Petits detalls condemnen al MGC Mútua Ribes en un partit molt igualat

EON Horneo Alicante - MGC Mútua Ribes Sènior Femení . Ramón Stockli

División de Honor Plata - Grup C - Jornada 7

EON Horneo Alicante 24 - MGC Mútua Ribes Sènior Femení 23

Dissabte, 04.11.2023, 19.30h  /  Pabellón Hermano Felicisimo Ruiz / Alicante

Les alacantines portaven quatre derrotes seguides i van sortir a la pista amb la pressió d'haver de puntuar. El MGC Mútua Ribes que venia d'haver golejat el Gavà va aconseguir un avantatge de 0 – 3 en els primers tres minuts. Les locals es van recuperar i van anar igualant el partit. Amb un 4 – 6 en el minut 11 l'Alacant va fer un parcial de 3 – 0 per a posar-se per primera vegada per davant en el marcador (7 – 6) / min 14). Les ribetanes defensaven bé pel centre però les extrems de l'EON aconseguien superar la barrera defensiva. La resta de la primera part va estar molt igualada i es va arribar al descans amb el resultat de 14 – 13.

La defensa local va mostrar tota la seva intensitat al principi de la segona part. Van ser els pitjors minuts del MGC Mútua Ribes que es va posar amb un desavantatge de 18 – 14 (min 42) i semblava que el partit se li podia escapar. No va anar així ja que les jugadores de Gabi Daza van mostrar fortalesa mental i van aconseguir remuntar per a empatar el enfrontament en el minut 46 (19 – 19). Últim quart d'hora emocionant amb alternances en el marcador. Va ajudar molt la portera ribetana Paula Simó que amb les seves parades espectaculars va permetre que el seu equip es mantingués dins del partit en tot moment. No va ajudar l'arbitratge que amb alguna exclusió rigorosa li ho va posar difícil a les del Garraf. Es va arribar als últims moments del matx amb un 24 – 23 i el Ribes va tenir una última ocasió per a empatar de penal a pocs segons del final. Malauradament per a les visitants el xut de Paula Corrales es va estavellar contra el pal.

Qualsevol dels dos equips hauria pogut guanyar i pot ser l'empat hauria estat el resultat més just.

Pròxim partit el dissabte, 11 de novembre (20h) a casa contra el BM Servigroup Benidorm.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (4), Cristina Hernández (2), Naiara Aragón (1), Anna Gargallo (1), Joana Santiago (1), Alba Serrano (0), Maria Stockli (3), Aina Gallart (3), Shelsea Careaga (4), Paula Corrales (4).

Porteria: Roser González (efectivitat 38%) / Paula Simó (efectivitat 62%).

Ramón Stockli / Handbol Ribes

Handbol 1a Catalana / Jornada 9

MGC mútua Handbol Ribes A 27 - 29 Club Handbol Sant Andreu A

Primera part molt intensa contra un rival ja conegut. En el passat el MGC mútua Ribes havia disputat partits molt intensos contra el CH Sant Andreu A però no havia pogut emportar-se la victòria (una derrota per un gol i un empat).

Els vermell i negres van sortir a la pista molt motivats des del primer minut. El primer quart d’hora va ser molt igualat amb alternança en el marcador. A partir del minut 18 el porter dels visitants es va convertir en un mur i va aturar un alt percentatge de llançaments. El CH Sant Andreu A, aprofitant aquest avantatge, va girar el marcador i es va posar 5-9.

Aquesta diferència de gols es va mantenir durant una estona més, fins que als últims 5 minuts els ribetans van millorar en joc defensiu i ofensiu i van acabar la primera meitat amb un electrònic de 13-14.

Bon inici del segon període per part dels locals que es van posar per primera vegada per davant en el minut 35 (17-16). Temps mort demanat pels visitants. Els del Garraf van continuar amb la dinàmica positiva i es van posar amb un +3. La alegria dels locals es va aturar quan el CH Sant Andreu A va remuntar i va empatar a 20 gols. A partir d’aquí, als jugadors del MGC mútua Ribes els hi va resultar impossible tornar a enganxar als rivals i seguir el ritme de joc dels adversaris. Semblava que al final del partit podrien arribar a empatar, però als dos últims minuts, els taronges van marcar dos gols més que van certificar la derrota ribetana per 27-29.

Propera jornada a casa (diumenge 20h) contra CA Sabadell Handbol, un equip fort que es troba per damunt en la classificació.

Jugadors (gols): Eric Lubiano, Ferran González, Víctor Fernández (2), Oscar Fernández (2), Victor Rubio (1), Obi Andreu (1), Iker Martínez (2), Pol Fernández (9), Pere Noguero (2), Uri Báñez (2), Iván Cantero (1), Noel Hernández, Martí Monasterio, Marc Gallart (4), Francesc Mata, Ian Ramírez (1).