Uns grans primers quinze minuts faciliten el primer triomf de l’AB Vendrell

El sènior femení va caure a Viladecans davant un rival que va ser millor

AB VENDRELL - CB BALAGUER. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

VILABÀSQUET VILADECANS B 67 - AB VENDRELL 39

Derrota de l’AB Vendrell Femení, a la pista del colíder de la categoria, el Vilabàsquet Viladecans B, filial de l’equip de LF2, pel resultat de 67-39, en un partit que es va començar a decantar, després d’un segon període de domini de les locals, que van clavar un parcial de 20-6, què, les del Vendrell, ja no van poder contestar, malgrat intentar-ho, durant tota la segona part. Aquest resultat negatiu, a una pista, on pocs equips guanyaran, deixa les d’Eric Blay, amb un balanç d’1-2, després de tres jornades disputades. I això, que l’encontre, va començar de la millor manera per les taronges, amb una gran activitat defensiva, que, trabava l’atac rival, l’encert al davant deixava un 3-8, als 4’ de joc i un 5-10 als 7, amb un Viladecans, que, no podia fer el seu joc alegre habitual; el marcador, però, es va igualar, 10-11, al final del primer quart, el qual s’emportaven les del Vendrell, per la mínima. Un triple de la local, Laia Pando, capgirava el resultat, a l’inici del segon període, Marta Casañas, replicava, amb un altre tir de tres punts, 15-14, per mantenir a les vendrellenques, amb el frec a frec. Però, a partir d’aquí, a les del Vendrell,se’ls hi va fer fosc, l’encert ofensiu de les del Baix Llobregat, deixava un parcial de 9-0, que posava el 24-14, un triple, d’Andrea Cabrera, tallava la producció local, 24-17, a quatre minuts de l’equador, però, un fatídic últim minut, abans del descans, encaixant un parcial de 6-0, després, d’un triple del Viladecans, deixava el 30-17, de la mitja part, conseqüència, del 20-6, d’aquest segon període.

A la represa, les taronges van sortir disposades a retallar el marcador, i de fet ho van aconseguir, molt serioses en defensa, amb els punts de Mariona Rovira, Paula Garcia i un nou triple de Casañas, es posaven amb un 37-28, esperançador; malauradament, les locals, no volien perdre la condició d’invictes i van contestar amb un parcial d’11-2, amb una Nerea Soler, que va ser un malson, per la defensa visitant, en aquest tram de partit, que, posava el 48-30, a l’arribar, a la fi del tercer quart. Uns darrers deu minuts, que van ser de tràmit, doncs, el matx, ja havia quedat decantat, a les acaballes del tercer parcial, tot i la brega de les del Vendrell, el lluminós, va seguir creixent, fins al resultat final. El pròxim partit, serà, el proper 21 d’Octubre, la competició s’atura pel pont del Pilar, quan, el Sant Just, un vell conegut de la temporada passada, visiti el pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cabrera (8), Garcia (6), Pérez (4), Rovira (6), Pous, Miralles, Cifuentes, Álvarez, Elias (3), Peregrín (3) i Casañas (7). 9/15 tirs lliures, 9/29 tirs de dos, 4/27 triples.

Parcials: 10-11, 20-6 (30-17), 18-13 (48-30), 19-9 (67-39).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 74 - CB BALAGUER 64

A la tercera va ser la vençuda, l’AB Vendrell, va sumar la primera victòria de la temporada, en aquesta tercera jornada, al superar, per 74-64 al Balaguer. El grans primers quinze minuts, dels taronges, parcial de 31-6, van ser determinants, per resoldre un partit, on el joc interior vendrellenc, no va trobar oposició, sumant 49 punts, vitals per fer-se amb la victòria. Amb tot, el Balaguer, es va refer i els locals, van acabar patint per lligar, un triomf, que era molt necessari, el dia, que va debutar, Josep Ubeda, el darrer fitxatge dels vendrellencs. Els del Vendrell, se situen, vuitens a la classificació, amb una victòria en tres partits disputats. La posada en escena de l’encontre va ser la somiada pels taronges, que van sortir molt motivats, amb una gran defensa, domini del rebot, ràpides transicions i un Eric Rosell, imparable, va acabar el partit amb 26 punts anotats, sumat a dos triples, de Carlos Harster i Ivan Garcia, posaven un, aclaparador 20-2, als 8’ de joc, 22-4 a la fi del primer quart.

Al davant, un conjunt visitant, que es veia totalment superat, per la rauxa local, amb un Jordi Solé, que es va afegir a la festa, a l’inici del segon període, que disparava, l’electrònic, fins un, 31-6, minut 15, que semblava, trencar el partit, malgrat, els molts minuts que quedaven per endavant. En els cinc minuts, que quedaven per arribar al descans, va continuar el recital dels pivots taronges, assistits, per la bona circulació de pilota dels locals, el Balaguer, amb tres triples, anotats en aquest, darrer tram de la primera part, va impedir, que la diferència fos del tot insalvable, 41-22, a la mitja part. Després del pas per vestidors, els del Vendrell, es van relaxar, per la diferència en el marcador i el Balaguer, més agressiu, parcial inicial de 2-8, es posava amb un 43-30; però, novament, la rotació dels del Baix Penedès, que mantenia, l’equip intens i la producció dels pivots, amb catorze punts, anotats, en aquest final de tercer quart, deixaven, el matx, 60-43, controlat, a manca dels últims deu minuts.

Un inici del darrer període, on el joc es va travar, costava veure cistella, fet que beneficiava als vendrellencs, 65-47, que seguien manant amb comoditat a sis minuts del final. Un triple dels de la Noguera, encetava un parcial de 0-7, que els acostava, 65-54, Àlex Tejero, responia pels locals, amb un altre triple, que posava el 68-54 a tres minuts i mig de la fi, però, els visitants, en els seus millors minuts, van aprofitar dos triples consecutius, del seu jugador, Eduard Bernat, per acostar-se fins un inquietant, 68-63, a poc més d’un minut, i encara sort, perquè, van errar dos tirs per ajustar, encara més el lluminós. Una cistella d’Ivan Garcia i un altre de Jordi Solé, afegit a la bona defensa de l’últim minut, van segellar el triomf final pels de Coma-ruga. Victòria dedicada al base vendrellenc, Alejandro Ibáñez, que es va lesionar en l’anterior partit a Cervera i que aquest passat dissabte, ha hagut de passar pel quiròfan, per reparar-li, les lesions que es va fer al genoll. Des d’aquí, li volem donar molts ànims i una ràpida recuperació. El proper partit, serà a la pista del Cambrils, el 22 d’Octubre.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (4), Harster (6), Tejero (5), Rosell (26), Ubeda (1), Nieto (2), Garcia (7), Urpí, Andreu Rodríguez (4), Jordi Solé (19), Jané i David Rodríguez. 11/14 tirs lliures, 27 cistelles de dos punts, 3 triples anotats.

Parcials: 22-4, 19-18 (41-22), 19-21 (60-43), 14-21 (74-64).