L’AB Vendrell femení tanca l’any amb una victòria a la pista del Roser B

El sènior masculí li aguanta tres quarts al Força Lleida, però, acaba cedint en el darrer període

AB VENDRELL - NAYOX FORÇA LLEIDA . Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

CÀMPING BIANYA ROSER B 48 - 48 AB VENDRELL 54

Victòria de l’AB Vendrell femení, en l’últim partit de l’any, a la pista del cuer, el Roser B, pel resultat de 48-54, en un partit on les d’Eric Blay, van portar la iniciativa durant tot el partit, davant un rival que no es va donar per vençut en cap moment, malgrat, ser cuer de la classificació i no conèixer la victòria, en el que portem de temporada.

Les taronges, arriben a l’aturada nadalenca, sumant la tercera victòria, en els darrers quatre partits, que, les deixa, amb un balanç de 4-7, en la desena posició a la taula classificatòria. L’encontre va començar de la millor manera per les visitants, amb una gran defensa, que collava l’atac rival i dos triples, de Gemma Miralles i Marta Casañas, que situaven un 0-8, inicial als 6’ de joc; les locals, anotant des del tir lliure, s’acostaven fins el 6-8, però, dos bones accions de Paula Rigal, deixaven, el 6-12, amb el qual s’arribava al final del primer quart.

El segon període va estar marcat pels parcials, per un o altre equip, un triple del Roser,a l’inici del quart, les posava 10-12, responien les vendrellenques, amb dos cistelles, 10-16, contestaven les de Barcelona, amb quatre punts consecutius, 14-16, fins, que, un nou triple, de Casañas i quatre punts consecutius, de Paula Garcia, gran partit el seu, deixaven el 14-23, a tres minuts d’arribar al descans, la defensa de les visitants, va servir, per tancar una primera part, amb un esperançador, 16-23, al lluminós. A la represa, el partit va continuar travat, costava molt anotar, les defenses eren les protagonistes, tot i així, cinc punts consecutius, de Mariona Rovira, amb triple inclòs, distanciaven a les del Vendrell, 18-28, amb un Roser, que només anotaria, dos punts en els primers cinc minuts d’aquest tercer quart; després, però ,dos triples de les locals, Roura i Smairy i els tirs lliures errats per les visitants, cinc en aquest tram de partit, deixaven, un marcador, més apretat, 28-33, a manca del període definitiu.

L’inici del darrer quart, va ser favorable a les taronges, que van sortir disposades a trencar el partit, dos triples de Júlia Pous i Casañas, molt encertada tota la tarda, van provocar un parcial de 0-8, que disparava el resultat fins el 28-41, en els tres primers minuts, d’aquest quart, període, que les donava tranquil·litat. Semblava, doncs, que les visitants tindrien, un final plàcid, amb el 36-48, a cinc minuts del final, però, el Roser, molt combatiu, esperonades per un triple, clavaven un parcial de 7-0, que les acostava, 43-48, a tres minuts de la fi. Per sort, en el tram final, la intensitat defensiva de les del Vendrell i l’encert de les pivots dins la zona, van lligar, un triomf, molt treballat, que, donarà moral i confiança a l’equip taronja, en aquesta aturada nadalenca. Un conjunt vendrellenc, que segueix, treballant, per assolir la permanència, en aquesta dura categoria. Ara, la competició s’atura per les festes de Nadal, el proper partit, serà, el dia 14 de Gener, a la pista dels Lluïsos de Gràcia, segon classificat, que, només ha perdut un partit, en tot el curs.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (9), Miralles (6), Cifuentes, Casañas (11), Rovira (8), Pous (5), Cabrera, Garcia (10), Elias (4), Peregrín i Pérez (1). 8/17 tirs lliures, 14/30 tirs de dos, 6/25 triples.

Parcials: 6-12, 10-11 (16-23), 12-10 (28-33), 20-21 (48-54).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 43 - NAYOX FORÇA LLEIDA 71

L’AB Vendrell, se’n va de vacances de Nadal, amb una nova derrota, la cinquena en els darrers sis partits i una dinàmica negativa, que no deixa bones sensacions. Les baixes per lesió i per temes personals, estan minvant el potencial d’un equip, que ha de jugar, amb els pocs jugadors sèniors que té disponibles i amb l’ajuda dels júniors. Dissabte davant el Força Lleida, filial de l’equip de LEB OR i farcit de joves talents, els taronges, van acabar cedint per 43-71, en un final de partit per oblidar, a manca de set minuts pel final, només perdien de quatre punts, esgotats físicament i descentrats amb un arbitratge, que va collar-los en excès. Els taronges, arriben a l’aturada nadalenca, amb un balanç de 3-8, que, els deixa en la dotzena posició. La nota positiva del partit, va ser el debut, amb el primer equip, del junior, Hugo De Sa.

El matx va començar fred, amb moltes errades per part d’ambdós conjunts, pèrdues de pilotes i errades en el llançament, deixaven un pobre 2-1, en els primers cinc minuts de joc; els visitants, a base de tirs lliures, anaven sumant, fins el 4-9, que un triple de Carlos Harster, deixava el 7-9, del final del primer quart. El segon període va estar molt igualat, cinc punts consecutius de Harster, donaven la iniciativa, 17-14, als del Vendrell, que veien, com els visitants, contestaven, amb un 0-8, per capgirar el resultat, 17-22, abans que un triple d’Andreu Rodríguez, pels locals, deixés, el 22-24,del descans, després, del parcial 15-15, d’aquest segon quart. Després del pas pels vestidors, es va veure un conjunt vendrellenc, desdibuixat, que no podia, superar l’agressiva defensa del rival, que no era sancionada per la parella arbitral, per contra, els de Lleida, dominadors del ritme de joc i carregant ràpides transicions, van començar a anotar, sense oposició, davant un Vendrell que es veia superat, set minuts sense fer cap punt, parcial de 0-15, i 22-39 al marcador, que semblava trencar el partit. Però, en bàsquet poden passar moltes coses i dos cistelles de Jordi Solé, van esperonar als locals, que amb dos triples, del propi Solé i de Rodríguez, signaven un parcial, de 12-2, a les acaballes del tercer període, que, els tornava, 34-41, a posar en disposició de lluitar per la victòria, a manca dels últims deu minuts.

Un darrer quart, que començava, amb els taronges, ajustant, encara més el lluminós, 37-41 a set minuts del final. A partir d’aquí, tot va canviar, dos triples del Força Lleida, d’Arnau Rué i Roger Fernández, i les decisions arbitrals, collant als locals en defensa, en canvi, la intensa defensa lleidatana, no era castigada, van descentrar a un equip vendrellenc, que va quedar fora del partit. La fatiga física, dels locals, va topar amb un conjunt visitant, que ho va aprofitar per passar per sobre dels taronges, que veien com encaixaven un demolidor parcial de 6-30, que sentenciava el resultat final. Marcador enganyós, d’un Vendrell, que va estar disputant el partit a un dels millors equips de la lliga, durant 33 minuts, però, que al final, no va poder competir. Ara, amb la competició aturada pel Nadal, caldrà, recuperar efectius, de cara als partits de principi d’any i recuperar la moral de l equip. El proper encontre, serà, el dia 13 de Gener, quan, el Bàsquet Teresianes, rival directe, visiti el pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Nieto, Jané, Harster (10), Rossell (8), Jordi Solé (9), De Sa, Joan Solé (5), Garcia, Urpí (3) i Rodríguez (8). 4/12 tirs lliures, 12 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 7-9, 15-15 (22-24), 12-17 (34-41), 9-30 (43-71).