El sènior masculí obté un gran triomf per seguir creient en la permanència

Imatge d'arxiu

PRIMERA CATALANA FEMENINA

AESE 72 - AB VENDRELL 43

Les taronges, van certificar el descens a segona catalana, al perdre, per 72-43, a la pista de l’AESE, l’equip, que marcava el tall de la permanència. A manca de tres jornades per acabar la competició, les d’Eric Blay, es troben a quatre partits de diferència, dels conjunts que marquen la salvació, el mateix AESE i el Morell, situació, que les condemna al descens de categoria. Una temporada després, de l’històric debut a primera catalana, les del Vendrell, tornen a la categoria, què els hi va donar l’ascens, la segona catalana. Va ser un partit, marcat pel parcial, del final del segon quart i principi del tercer, favorable a les locals, que va deixar sense resposta a les vendrellenques, en una tarda, on van pagar els baixos percentatges en el llançament.

L’encontre va començar molt igualat, i amb protagonisme de les defenses, un triple de la visitant Mariona Rovira, posava el 4-4 als 4’ de joc; després, la defensa de les locals, què va deixar,amb dos punts anotats a les taronges, en els sis minuts restants del període, deixava l’ 11-6, amb el qual, es tancava el primer parcial. En l’inici del segon període, les de l’Hospitalet de Llobregat, estiraven el lluminós, fins un 16-8, un triple, de Natàlia Cifuentes, esperonava a les visitants, què, s’acostaven, fins el 20-17, a tres minuts del descans. Però, en aquest temps, l’AESE, molt més intens, provocant precipitació en l’atac, de les taronges, va clavar un parcial de 10-2, què, deixava, un 30-19, a l’equador del matx. Les locals, van sortir decidides a trencar el partit, després, del pas pels vestidors, amb un parcial inicial, de 7-0, es posaven amb un 37-19, un triple, de la jugadora de l’AESE, Andrea Silveria, un malson, en aquest període, incrementava la diferència, fins la vintena de punts, 42-22; la brega de Paula Rigal, dins la zona i l’encert de Gemma Miralles, trencaven, el domini de les d’Hospitalet, amb un 0-7, que, les acostava, fins un 42-29. Però, novament, Silveria, amb dos triples, unit, a la pressió defensiva, certificaven, la superioritat de les locals, amb el 54-32, que tancava, el tercer quart. Amb un Vendrell, tocat moralment, l’últim quart va ser un tràmit, on es va confirmar, la derrota i la pèrdua, de categoria.

Queden tres jornades per acabar la competició i cal, competir de la millor manera possible. El pròxim partit, serà, el proper dissabte, al pavelló de Coma-ruga, davant el Roser B, en un duel, d’equips descendits.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (4), Cifuentes (5), Cabrera, Casañas (6), Rovira (9), Pous (4), Miralles (8), Elias (4), Peregrín (2) i Pérez (1). 8/18 tirs lliures, 13/46 tirs de dos, 3/21 triples.

Parcials: 11-6, 19-13 (30-19), 24-13 (54-32), 18-11 (72-43).

SEGONA CATALANA

AB VENDRELL 71 - CENG ARTESA 44

Gran victòria de l’AB Vendrell, què segueix somiant amb la permanència, a segona catalana, després de superar, per un contundent, 71-44 al CENG Artesa. La victòria del taronges, combinada, amb la derrota del Balaguer, equip que marca el tall de la permanència, a la pista del Cambrils, deixa, als de Rubén Hernández, a un partit, més l’average, de la zona de salvació, quan queden tres jornades, per acabar la temporada.

La gran primera part que van fer els vendrellencs, malgrat la baixa de darrera hora de Clifford Smith, que van passar per sobre del seu rival, els hi va servir, per sumar un triomf molt valuós, el tercer, en els darrers quatre partits. El matx va començar, amb un domini absolut dels locals, el gran encert de cara a cistella, que van tenir els taronges, va trencar la resistència visitant, un triple, d’Ivan Garcia, posava el 9-4 als 4’ de joc; el domini del rebot i la intensitat defensiva, donaven ràpides transicions als del Vendrell, que anotaven sense gaire oposició, amb un joc coral, on els triples d’Adrià Boada i Jordi Solé, tancaven, un gran primer quart, que deixava, un 27-12, al marcador.

El segon període va començar de la millor manera possible, dos triples més, d’Andreu Rodríguez i Jordi Solé, posaven la diferència, en més de vint punts, 33-12, davant un Artesa de Segre, superat, que, encistellava el seu primer triple, a l’equador, d’aquest segon quart. Dos triples, dels taronges, Eric Rosell i Carlos Harster, servien, per tancar, una primera part, de domini local, després de set triples, anotats en aquests primers vint minuts, que posaven, un 46-23, al descans, què, encarrilava el partit. A la represa, els locals, van saber jugar amb l’avantatge adquirida, durant la primera part, adormint el joc, en un tercer quart, més travat, que, donava un parcial, de 9-10, amb un conjunt visitant, que seguia, sense veure cistella. S’arribava, doncs, amb un 55-33, a l’espera de disputar-se, els últims deu minuts. Un darrer període, que, arrencava amb un parcial de 2-5, en els primers quatre minuts, 57-38, en uns primers minuts que seguien, la tònica del quart anterior, però, dos triples, de Rosell i Harster, van reactivar als vendrellencs, que, amb un nou parcial de 10-0, certificaven, 67-38, la victòria, a tres minuts de la botzina final. Ara, els taronges, afrontaran, un doble compromís, el proper cap de setmana, que pot ser vital, de cara a la permanència.

Dissabte, rebran la visita del Sedis, al qual s’hauria de guanyar, en partit avançat de l’última jornada de lliga, i diumenge, desplaçament complicat, a la pista del Força Lleida, un conjunt, el lleidatà, què, s’està jugant l’ascens de categoria.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (13), Harster (6), Garcia (11), Boada (9), Rosell (14), Nieto, Jané (1), Rodríguez (5) i Jordi Solé (12). 10/15 tirs lliures, 17 cistelles de dos, 9 triples anotats.

Parcials: 27-12, 19-11 (46-23), 9-10 (55-33), 16-11 (71-44).