A l’AB Vendrell femení, se li escapa la victòria davant el Sant Just

El sènior masculí cau, després d’una fluixa segona part, a Cambrils

AB VENDRELL - CB SANT JUST. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 60 - CB SANT JUST 64

L’AB Vendrell femení va tenir a tocar, la victòria, davant d’un dels equips més potents de la categoria, el Sant Just, campió invicte, del grup de segona catalana, en el qual estaven les vendrellenques el curs passat. Al final, les d’Eric Blay, van cedir per 60-64, en un partit, que van dominar, durant la primera part, fent un gran bàsquet, en el segon temps, el parcial, de 20-35, favorable a les visitants, va acabar de decantar el resultat final, a favor de les de Sant Just Desvern. Les taronges, en aquesta ocasió de rosa, pel dia del càncer de mama, després de quatre jornades disputades, se situen, en la novena plaça, amb un 1-3 de balanç.

La posada en escena de les locals, va ser immillorable, tres triples, de Mariona Rovira, Marta casañas i Andrea Cabrera, van posar un 12-3, inicial, que va sorprendre, a les visitants, la nota negativa, d’aquest inici de partit va ser la lesió de la pivot Paula Garcia; dos triples de les de Sant Just, va activar a les del Baix Llobregat, que empataven 14-14, després d’un parcial de 2-11, en un primer quart, que es tancava, amb un 18-19 al lluminós. En el segon període, les del Vendrell, van mostrar, el seu millor joc, amb una defensa pressionant, i un gran encert ofensiu, quatre triples, anotats, de Cifuentes, Rovira, Casañas i Miralles, van dinamitar la defensa rival, que no podia, aturar, l’allau de joc local. Al descans es va arribar, amb un esperançador 40-29, després del 22-10, d’aquest segon parcial. Un tir lliure d’Andrea Pérez, a la represa, va situar, el 41-29, màxima avantatge de les vendrellenques, a partir d’aquí, però, les visitants, van pujar, el nivell defensiu, l’encert de Clàudia Estepa i Anna Farré, els hi va permetre, retallar el marcador, davant un Vendrell, que tenia dificultats per produir, en un tercer quart, que es va tancar amb un parcial de 10-18, que deixava el 50-47, a manca dels darrers deu minuts.

S’entrava doncs, en l’últim període, amb les locals, en disposició de lluitar per la victòria; una cistella de Casañas, deixava el 54-52, a set minuts del final, però, en aquests minuts decisius, la defensa del Sant Just, es va imposar, deixant a les locals, cinc minuts sense anotar, parcial de 0-7 i 54-59, a dos minuts i mig del final. Un triple de la visitant Judith Rubio, sentenciava el resultat, 55-62 a poc més d’un minut, en un encontre, jugat de tu a tu, per les taronges, davant un gran rival. Diumenge, les del Vendrell, visitaran, la pista del Castelldefels, un dels quatre equips que queden invictes de la competició i que té en plantilla a una jugadora, que va ser internacional per l’Argentina. Sens dubte, serà un repte per les del Baix Penedès.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (4), Cabrera (3), Garcia, Casañas (9), Rovira (17), Pous (6), Álvarez, Cifuentes (6), Elias (7), Peregrín (2), Pérez (2) i Miralles (4). 12/21 tirs lliures, 12/29 tirs de dos punts, 8/28 triples.

Parcials: 18-19, 22-10 (40-29), 10-18 (50-47), 10-17 (60-64).

SEGONA CATALANA

CB CAMBRILS 83 - AB VENDRELL 68

L’AB Vendrell, va caure derrotat, aquest diumenge, a la pista del Cambrils, pel resultat de 83-68, un equip, el local, que encara no coneixia la victòria aquesta temporada. El matx, es va decidir un una fluixa segona part dels vendrellencs, que no van poder aguantar, el ritme anotador del seu rival, amb 11 triples anotats, que va agafar confiança, a mida que passaven els minuts, per acabar, emportant-se la victòria, el dia que va debutar, el júnior Jordi Jané. Els d’Ivan Espallargas, estan situats, a la part baixa de la taula, amb un balanç d’1-3, a l’espera de rebre, al Manyanet Reus, la propera setmana.

L’encontre va començar de la millor manera, pels vendrellencs, amb una defensa sólida i el domini del joc interior, amb Joan Solé i Eric Rosell, anotant amb facilitat, que posaven un 4-12, als 6’ de joc; dos triples del Cambrils, encetaven un parcial de 14-2, que capgirava 18-14, el resultat, abans, que, Ivan Garcia, deixés, als seus, 18-21, amb avantatge, al final del primer quart. El segon període, jugat a un gran ritme, va ser un constant intercanvi de cistelles, dos triples de Harster i Nieto, donaven la iniciativa, als visitants, 26-31, després, els locals, contestaven amb dos triples més, 36-32, en uns minuts, on els atacs van superar les defenses, que deixaven, el 41-40 del descans.

A l’inici de la segona part, el partit, es mantenia igualat, 49-46, a l’equador d’aquest tercer quart; després, dos triples dels del Baix Camp i la poca producció ofensiva dels taronges, 4 punts en quatre minuts, van provocar, que els locals, dominessin amb el 59-50, a la fi, d’aquest tercer període. Un triple d’Arnau Urpí, acostava, 59-53, als del Vendrell, a l’inici del darrer quart, però, la dinàmica del partit ja havia canviat, amb un Cambrils, molt encertat en el llançament exterior, que amb tres triples, consecutius, deixava, el lluminós, sentenciat, amb el 72-58, a quatre minuts pel final. Caldrà refer-se, de cara, al proper partit, diumenge al pavelló de Coma-ruga, davant un rival directe de la part baixa, el Manyanet Reus.

Pel Vendrell van jugar: Tejero (6), Joan Solé (10), Garcia (5), Rosell (10), Andreu Rodríguez, Nieto (7), Jané, Harster (12), Urpí (7), Pérez, Jordi Solé (11) i David Rodríguez. 12/16 tirs lliures, 22 cistelles de dos punts, 4 triples convertits.

Parcials: 18-21, 23-19 (41-40), 18-10 (59-50), 24-18 (83-68).