L’AP Dental Vendrell supera l’ADT i acaba la temporada en quarta posició

AP Dental Vendrell - AD Torreforta B . Eix

AP DENTAL VENDRELL - 62 AD TORREFORTA B - 52

Últim partit de lliga a Coma-ruga, on l’AP Dental Vendrell, va superar pel resultat de 62-52 al Torreforta B, què haurà de jugar el play-out de permanència, en un partit travat, on els visitants, mermats, per la manca d’efectius, es van presentar amb només set jugadors, van plantejar una defensa zonal, pràcticament tot el partit, que va dificultar el joc alegre dels locals, què, no van poder trencar el partit fins als darrers minuts de l’últim quart, quan, un estel·lar Ian Solé, va clavar tres triples i va decantar la victòria pels taronges. Els de Manel Espallargas, després d’una temporada, amb molts entrebancs, acaben, en quarta posició, al perdre el Balaguer a Cambrils, en aquesta darrera jornada, a la classificació del grup 1, de segona catalana, amb un balanç de 15-9, sense possibilitats d’ascendir de categoria, encara, què, la federació, podria repescar algun quart classificat, al crear una nova categoria, per sobre de Copa Catalunya.

El partit va començar amb un Vendrell, molt erràtic i sense xispa, que, els visitants, ho aprofitaven, per agafar la iniciativa al marcador, 5-11 als 7’ de joc. La defensa zonal de l’ADT, aturava l’anotació dels locals, i gràcies encara d’un triple de Joan Marín, en un primer quart, que dominaven, 13-17, els de Tarragona. En el segon període, es va veure un equip vendrellenc, molt més actiu en defensa, ofegant el joc ofensiu rival, què li va permetre sortir en ràpides transicions, amb uns Jordi Nieto i Héctor Arrabal, molt actius, un triple d’Ian Solé, capgirava el resultat, 27-25, a dos minuts del descans, al qual es va arribar amb un nou triple d’Oriol Molina, què, deixava el 32-25, després d’un parcial, en aquest segon quart de 19-8, en uns minuts, de domini dels taronges.

A la represa, el joc es va travar, novament, els del Vendrell, tenien problemes per veure cistella, davant la tancada defensa visitant; tot i què, un triple de Joan Marín, donava el 39-30, a l’equador d’aquest tercer quart, l’encert dins la zona, del visitant Jordi Bosi i dos triples anotats pel Torreforta, retallaven, el lluminós, al 43-39, del final d’aquest tercer període. Un últim quart, intens, malgrat, què, els visitants no es jugaven gaire cosa, no van deixar de lluitar per emportar-se el triomf, i de fet van empatar 45-45, el marcador, a set minuts del final, però,en els minuts decisius, l’anotació de Pol Blasi, després de rebots ofensius i els tres triples anotats per Ian Solé, el darrer, trencava el partit amb el 58-50, a poc més de dos minuts de la fi.

Un final d’encontre, on els vendrellencs, van clavar un parcial final d’11-2, del 51-50 al 62-52 final, en uns minuts finals, on la defensa local i l’encert, que fins al moment no havien trobat, els va donar la victòria, per assegurar la quarta plaça final.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (12), Marín (8), Joan Solé (10), Ian Solé (17), Garcia, Nieto (4), Arrabal (5), Molina (3), Ibáñez (3) i Rosell. 8/15 tirs lliures, 15 cistelles de dos punts, 8 triples anotats.

Parcials: 13-17, 19-8 (32-25), 11-14 (43-39), 19-13 (62-52).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení perd el derbi davant el Xamba i tanca la lliga en quart lloc

CE XAMBA - 53 AB VENDRELL FEMENÍ - 47

L’AB Vendrell femení, tancava la temporada, cedint per 53-47, a la pista del Xamba Vilafranca, en l’últim derbi penedesenc d’aquest curs, davant un equip vilafranquí, que no s’hi jugava res, fa dos jornades va aconseguir l’ascens a primera catalana femenina, en un partit molt disputat, on la manca d’encert des del perímetre, un triple anotat en tot el partit, va condemnar, a les vendrellenques, a la derrota i a oblidar-se del tercer lloc, a la taula, què, finalment ha estat pel Castellbisbal. Les d’Eric Blai, acaban quartes classificades, al grup 1 de la segona catalana femenina, amb un balanç de 13-9, l’any del retorn a aquesta categoria.

El matx, es va disputar en una pista lateral, del pavelló de la Gamba, de Vilafranca del Penedès, les petites dimensions de la pista va perjudicar el joc de les visitants, Els primers punts de les del Vendrell, van venir del seu únic triple, anotat per Marta Casañas, en uns primers minuts, on la superioritat dins la zona , de Berta Elias i Paula Garcia, donaven avantatge 8-11 a les del Vendrell, què, encaixaven, un parcial de 8-1, en els últims dos minuts d’aquest primer quart, que capgiraven, 16-12, el marcador, a la fi del mateix. Un triple de les de Vilafranca, a l’inici del segon període, complicava la situació, 23-12, encara, què, uns bons minuts de Mariona Rovira, tornava a acostar 23-18, a les del Baix Penedès. A partir d’aquí, la defensa del Xamba i un arbitratge que va castigar amb molta facilitat a les visitants, les locals van llençar deu tirs lliures, en els tres minuts i mig, que quedaven per arribar al descans, van deixar un 30-22 a l’equador del partit.

Després del pas per vestidors, la intensitat de les xambistes i la manca d’encert en els triples, les del Vendrell, ho intentaven, sense encert, per obrir la defensa rival, sort , encara dels punts de Rovira i Casañas, perquè, les locals, deixaven un 41-30, què, amenaçava trencar el partit; una bona defensa, en els últims minuts del tercer quart, va apropar, 42-35, a les del Vendrell, a manca del període definitiu. Uns últims deu minuts, jugats amb molta intensitat, on les vilafranquines, amb un parcial inicial de 6-0, tornaven 48-35, a obrir forat; les taronges, dissabte de rosa per coincidència de colors amb el seu rival, van saber reaccionar, amb els punts de Cabrera, Elias i Peregrín, per contestar amb un parcial de 2-10, què, les deixava, amb un 50-45 a tres minuts del final, què, mantenia les opcions de victòria. En aquest temps però, malgrat està fent bona feina al darrere, les vendrellenques, no van estar encertades i finalment, no van poder capgirar el resultat final.

Fi a una gran temporada, on l’equip s’ha consolidat a una categoria exigent, fent una gran feina al llarg de tot el curs.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (2), Elias (10), Pérez (3), Casañas (7), Rovira (11), Rigal (1), Pous (2), Cabrera (2), Garcia (5), Gutiérrez i Peregrín (4). 12/20 tirs lliures, 16 cistelles de dos punts, 1 triple convertit.

Parcials: 16-12, 14-10 (30-22), 12-13 (42-35), 11-12 (53-47).

El sènior 2 masculí, tenia un partit a caixa o faixa, per mantenir-se a tercera catalana, estava obligat a superar a l’Amposta, rival directe, per segellar la salvació, una derrota, els enviava a jugar una promoció de permanència. Al final, els vendrellencs, van fer un gran partit, recolzats en els 9 triples que van anotar durant la primera part, què, els va deixar un 35-17 al descans. En el segon temps, el joc es va igualar més, però, els locals,van saber administrar l’avantatge adquirida en els primers vint minuts. Al final, triomf per 62-45 i els d’Ignasi Morales, que confirmen la permanència, en el grup 7 de tercera catalana, amb un balanç de 12-14, acabant en la vuitena posició.