Gran partit de l'AB Vendrell femení que suma una victòria de pes a Sant Joan Despí

El sènior masculí no es deixa sorprendre pel cuer i aconsegueix trencar la ratxa negativa

AB VENDRELL - PLOMS SALLE REUS. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

BC SANT JOAN DESPÍ 47 - 47 AB VENDRELL 59

Gran victòria de l’AB Vendrell femení, a la pista d’un rival directe, el Sant Joan Despí, al qual van superar per 47-59, en un partit molt seriós, de les d’Eric Blay, que d’aquesta manera sumen, per primera vegada, dos victòries consecutives a primera catalana. Les taronges, van portar la iniciativa, a partir d’un gran segon quart, què, els hi va servir, per dominar, el ritme del partit, amb un gran joc coral i saber gestionar, l’avantatge adquirida, fins al final de l’enfrontament. Les del Vendrell, amb un balanç de 3-6, abandonen la penúltima posició a la taula, ara són onzenes, i es reforcen de moral, pels proper compromisos.

El matx va començar, amb un gran ritme de joc i intercanvi de cistelles, que afavoria a les visitants, amb una gran Berta Elias, amb el 8-11, als 5’; després, les locals, van encadenar, tres accions, d’encert de cara a cistella, que empataven, 14-14, el marcador, al final del primer quart. El segon període, es va iniciar, amb un conjunt vendrellenc, molt endollat en defensa, un triple de Júlia Pous, posava el 14-17, la local Mcallister, contestava amb un altre, 17-19, però, a partir d’aquí, les del Baix Penedès, van passar a dominar la situació; la solidesa defensiva i les ràpides transicions, els hi va donar un parcial de 0-10, amb triple d’Andrea Pérez inclòs, que posava un 19-29, a quatre minuts per arribar al descans. Un nou triple, de Paula Peregrín, frenava la reacció de les de Sant Joan Despí, que veien, com el seu rival, dominava per 24-34, a la mitja part, després, d’un segon quart, que deixava, un parcial de 10-20, per les visitants. A la represa, s’esperava la reacció de les del Baix Llobregat, però, les vendrellenques, aprofitant, embranzida del segon període, van començar la segona part amb un 0-7, amb cinc punts consecutius de Marta Casañas, la intensitat al darrere, quatre minuts sense anotar de les locals, va fer, que el resultat, es disparés, fins el 24-41; un triple de les del Llobregat, trencava el parcial visitant, en un final de quart, on les locals, es van refer mínimament, per deixar un 33-46, a manca del període definitiu.

Uns últims deu minuts, on el Sant Joan Despí, va sortir amb la intenció de capgirar la situació, collant en defensa i amb dos triples, de Vega i Cuadrado, les locals, van clavar un parcial de 9-4, en els primer sis minuts d’aquest quart període, que, les deixava per sota la barrera dels deu punts, 42-50; les del Vendrell, però, no es van deixar sorprendre, triples de Natàlia Cifuentes i Marta Casañas, que, sentenciaven, l’encontre, 44-57, a dos minuts del final. Gran partit i resultat de les taronges, davant un rival, que havia sorprés a equips de la part alta de la classificació, i que ha de servir per agafar moral, de cara al proper compromís, davant un altre rival directe, com és l’AESE, que visitarà Coma-ruga, el proper dissabte.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (5), Elias (15), Peregrín (3), Pérez (7), Rovira (9), Rigal, Pous (8), Miralles, Trillas i Casañas (12). 13/20 tirs lliures, 14/26 tirs de dos, 6/22 triples.

Parcials: 14-14, 10-20 (24-34), 9-12 (33-46), 14-13 (47-59).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 85 - PLOMS SALLE REUS 68

Triomf del sènior masculí de l’AB Vendrell, que trenca una ratxa de tres derrotes consecutives, que portaven els taronges. Aquesta vegada, els d’Ivan Espallargas, no es van deixar sorprendre pel cuer, tal com havia passat fa quinze dies davant l’ADT, que arribava cuer a Coma-ruga i va acabar guanyant, i en un encontre, on van ser superiors, a partir del segon quart, van aconseguir derrotar, per 85-68, al Ploms Salle Reus, i sumar, una victòria, molt valuosa, de cara al tram final de l’any. L’encert en l’aspecte ofensiu dels locals, 11 triples anotats, amb uns Andreu Rodríguez i Eric Rosell, portant el pes anotador i un Ivan Garcia, dirignt l’equip magistralment, van portar als seus, al triomf final. Resultat que deixa, als del Vendrell, amb un 3-6 de balanç i els fa escalar, fins la novena posició.

El partit va començar amb un gran ritme anotador, per part dels dos equips, primer un triple de Jordi Nieto, posava el 5-0, després, els visitants, contestaven amb un parcial de 2-8, per deixar el 7-8, que estiraven fins el 9-14; les defenses no existien i aquest fet afavoria als de Reus, que dominaven, per 18-23, a les acaballes d’aquest primer quart,abans, que dos triples, d’Andreu Rodríguez i Ivan Garcia, deixessin, el 24-23, a la fi del primer parcial. La intensitat defensiva dels locals, va pujar en l’inici del segon període, dificultant la producció dels visitants, aquest fet, més el domini dins la zona d’Eric Rosell i un triple de Carlos Harster, van donar un parcial de 12-4, que posava el 36-27, donant confiança als de Coma-ruga; el Ploms Salle Reus, no va poder aturar a un gran Rosell, tretze punts anotats en aquest quart, i els taronges, ho van aprofitar per arribar al descans, amb un 49-39, favorable , després, d’un 25-16, de parcial, en aquest segon quart.

L’encontre es va començar a decidir, després del pas per vestidors, la gran defensa vendrellenca, que ofegava l’atac dels reusencs, que patien, pèrdues de pilota constants i el gran encert de cara a cistella, amb dos triples d’Ivan Gracia i un altre d’Andreu Rodríguez, van provocar un parcial de 15-3, que posava el 64-42, a l’equador del tercer període. Després, l’anotació dels locals va baixar, però, els hi va servir, per dominar, per 70-53, a l’espera de jugar-se l’últim quart. Uns darrers deu minuts, on els del Vendrell, van sortir relaxats, per l’avantatge en el marcador, aquest fet, i l’esperit dels visitants, no van deixar de lluitar en tot el partit, els hi va donar un parcial inicial, de 2-9, que els acostava fins el 72-62, a sis minuts del final; un triple de Jordi Nieto, dos bones defenses i un altre llançament de tres punts anotat per Garcia, tornaven la tranquil·litat als locals, amb el 80-66, a dos minuts i mig, de la botzina final. Victòria que trenca la mala dinàmica dels vendrellencs i donarà moral, de cara, al complicat desplaçament del proper dissabte, a la pista del CNGE, d’Artesa de Segre.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (6), Nieto (8), Garcia (14), Souto, Rosell (19), Harster (3), Urpí (3), Andreu Rodríguez (24), Pérez, Jordi Solé (8), Jané i David Rodríguez. 10/14 tirs lliures, 21 cistelles de dos punts, 11 triples anotats.

Parcials: 24-23, 25-16 (49-39), 21-14 (70-53), 15-15 (85-68).

El proper diumenge per la tarda, al pavelló del club d’Esports Vendrell, es farà, la presentació oficial,de tots els equips de l’AB Vendrell, per la temporada 2023-2024. En un acte, on desfilaran, tots els equips de l’entitat taronja, des dels més petits, fins als dos equips sèniors.