Victòria de l’AB Vendrell femení per seguir somiant amb la permanència

AB VENDRELL - CB CANTAIRES TORTOSA. Eix

PRIMERA CATALANA FEMENINA

CB CASTELLBISBAL 58 - AB VENDRELL 61

L’AB Vendrell femení segueix viu, en la lluita per mantenir-se a la primera catalana femenina, la victòria, per 58-61 a la pista d’un rival directe com el Castellbisbal, permet, a les d’Eric Blai, seguir somiant amb la permenència. Malgrat les baixes per lesió, de les interiors, Paula Rigal i Paula Garcia, més la de Maria Trillas, les taronges, van treure l’orgull, en un partit molt disputat i on van saber gestionar millor un final ajustat, davant les escomeses, de les locals, per acabar lligant un triomf molt valuós, que es va fonamentar, després d’un gran tercer període.

El partit va començar amb un 7-0, favorable al Castellbisbal, set punts consecutius, amb triple inclòs, de Marta Casañas, igualaven, 7-7, el marcador; les locals, però, contestaven, amb un parcial de 9-2, que tancava, 16-9, el primer quart. El segon període va estar molt igualat i amb les defenses manant sobre els respectius atacs, amb un conjunt local, molt intens, que sabia el que s’estava jugant. Dos triples, de Júlia Pous i Andrea Cabrera, deixaven el 21-17, a quatre minuts per arribar al descans, però, a partir d’aquí, la defensa de les locals, només va permetre dos punts a les taronges, fins a l’equador del partit, que deixava, un 26-19, al lluminós. Les del Vendrell, van sortir dels vestidors, decidides a capgirar la situació, amb un gran bàsquet, en aquests, deu minuts, malgrat, el triple inicial de les locals, 29-19, un triple de Pous, tallava, 29-22, l’eufòria de les vallesanes, després, la gran defensa de les taronges, les va permetre, ajustar el marcador, 30-26 i dos triples consecutius, de Natàlia Cifuentes, encetaven un parcial de 2-12, que capgirava, 32-38, la inercia, de l’encontre. Un triple de Gemma Miralles, situava, un esperançador 35-43, tot i la reacció, del Castellbisbal, per deixar, un ajustat, 41-43, a manca del quart definitiu.

Uns últims deu minuts molt intensos, on les visitants, van saber gestionar, la mínima avantatge adquirida, fins al final. Les locals, van apretar de valent. per tornar a agafar la iniciativa, amb 44-45, un nou triple de Cifuentes, donava aire, a les del Penedès, 44-48, després, d’un triple de la local, Anna Rodríguez, 49-52, les taronges, van situar-se amb un 50-55 a dos del final. Ja en l’últim minut, quan les locals es van posar amb un amenaçant 56-58, un tir lliure de Pous i dos de Mariona Rovira, segellaven, una victòria, que permet seguir somiant amb la permanència.

A cinc jornades per acabar la lliga, les vendrellenques,estan a tres partits, d’un trio d’equips, Xamba, Morell i Aese, que marquen, la permenència a la categoria i on encara s’ha d’enfrontar a dos d’ells, difícil, però, no impossible. Dissabte, a Coma-ruga, nou partit clau, davant el cuer i ja descendit, Sant Joan Despí, on el triomf, serà obligatori.

Pel Vendrell van jugar: Pous (17), Cifuentes (12), Elias (9), Casañas (8), Rovira (5), Miralles (5), Cabrera (3), Peregrin i Pérez (2). 15/27 tirs lliures, 11/41 tirs de dos punts, 8/23 triples.

Parcials: 16-9, 10-10 (26-19), 15-24 (41-43), 17-18 (58-61).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 53 - CB CANTAIRES TORTOSA 64

Derrota dels vendrellencs, que fan un pas enrere cap a la permanència, al caure aquest diumenge al pavelló de Coma-ruga, pel resultat de 53-64, davant el Cantaires Tortosa. En un partit, on els locals, van anar a remolc del seu rival, que va aprofitar les errades dels taronges, en atac, amb un percentatge molt baix, en el llançament, que va ser una llosa, què els de Rubén Hernández no van poder superar, tot i estar en disposició de lluitar per la victòria, fins als darrers minuts, arrossegant, una setmana més, la gran quantitat de baixes per lesió, que, presenta, l’equip de Coma-ruga. L’encontre va estar marcat, per l’aturada de 30 minuts que va patir el partit, a manca de cinc minuts pel final, degut a un cop al nas que va patir un jugador visitant, que va ser traslladat a l’hospital del Vendrell, en ambulància. On li desitgem una ràpida recuperació.

El matx va començar de la millor manera pels locals, que van enllaçar, tres triples pràcticament consecutius, dos de Jordi Solé i un altre d’Ivan Garcia, que posaven un 15-5, als 7’ minuts de joc, amb un Vendrell, dominador; amb la iniciativa al lluminós, els vendrellencs, es van relaxar i els tortosins, van replicar, amb quatre triples, que significaven un parcial de 0-14, amb el qual, es tancava, aquest intens primer quart i que capgirava, 15-19, el marcador. En el segon període, els de Tortosa, van agafar la iniciativa, 20-29, fruit de ràpides transicions, després, un triple d’Eric Rosell, va esperonar als seus, parcial de 7-0, que s’acostaven, 29-31, un triple final del visitant Roger Pedret, deixava, el 29-36, amb el qual, es tancava, la primera part. A la represa, es va veure un equip taronja, molt més actiu, el domini del rebot i un Joan Solé, dominador dins la zona, els va permetre, igualar la intensitat del rival i arribar amb totes les opcions de victòria, als darrers deu minuts, després, d’emportar-se, aquest tercer quart, per 16-13, que posava el 45-49, a manca de l’últim període. Uns vendrellencs que van sortir a totes, conscients del que s’estaven jugant, en el darrer període, una cistella de Garcia i dos de Clifford Smith, igualaven 51-51, el resultat, a vuit minuts pel final, un triple del tirador visitant Wilmer Jonas, situava el 51-56, moment, en que es va produir la lesió, del jugador visitant Jordi Montesó, a 5.30 del final.

Després, de l’aturada de 30 minuts, el Cantaires, va sortir amb millors sensacions, i un nou triple, del visitant, Arnau Carles, posava el 51-61, a tres minuts i mig, de la fi, que, els locals ja no van poder revertir. Derrota dolorosa, que complica encara més la permenéncia, a manca de cinc partits per tancar la competició, els vendrellencs, estàn a tres partits, del Balaguer, conjunt que marca la salvació, però, amb el bàsquet average perdut, amb els de la Noguera, per tant, només, un miracle, faria mantenir la categoria, als de Coma-ruga. Diumenge, els taronges, visiten la pista del cuer, el Ploms Salle Reus, on una victòria, els faria, mantenir-se, vius, en la lluita per evitar el descens de categoria.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (6), Nieto (3), Garcia (8), Boada (2), Jordi Solé (14), Smith (8), Jané, Harster (5) i Rosell (7). 9/18 tirs lliures, 13 cistelles de dos punts, 6 triples convertits.

Parcials:15-19, 14-17 (29-36), 16-13 (45-49), 8-15 (53-64).