BASQUET

El JFA comença amb bon peu l’any.

Toyota Almeda “A” 54 – Júnior FA 66

Les jugadores del Toyota van sortir amb molta embrenzida, defensant de manera agressiva i lluitant totes les pilotes. Les del samà, tot i ser correctes tant en atac com en defensa, els hi faltaven més intensitat. En el minut 6 el marcador reflexa un escuet 6 a 2 favorable a les locals.

Però poc a poc, les vilanovines van començar a apretar i ja al final del primer quart dominaven el tempo del partit.

En el segon quart, gràcies a la perfecta defensa basada en l’alternança de defenses (invidual, pressio i zona) es van aconseguir fàcils contraatacs i més tranquilitat els els atacs posicionals.

Tot i així s’havia d’eixugar la difèrencia del primer quart, i es va arribar a la mitja part amb només dos punts de aventatge.

A la represa, tot i l’intercanvi de cistelles inicial, les samistes van impossar un altissim ritme de partit que finalment es va concretar amb un esplèndid parcial de 15 a 6 ens els últims 3 minuts del quart.

El poder sota els taulells van marcar la diferència i van propiciar que la ventatge fos de pocs punts.

En el darrer quart, el Samà va aguantar l’intent de remuntar de les del cornellà i d’aquesta manera, es van emportar la victòria d’una de les pistes més complicades de la categoria.

Parcials: 1/ 17 – 11, 2 / 7 – 15, 3/ 15-21, 4/ 15-19

Punts: Este 2, Lara 7, Sandra 4, Berta 3, Carol 13, Miriam 0, Laura 30, Marta 7, Maria 0.

Victoria del pre-infantil B contra el Gavà

PRE-INFANTIL B 42 - CB GAVÀ 33

El pre-infantil B torna a la competició després de les vacances de Nadal amb un calendari i grup nous. El primer partit el va guanyar a casa contra el CB Gavà 2 42-33. Primera victòria que va motivar molt als jugadors. Malgrat no jugar un gran partit es va controlar el marcador des de l'inici. Només van tenir problemes al segon i cinquè quart quan els contraris es van apropar fins a un punt de diferència. La resta del partit es va mantenir una distància entre 8 i 13 punts.

Gran inici per part de les samistes en la nova lliga que disputen.

SAFA SANT ANDREU 53 - 95 MINI FEMENí B SÀMÀ

Victòria àmplia i còmoda de les vilanovines davant un rival més dèbil, tot s'ha de dir, encara que també s'ha de reconèxier la gran tasca defensiva que han realitzat les minis del Samà.

Una gran defensa individual, sobretot a partir del 2n quart, destacant-ne el 3r, i una execució de contraatacs bastant bones són els factors que han afavorit la victòria.

Cal destacar a Judith i Mireia en els rebots i Laia i Mª del Mar en l'aspecte ofensiu amb 24 i 19 punts, respectivament.

El Mini A guanya al Olesa a casa

Mini A 90 - Olesa montserrat 39 Bon inici de la 2a fase de la lliga en el nivell més alt A1. Bon ritme i molta superioritat fisica, trencant acta abans d’acabar.

Derrota en el primer partit de la segona fase del Cadet Femení

SAFA SANT ANDREU – C.E. BÀSQUET SAMÀ, 62 – 38

Dissabte passat, l’equip Cadet femení del Samà va disputar el primer encontre de la segona fase de la lliga. El partit era a domicili, a la pista del SAFA Sant Andreu, un pati d’escola a l’aire lliure. I el partit va començar com l’ambient: fred.

L’alternança en les errades i els encerts per part dels dos equips va ser la tònica del primer quart, arribant al final del primer parcial amb un marcador de 10 a 10. En el segon quart, els engranatges de l’equip vilanoví es van ajustar i va començar a marxar en el marcador fins a un esperançador 17 a 24 a falta de dos minuts pel final de segon quart. Un parcial de 4 a 1, va deixar el resultat a la mitja part de 21 a 25. Però, a partir d’aquest moment, l’equip samista es va venir a baix: va començar fred, cansat (només jugaven 8 jugadores), desencertat en les passades, sense cap mena de criteri en atac i, sobretot, amb un mal balanç defensiu. I tot això va provocar que encaixés un parcial esgarrifós de 27 a 6 (gens en consonància amb el vist fins a aquell moment del partit).

L’últim parcial va ser un pur tràmit pels dos equips tot esperant que acabés el partit. Cal destacar els dos primers quarts de l’equip i l’aportació d’una de les jugadores més joves de l’equip, la Cèlia, que va ser la màxim anotadora i va aportar molta intensitat en defensa en els quarts que va jugar

C.E. Bàsquet Samà: Julia Ayguadé 4, Sílvia Ramos 3, Marta Figueras 4, Noelia Rodríguez 2, Eva Ortiz 6, Cèlia Jansà 13, Belén Adiego 1, Cristina Alba 5

Parcials: 1/10 – 10, 2/11 – 15 ( 21 – 25 ), 3/27 – 6 ( 48 – 31 ), 4/14 – 7 ( 62 – 38 )

Àrbitre: Sr. Viudez