Rubén Hernández s’estrena amb victòria a la banqueta de l’AB Vendrell

El sènior femení només pot competir durant la primera part a la pista del Sant Just

AB VENDRELL - CB CAMBRILS . Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

CB SANT JUST 81 - AB VENDRELL 31

Derrota del sènior femení, per 81-31, a la pista del Sant Just, un dels equips, capdavanters, d’aquest grup de primera catalana. En un encontre, que va durar fins, al descans, amb un Vendrell, que va competir, de tu a tu, a les locals, però, que es va veure superat, durant la segona part, per un conjunt, del Baix Llobregat, que va passar per sobre les taronges. La nota negativa del partit, va ser la lesió de Paula Garcia, què, no va poder acabar l’enfrontament. El primer quart va estar igualat, amb un conjunt visitant, molt intens en defensa, que posava en dificultat la producció del Sant Just, que no podia, fer el seu bàsquet habitual; les ajudes defensives, el rebot i l’atac fluid, per part visitant, deixaven un 14-10, a la fi del primer quart. A l’inici del segon període, un triple de les locals, va provocar un parcial de 9-2, que posava el 23-12, a l’equador d’aquest quart, amb un Vendrell, que tenia mancances per produir; un triple d’Andrea Cabrera, va esperonar a les visitants, que es posaven amb un 25-19, encara, què, un triple, del Sant Just, deixava el 30-21, del descans, amb un Vendrell, que competia, davant un equip, que està lluitant per l’ascens de categoria.

La segona part, va ser ben diferent, les taronges, es van venir avall, després, d’un tercer quart, per oblidar, la intensitat de les locals, va passar per sobre de les vendrellenques, que no van trobar resposta, amb un arbitratge, per si fos poc, molt rigorós, que va acabar de descentrar-les. El parcial de 24-3, d’aquest tercer període, on només, Júlia Pous, amb un triple, va ser capaç, de trencar el monòleg del Sant Just, va ser determinant, per entendre, el resultat final, en uns darrers deu minuts, que van ser de tràmit. Després dels resultats de la jornada, les d’Eric Blay, se situen onzenes, amb un balanç de 5-12, a una victòria, de l’AESE, equip, que marca la zona de permanència. Diumenge, les taronges, continuaran, amb el seu Tourmalet particular, doncs, el Castelldefels, tercer classificat, visitarà Coma-ruga, en un partit, què, es preveu molt exigent.

Pel Vendrell van jugar: Miralles, Cifuentes, Cabrera (5), Elias (11), Rovira (8), Rigal, Pous (3), Trillas, Garcia (2) i Casañas (2). 3/10 tirs lliures, 11/30 tirs de dos punts, 2/20 triples.

Parcials: 14-10, 16-11 (30-21), 24-3 (54-24), 27-7 (81-31).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 56 - CB CAMBRILS 49

Victòria de l’AB Vendrell, en l’estrena de Rubén Hernández, com a nou entrenador, dels taronges, substituint a Ivan Espallargas, que havia dirigit l’equip, fins la darrera jornada. Els de Coma-ruga, van superar al Cambrils, per 56-49, un resultat, que trenca la dinàmica negativa, de set derrotes consecutives, que portaven els vendrellencs. En un encontre, on van portar la iniciativa, en el marcador, recolzats per una gran defensa. Òscar Souto, no va ser de la partida, per lesió, a l’igual, que Tejero i Ibáñez. Els visitants, van començar el matx, dominant, un triple inicial, va suposar, un parcial de 2-7, pels del Baix Camp, als dos minuts de joc, amb un Vendrell, que no tenia intensitat al darrere; a partir d’aquí, però, els locals, van començar a pujar la intensitat defensiva i van collar al seu rival, que va estar deu minuts, sense anotar cap punt, això, sumat a dos triples, de Carlos Harster i Abel Juncosa, els donaven un parcial de 13-0, que posava el 15-7, a l’inici del segon període. Un nou triple, d’Andreu Rodríguez, mantenia, la iniciativa, 20-11, dels del Vendrell, encara, què, Pau Papaseit, per part del Cambrils, convertia una cistella de tres punts, que, els acostava, 20-18, després, d’un parcial de 0-7; la brega de Clifford Smith i una cistella final de Jordi Solé, posaven, el 28-22, amb el qual, s’arribava al descans.

El tercer quart, va seguir la mateixa dinàmica, domini dels vendrellencs, davant uns visitants, que estaven encallats, per la bona feina defensiva dels locals, tres triples, consecutius, d’Smith, Garcia i Harster, estiraven el lluminós, fins un 39-27, en un tercer període, que es tancaria, amb un 43-32, després, d’un parcial, de 15-10, en aquests deu minuts, que deixava, el partit, encarat, a manca de l’últim quart. El darrer període, va estar marcat, pels parcials, d’un i altre equip, amb un ritme frenètic, primer els cambrilencs, després, d’un triple, s’acostaven, fins el 43-36, responien pels locals, Garcia i Rodríguez, que semblava, deixar encarrilat el marcador, amb el 49-36 a sis minuts de la fi. Un parcial de 2-11, pels visitants, en uns minuts de ’imprecisions dels taronges, van retallar, la diferència, fins un perillós, 51-47 a minut i mig del final. Un triple salvador, de Jordi Solé, entrant en l’últim minut, va donar, la tranquil·litat, per lligar un triomf, molt necessari. Victòria, per seguir creient en la permanència, en un jornada que es tanca, amb un Vendrell, que està situat a la penúltima posició, amb un balanç de 4-13, en zona de descens,la salvació està a dos partits, i que visitarà, el proper dissabte, la pista del Manyanet Reus, precisament, l’equip, que marca la permanència, en un matx, de vital importància.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (1), Nieto, Harster (6), Smith (13), Jordi Solé (13), Garcia (6), Juncosa (3), Boada, Rodríguez (10) i Rosell (4). 9/12 tirs lliures, 13 cistelles de dos punts, 7 triples convertits.

Parcials: 13-7, 15-15 (28-22), 15-10 (43-32), 13-17 (56-49).