Victòria merescuda i esperançadora

MGC Mútua Ribes Sènior Femení – Handbol Gavà. Ramón Stockli

División de Honor Plata - Grup C - Jornada 6

MGC Mútua Ribes Sènior Femení 35 – Handbol Gavà 25

Després de la frustrant derrota de la setmana passada a València el MGC  Mútua Ribes Sènior Femení va mostrar la seva millor cara i va derrotar al Handbol Gavà amb autoritat. Partit molt important ja que s'enfrontaven el penúltim i l'últim. L'equip vencedor tenia l'oportunitat de sortir dels llocs de descens. Es va omplir el pavelló de Ribes i els espectadors van poder gaudir d'un MGC Mútua Ribes que va recordar a l'equip compacte en defensa i efectiu en atac que es va poder veure en les fases d'ascens de la temporada passada.

Malgrat les baixes per lesió de Kamila Rolón i Laura Roldán les locals van marcar des de l'inici el ritme del partit. Parcial de 3 – 1 en els primers 5 minuts i les visitants lluitaven per no quedar despenjades. Van aconseguir aguantar el ritme imposat per les del Garraf fins al minut 12 (5 - 4). Liderades per la molt inspirada central ribetana Cristina Hernández les locals van ampliar l'avantatge a 9 - 5 (min 18) i la diferència de gols ja es va mantenir sempre entre 3 i 5 fins al descans (16 – 12). Minuts de qualitat de la paraguaiana Shelsea Careaga  que s'està adaptant bé al sistema de joc ribetà. El retorn de Paula Corrales  després de sis setmanes de lesió li va donar consistència a l'equip.

En la segona part les jugadores de Gabi Daza no van baixar la intensitat. Les ajudes en defensa funcionaven bé i l'atac amb Anna Hernández al comandament era una piconadora (el Ribes va marcar 19 gols en la segona part !). El Gavà volia però no podia. No aconseguia reduir la distància en el marcador. En el minut 45 el MGC Mútua Ribes manava 26 – 21. Amb un parcial de 3 – 0 en tres minuts les ribetanes van acabar de trencar la resistència de les rivals. A 8 minuts del final amb el resultat de 30 – 23 el tècnic del Gavà va demanar temps mort. Ja una mica a la desesperada va plantejar un defensa molt avançada i en part amb marcatges individuals per a intentar desestabilitzar a les locals. No va sortir bé la tàctica i el Ribes va acabar guanyant en partit per la màxima diferència de 35 – 25.

Esment especial per a la portera ribetana Roser González que està en un moment de forma espectacular i que amb les seves múltiples parades va fer desesperar a més d'una jugadora rival.

Amb aquest resultat el MGC Mútua Ribes surt dels llocs de descens i es situa en desena posició. Pròxim partit el dissabte, 4 de novembre (19.30h) en la pista del EON Horneo Alicante.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (8), Cristina Hernández (10), Naiara Aragón (2), Anna Gargallo (3), Joana Santiago (2), Alba Serrano (0), Maria Stockli (0), Aina Gallart (4), Shelsea Careaga (4), Paula Corrales (2).

Porteria: Roser González (efectivitat 44%) / Paula Simó

Ramón Stockli  / Handbol Ribes

Handbol 1a Catalana - Jornada 7

MGC mútua Handbol Ribes A 31 - 35 Club Handbol Parets A

Els 8 primers minuts de partit es van iniciar amb molta igualtat per part d’ambdós equips. Poc a poc la robusta barrera defensiva dels rivals va fer patir al MGC mútua Handbol Ribes A impedint molts xuts a porteria i provocant diverses pèrdues de pilota. Es començaven a a percebre els nervis locals, la intensitat de joc els superava per moments, i tot i que els ribetans lluitaven per anotar a tort i a dret, se’ls feia farragós. Per altra banda, l’Handbol Parets A seguia amb el seu elevat ritme de joc fent pujar el marcador. Al minut 20 l’entrenador dels vermells va demanar temps mort per aturar la davallada d’ànims i amb l’objectiu d’activar als seus jugadors (els locals es trobaven a 6 gols per sota del marcador). Tot i havent diversos moviments a la banqueta, els ribetans van continuar fallant en el centre de la defensa i van continuar amb aquesta mala ratxa davant d’un equip que va ser molt potent tant en atac com en defensa. Així doncs, aquesta primera part va concloure amb un electrònic de 14-18.

L’inici de la segona part va començar amb les mateixes pors i inseguretats que la primera. La defensa rival seguia sent fèrria i frustrava les jugades dels vermells. Una de les exclusions de dos minuts de l’equip rival, semblava que seria l’oportunitat per a retallar la distància en el marcador. Amb aquesta superioritat numèrica, els del Garraf es van posar amb un prometedor 24-26 al minut 44 que donava esperança. Aquesta sensació d’empoderament va durar poc. Resultava molt difícil per als locals superar aquest -2. Ho van seguir intentant fins al final, però no ho van acabar aconseguint i el partit es va liquidar amb un resultat de 31-35.

Propera jornada fora de casa el dimecres 1 de Novembre contra Club Handbol Cardedeu A a les 16:00h.

Jugadors (gols): Eric Lubiano, Ferran González, Víctor Fernández (1), Oscar Fernández (5), Victor Rubio, Obi Andreu (2), Pol Fernández (8), Pere Noguero (3), Uri Báñez (3), Iván Cantero (2), Noel Hernández (2), Martí Monastèrio (3), Marc Gallart (2), Francesc Mata, Ian Ramírez.