El Ribes Sènior Femení jugarà en Divisió d'Honor Plata

Ribes Sènior Femení - Agustinos Alicante . Josep María Perelló

Fase d'ascens a Divisió d'Honor Plata - Sector E

Ribes Sènior Femení 23 - Agustinos Alicante 19

Després d'haver guanyat en el partit del dissabte a les campiones balears per un contundent 31 - 17, les jugadores ribetanes es plantaven en la gran final del diumenge per a jugar contra les subcampiones de València, la Fundació Agustinos Alicante. Només les guanyadores d'aquest partit pujarien a Divisió d'Honor Plata. Presentació dels equips espectacular amb música, llums, canons de fum i una bandera gegant en la graderia.

Va començar el partit amb dominació de les defenses. Sobretot l'equip local va plantar un mur agressiu i difícilment superable. Les alacantines que venien cansades de dos partits molt durs en la fase prèvia no trobaven manera de crear ocasions. Ho van intentar per fora i per dins i quan aconseguien superar la barrera defensiva es trobaven amb una portera ribetana molt inspirada o fallaven els tirs (diversos llançaments al pal). Així va anar transcorrent el partit i es va arribar al minut 14 amb el marcador de 5 - 1.

L'entrenador visitant va demanar un temps mort, però no va aconseguir millorar la dinàmica del seu equip. Ara les alacantines van plantar una defensa 6 - 0 (abans 5 -1) que tampoc va aconseguir millorar la seva efectivitat. En el minut 25 les locals manaven 10 - 4 i es va arribar al descans amb 11 - 6.

Inici de la segona part complicat per a les locals. Diverses pèrdues de pilota i xuts fallats van provocar que les rivals comencessin a remuntar i en 6 minuts s'havien posat a només 2 gols de diferència (12 – 10). En aquesta fase del partit la portera ribetana Roser González va fer diverses parades decisives que van frustrar que les valencianes s'acostessin més. Va entrar Virginia Jodar a la pista i amb la seva velocitat li va donar ales a l'equip en atac. Va ser màxima golejadora juntament amb Kamila Rolón (6 gols cadascuna). Actuacions destacades també de Joana Santiago (central) i Laura Roldán (sobretot en defensa). El Ribes va tornar a crear una diferència de 3 o 4 gols i les rivals ja no van saber reaccionar. Les jugadores de Gabi Daza i Miguel Moragas van controlar amb seguretat la resta del partit fins a arribar al resultat final de 23 - 19.

Invasió de pista pel públic més jove i eufòria col·lectiva de l'equip i de l'afició. Gran alegria per haver aconseguit un objectiu que fins fa molt poc semblava inassolible. Gran feina de l'equip tècnic que amb la seva professionalitat li han donat un impuls decisiu a l'equip.

Pròxim partit el diumenge (20.30h) a Gavà, eliminatòria a partit únic de Copa Catalana.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (2), Kamila Rolón (6), Cristina Hernández (0), Naiara Aragón (1), China Sánchez (2), Anna Gargallo (0), Laura Roldán (2), Joana Santiago (1), Judit Olivella (0), Alba Serrano (0), Elena Custodio (3), Virginia Jodar (6), Patricia Lucas (0)

Porteria: Roser González i Francesca Aguilar