Un AB Vendrell femení negat en atac, cau en l’estrena a Coma-ruga

El sènior masculí no pot competir a la pista del Cervera

AB VENDRELL - BASETIS-SESE B . Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 37 - BASETIS-SESE B 46

Després de la gran victòria en el primer partit de lliga, a la pista del CBT, l’AB Vendrell Femení, es va estrenar, aquesta temporada, a Coma-ruga, amb una derrota per 37-46, davant el SESE B. Va ser un partit molt travat, amb moltes errades en el llançament i on les taronges, van pagar un mal primer quart, parcial de 5-19, que va condicionar la resta de l’enfrontament, el 0/20 triples, que portaven a l’inici del darrer període, va ser una rèmora que també van patir, les del Vendrell. Malgrat tenir un dia gris en la producció, les locals, van tirar d’orgull i de defensa, per competir a un rival, que de ben segur estarà a la part alta de la taula. Amb dos jornades disputades, les d’Eric Blay, se situen a la sisena posició amb un partit guanyat i un de perdut.

El primer quart, va marcar, la línia del que seria el partit, després del 2-2 inicial, les visitants, van començar a anotar, amb certa facilitat, ràpides transicions i tres triples anotats,en uns primers deu minuts, de domini del SESE; per contra, les vendrellenques, topaven amb la defensa rival, que no permetia llançaments còmodes, amb aquest panorama, les de Barcelona, ho van aprofitar, per marxar en el marcador, amb el 5-19, de la fi del primer període. El segon quart, va estar marcat, pel desencert en atac, per part dels dos conjunts, ningú va veure cistella, en un segon període, d’errades constants i on les defenses es van imposar clarament als atacs, que es tancava amb un pobre parcial de 4-3, favorable, a les locals, que deixava un 9-22, a l’arribar al descans. A la represa, dos triples visitants, el segon d’Eva Cano, semblaven trencar el partit, amb el 13-30, però, la brega de Berta Elias, sota l’anella i una defensa zonal, van parar el cop del SESE; malgrat, que, les taronges, seguien negades, des del triple, van poder empatar el parcial d’aquest tercer quart, 13-13, que, les mantenia dins el partit, amb el 22-35, a manca de disputar-se els darrers deu minuts.

Un últim període, on les taronges van fer el seu millor joc, després de 20 intents fallats, des de la línia de tres punts, van arribar dos triples consecutius, de Natàlia Cifuentes i Júlia Pous, que les acostaven, fins el 30-40, a poc més de tres minuts pel final. Una cistella, de Mariona Rovira, les deixava, per sota els deu punts, 32-41, però, les visitants, van anotar tres punts, que trencava qualsevol intent de remuntada, de les locals, amb el 32-44, a manca d’un minut, què, sentenciava el lluminós final.

Derrota, en un matx, on les del Baix Penedès, van estar negades de cara a cistella, però, on no van deixar de competir en cap moment, en una categoria nova i molt exigent. El proper partit, serà, dissabte, a la pista del Vilabàsquet Viladecans B, un equip, que ha sumat dos victòries en els dos primers partits.

Pel Vendrell van jugar: Rigal, Cifuentes (8), Elias (6), Pérez (6), Rovira (6), Pous (8), Cabrera, Garcia (1), Álvarez (2), Peregrín i Casañas. 12/16 tirs lliures, 8/32 tirs de dos, 3/26 triples.

Parcials: 5-19, 4-3 (9-22), 13-13 (22-35), 15-11 (37-46).

SEGONA CATALANA

CB CERVERA NEGRE 89 - AB VENDRELL 59

Segona derrota de la temporada per l’AB Vendrell, en el primer desplaçament del curs, a la pista del Cervera, on els visitants van caure per un contundent 89-59, en un partit on no van tenir opcions, i on van anar a remolc del seu rival, què, des del primer quart, es va mostrar molt superior i que amb aquesta victòria, es posa líder de la classificació. Els d’Ivan Espallargas, sumen dos derrotes,en els dos primers partits disputats i hauran, de reaccionar aviat, si no es volen veure, a la part baixa de la taula, a les primeres de canvi. El partit es va començar a torçar, en l’escalfament, doncs, el base vendrellenc, Alejandro Ibáñez, es va lesionar i ja no va ser de la partida. En un primer quart, que va marcar la resta de l’enfrontament, a l’igual que en el partit del sènior femení. Després, d’un triple d’Eric Rosell, que empatava 5-5, el marcador als tres minuts de joc, els locals, que van sortir en tromba, amb ràpides transicions i un gran encert de cara a cistella, en part, per la fluixa defensa visitant, van clavar un parcial de 14-0, que estirava, 19-5, el resultat, en uns minuts de domini del conjunt del Cervera, que donava pas, al 27-10, amb el qual s’arribava al final dels primers deu minuts.

S’esperava la reacció dels taronges, en aquest segon període, i de fet la sortida a pista de Jordi Solé, amb sis punts consecutius, va reactivar als seus, que, es col·locaven amb un 33-20, a l’equador d’aquest segon tram de partit, amb una millora defensiva, què, dificultava, la producció dels locals; però, de nou, els de la Segarra, van enllaçar, uns minuts d’encert, parcial d’11-2, què, deixava un 44-22, al descans, complicat de remuntar, de cara a la segona part.

L’encontre, es va acabar de trencar, si no ho estava ja, en una sortida molt fluixa, en l’inici del tercer període, dels del Vendrell, totalment àpatics i sense intensitat, van veure com el seu rival, anotava dos triples, consecutius, de Gerard Marsol i Roger Riu, que, obrien un parcial de 12-2, que sentenciava, definitivament, el marcador, amb el 56-24, a cinc minuts de tancar aquesta tercera màniga, a la qual es va arribar amb un contundent, 65-34, què, convertia, els darrers deu minuts en un tràmit. Un últim quart, on els taronges, van trobar amb més facilitat l’anella,degut, en part, a la relaxació dels locals, en un intercanvi constant de cistelles, que van permetre, als del Vendrell, endur-se, el parcial d’aquest darrer període per 24-25, en un partit, que feia molts minuts que estava decidit.

El proper diumenge, tercer rival de les terres de Lleida, en aquest començament de temporada, doncs, visitarà Coma-ruga, un vell conegut del curs passat, el Balaguer, on s’espera, un conjunt taronja, millorat i que competeixi, en aquesta, tercera jornada de la segona catalana.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (16), Nieto (8), Garcia (3), Rodríguez (7), Rosell (7), Harster (6), Tejero (2) i Jordi Solé (10). 6/12 tirs lliures, 19 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 27-10, 17-12 (44-22), 21-12 (65-34), 24-25 (89-59).