciar, si no ho estava ja, en un tercer quart, sublim de les taronges, que van passar per sobre del seu rival, amb una defensa d’ajudes i tres triples consecutius, dos de Natàlia Cifuentes i un de Mariona Rovira, què, van suposar un parcial de 15-5, en aquest període, què, deixava un ampli, 52-24, a falta de l’últim quart. Una cistella de Camila Gutiérrez, a l’inici del darrer període, posava la màxima diferència, 54-24, a partir d’aquí, les del Vendrell es van relaxar i el Gavà, va poder retallar el lluminós, fins el 60-41 final, després,de dominar, per 8-17, els darrers deu minuts. Igual què, en l’equip masculí, les del Vendrell, estaràn, dos setmanes sense competir, la primera pel pont de primer de Maig i la segona per jornada de descans. Serà, davant el Pallejà, en un partit que es jugarà a Coma-ruga, el 14 de Maig, quan tornin a la competició.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (4), Cabrera (3), Elias (10), Pérez (10), Rovira (16), Trillas (2), Cifuentes (11), Gutiérrez (2), Peregrín (2) i González. 3/7 tirs lliures, 18 cistelles de dos punts, 7 triples anotats.

Parcials: 22-10, 15-9 (37-19), 15-5 (52-24), 8-17 (60-41).

Doble compromís pel sènior 2 vendrellenc, aquest cap de setmana, en el seu intent de mantenir la categoria,en aquest tram final de competició. Divendres perdien, en un partit molt defensiu, per 44-46, davant el Manyanet Reus, diumenge, el resultat va ser positiu, al superar a domicili, a un rival directe, el Sant Pere i Sant Pau, pel resultat de 47-66. A la classificació, els taronges se situen vuitens, amb un balanç de 10-13, a l’espera de rebre el Constantí, el proper 6 de Maig.