La manca d’encert condemna l’AB Vendrell femení davant el CBT

El sènior masculí, competeix a la pista del líder, però, acaba cedint en el darrer quart

AB VENDRELL - CB TARRAGONA. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AB VENDRELL 36 - CB TARRAGONA 57

Les taronges, encara amb les baixes de Paula Rigal i Andrea Pérez, van caure derrotades, per 36-57, davant el CB Tarragona, en un matx, on van patir, una manca d’encert de cara a cistella, 9/31 en tirs de dos punts i un 2/21 en triples, que les va condemnar a la derrota. Les visitants, que venien motivades per intentar guanyar a Coma-ruga, després, del triomf, vendrellenc en el partit de la primera volta, van imposar una defensa, molt intensa, que les locals, no van poder superar en tot el partit. Sort, encara, que es va poder empatar l’average, entre els dos equips, amb un +21, per cada equip, en els dos partits disputats aquesta temporada.

L’encontre va començar, travat, i amb les defenses de protagonistes, 4-3, assenyalava el lluminós, als 4’ de joc; dos triples, de la visitant Irene Domenech, posaven, el 6-11, del final del primer quart. El segon període va ser més dinàmic, es va veure un conjunt visitant, més agressiu, dos triples del CBT, deixaven un 9-21, als quatre minuts, d’aquest quart; Berta Elias, dins la zona i Marta Casañas des de l’exterior, sumat, a una millora al darrere, acostaven, a les taronges, fins el 18-23, en uns bons minuts de les d’Èric Blay. Un triple final, d’Aitana Sánchez, per les de Tarragona, suposava el 18-26, amb el qual, s’arribava al descans.

En el tercer quart, les del Vendrell,es van veure superades per l’agressivitat defensiva de les visitants, que, collaven l’atac de les locals, mala selecció de llançament i pèrdues de pilota, van ser una constant, per contra, el CBT, ho va aprofitar, per anotar, amb certa facilitat. El parcial d’aquest tercer període, 6-20, defineix, molt bé, el domini de les de Tarragona, que marxaven, amb un 24-46, a manca dels darrers deu minuts, amb el partit encarrilat i l’average recuperat. Amb l’encontre, molt costa amunt, les vendrellenques, van sortir, en aquest darrer període, amb la intenció de recuperar l’average, un parcial de sortida, de 10-4, amb un triple de Natàlia Cifuentes, escurçava el marcador, fins el 34-50, a poc més de dos minuts pel final. Després, les visitants, igualarien l’average, amb una cistella final, contestant, dos tirs lliures anotats per Andrea Cabrera.

Després d’aquest resultat, les taronges, presenten un balanç de 5-9, que les deixa, en l’onzena posició, la primera que marca els llocs de descens, però, amb el mateix balanç que el Morell, primer equip que mantindria la categoria a final de temporada. El proper partit serà, diumenge a Barcelona, per visitar la pista del SESE B.

Pel Vendrell van jugar: Pous (6), Garcia (5), Elias (12), Casañas (4), Rovira (3), Miralles, Cifuentes (3), Cabrera (2), Peregrín (1), Ambrona i Trillas. 12/16 tirs lliures, 9/31 tirs de dos, 2/21 triples.

Parcials: 6-11, 12-15 (18-26), 6-20 (24-46), 12-11 (36-57).

SEGONA CATALANA

CB BELLPUIG 66 - AB VENDRELL 54

L’AB Vendrell va sumar la quarta derrota consecutiva, a la pista del líder, invicte, Bellpuig, els taronges van caure per 66-54, en el que era, el primer partit de la segona volta de la competició. Els d’Ivan Espallargas, van mostrar, un millor joc, que en partits precedents i li van competir, de tu a tu, a un equip, que encara no ha perdut cap partit aquesta temporada. Un parcial, d’11-0, favorable als locals, a l’inici del darrer període,i el 17/19 en tirs lliures, durant tot el partit, va tirar per terra, tota la feina feta, fins als moment, pels, vendrellencs, que van acabar, cedint, davant, la superioritat, dels de l’Urgell.

L’encontre va començar amb un Vendrell, molt seriós, en defensa, que dificultava l’atac dels locals, el Bellpuig, no trobava, la manera d’anotar, amb la facilitat que ho fa normalment, 6-4, era el marcador, als 5’ de joc; un triple, d’Èric Rosell, va esperonar, als taronges, dissabte de rosa, que s’emportaven el primer quart, amb un 10-13, que deixava, bones sensacions. En el segon període, però, els locals, van sortir amb una marxa més, la intensitat al darrere, va permetre, un parcial inicial de 8-2, que capgirava, el resultat, 18-15; un triple de Jordi Nieto, mantenia la igualtat, però, després del 20-22, el Bellpuig, tornava a dominar, amb un parcial d’11-4, que tancava la primera part, amb un 31-26, a l’electrònic.

En un segon quart, de domini local, amb el 21-13, global, d’aquests segons deu minuts. Un triple del local, Marc Greoles, culminava un parcial de 7-0, a l’inici de la segona part, que, estirava el marcador fins el 38-26, Ivan Garcia, amb un triple, contestava pels del Vendrell, que en uns minuts de domini dins la zona, s’apropaven, fins el 40-34, a quatre minuts de tancar el tercer parcial. Un final de període, on les transicions dels urgellencs, deixaven, un 50-40, a la fi d’aquest, tercer període, que mantenia, als vendrellencs, dins del partit. La inspiració ofensiva, del jugador local, Sergi Martí, nou punts consecutius, al començament del darrer quart, van provocar, un parcial d’11-0, que va ser letal, pels visitants, 61-40, amb un Vendrell, que va estar cinc minuts sense anotar, degut a la intensitat defensiva del Bellpuig, que provocava errades en els taronges. En els darrers cinc minuts, amb el partit trencat, els del Vendrell ho van intentar, i s’hi van posar, per tal de retallar el marcador, cosa, que van aconseguir, després de dos triples finals d’Ivan Garcia, malgrat, que no servís de gaire, es va donar una bona imatge i es va competir, a la pista del líder.

Els del Vendrell, se situen, penúltims, amb un 3-10 de balanç, en zona de descens. Ara, davant el Cervera, quart classificat, que visitarà Coma-ruga, el proper dissabte, caldrà, buscar un resultat positiu, que talli la dinàmica negativa que arrossega l’equip.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (10), Nieto (3), Jané, Souto (4), Juncosa (5), García (12), Urpí, Andreu Rodríguez (4), Smith (5), Rosell (11) i David Rodríguez. 8/14 tirs lliures, 14 cistelles de dos punts, 6 triples convertits.

Parcials: 10-13, 21-13 (31-26), 19-14 (50-40), 16-14 (66-54).