L'AP Dental Vendrell es queda sense opcions d'ascens després de perdre a Reus

Reus Deportiu - AP Dental Vendrell. Eix

SEGONA CATALANA

REUS DEPORTIU 52 - AP DENTAL VENDRELL 49

Els vendrellencs s’han quedat matemàticament sense opcions de pujar a primera catalana, després de perdre per 52-49 a la pista del Reus Deportiu, a manca d’una jornada per acabar la lliga. Els de Manel Espallargas, van fer un partit molt irregular, amb un primer i últim quart, on van estar negats, de cara a cistella, què, els va acabar condemnant a la derrota, davant un rival, inferior, però, que va saber aprofitar, les facilitats dels visitants, per fer-se amb el triomf. Els taronges, no van aprofitar, les desfetes, del Cambrils i l’Alpicat B, rivals directes, per posar pressió a la Peña Fragatina, abans de jugar el seu partit davant el Secà, què, diumenge, va acabar guanyant i va certificar l’ascens de categoria. Amb només una jornada per disputar-se, els del Vendrell, aspiren com a molt, a aconseguir la quarta plaça final. El primer quart, va estar marcat, per la manca d’encert ofensiu dels visitants, després del 2-3, als 4’, de joc, els vendrellencs, van estar tot el que quedava de període, sis minuts, sense anotar cap punt més. Llançaments precipitats, errades sota cistella i abús del triple, van ser factors, per entendre la sequera ofensiva, davant un Reus Deportiu, què, encara gràcies, no va estar del tot encertat i què, dominava, per 13-3, a la fi del primer parcial.

Si els taronges, volien competir, tenien que canviar l’actitud i així ho van fer. Dos triples, d’Ian Solé i Eric Rosell, a l’inici del segon període, van despertar als del Baix Penedès, què, amb una defensa molt més intensa i ràpides transicions, fruit del domini del rebot, van passar a ser dominadors del joc. L’encert, en aquests minuts d’Ian Solé, va contagiar als seus companys, què, van fer un segon quart, pletòric , dominant amb un parcial de 12-21, què, deixava el 25-24, del descans.

Després del pas pels vestidors, el partit es va igualar, amb un intercanvi de cistelles total, un nou triple d’Ian Solé, gran partit el seu, donava la iniciativa 26-29, als del Vendrell, els de Reus, contestaven, però, un triple més, d’Ivan Garcia, posava el 34-38, al final, un triple del reusenc, Oriol Garcia, deixava el 43-42, amb el qual, s’arribava, al final d’aquest tercer quart, després d’un parcial, molt igualat de 18-18, que, ho deixava tot obert, de cara als últims deu minuts. En el darrer període, es van apagar els llums dels dos equips, les defenses, molt més intenses, dificultaven la producció ofensiva i anotar costava un món, en els primers cinc minuts, d’aquest últim quart, el parcial va ser de 4-2, 47-44 a cinc minuts del final. Les errades en els tirs lliures, també es van fer evidents, i malgrat intentar-ho,els vendrellencs, no trobaven la manera, d’enllaçar, dos bons atacs.

S’arribava, doncs, a minut i mig de la fi, amb un empat 49-49, al lluminós. El Reus Deportiu, anotava 3 de 4 tirs lliures, en aquest tram final, què li donava una lleugera avantatge, què, seria, definitiva, doncs, els taronges no van trobar cistella, ni en el triple final, que no va entrar, i la victòria, es va quedar a terres reusenques, després d’un, pobre, parcial, de 9-7, en l’últim quart.

Diumenge, els vendrellencs, tancaràn la temporada, davant el Torreforta B, què, s’està jugant el descens de categoria, en un partit que es disputarà a Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Marín (2), Joan Solé (8), Ian Solé (12), Garcia (6), Jordi Solé (6), Blasi (8), Nieto, Molina, Ibáñez, Rosell (7) i Arrabal. 6/15 tirs lliures, 14 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 13-3, 12-21 (25-24), 18-18 (43-42), 9-7 (52-49).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L'AB Vendrell femení supera al Pallejà i s'assegura la quarta plaça

AB VENDRELL 71 - CEB PALLEJÀ 53

Gran partit de l’AB Vendrell femení, en el que era l’últim partit de la temporada, al pavelló de Coma-ruga, en un encontre molt complet de les taronges, què, van superar per 71-53, al Pallejà, rival directe per assolir la quarta plaça de la classificació. Un gran segon quart, de les d’Eric Blay, amb un parcial de 26-5, els va servir, per remuntar el període inicial i donar confiança a un equip, què, va acabar superant còmodament al seu rival i capgirant el bàsquet average, que era de 13 punts, favorable a les del Baix Llobregat, del partit de la primera volta, per segellar el quart lloc a la classificació. I això, què, el partit no va començar gens bé, per les taronges, dos triples inicials de la jugadora visitant Joana Soto, van donar la iniciativa, al seu equip, davant un Vendrell, erràtic, què, tenia problemes per anotar, en un primer quart, dominat pel Pallejà, 10-19, que dominava la situació. El segon període, va ser totalment diferent, la intensitat defensiva de les locals, va aturar la producció ofensiva rival, en atac, les interiors taronges, amb una Berta Elias, molt inspirada, superaven la defensa visitant, què, servia per igualar, 23-21, el marcador; tres triples consecutius, de Rovira, Peregrín i Cifuentes, a les acaballes d’aquest segon quart, posaven la rúbrica, a un excel·lent, període, de les vendrellenques, que, els hi donava un parcial de 26-5, que, deixava, un 36-24, al descans.

A la represa, el Pallejà, molt més actiu en defensa, va deixar cinc minuts sense anotar a les del Vendrell, que, veien com encaixaven un parcial, de 0-11, amb dos triples de les rivals, què, igualava, 36-35, el resultat. Les locals, però, es van refer, amb els punts d’Andrea Pérez i un triple de Cabrera, què, els donava, 50-43, avantatge, a manca del quart definitiu. Uns darrers deu minuts, dominats per les taronges, la circulació de pilota, sempre trobant la millor opció i la pressió defensiva, els van donar, el domini de la situació; i això, què el Pallejà, va aguantar, amb una sólida defensa, fins a quatre minuts del final, amb el 53-48, sis minuts, on les vendrellenques, només van anotar, tres punts, però, que en el tram final, es van destapar, parcial de 18-5, per certificar la victòria i capgirar l’average, per tancar la temporada a Coma-ruga, de la millor manera possible.

Dissabte, últim partit de la temporada, a la pista d’un Xamba Vilafranca, què, ha aconseguit l’ascens de categoria, en el què, serà, el darrer derbi del curs.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cifuentes (7), Peregrín (3), Pérez (16), Rovira (15), Pous (5), Cabrera (3), Garcia (2), Gutiérrez, Elias (15) i Casañas (3). 24/37 tirs lliures, 16 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 10-19, 26-5 (36-24), 14-19 (50-43), 21-10 (71-53).

El sènior 2 masculí, guanyava a la pista del Reus Deportiu B, per 63-69, en un partit que es va decidir a la pròrroga. Una victòria important, per seguir lluitant, per evitar, la promoció de permanència, què, els taronges, es jugaràn, el proper diumenge, en l’última jornada de lliga, davant l’Amposta, rival directe dels vendrellencs.