tennis taula. El Vilanova ja és equip de 1a nacional

Victòria histórica pel Vilanova

Albert Soler, Jordi Cepero, Salva Milà, Rafa Monzó

El CTT Vilanova ha fet història aquest cap de setmana a Don Benito (Extremadura) i ha ascendit amb tot mereixement a 1a nacional per primer cop des de la seva fundació.
El divendres al vespre es produia el sorteig dels grups i els vilanovins quedaven enquadrats en el primer amb CN Helios Zaragoza, Adelantados la Laguna de Tenerife com primers dels seus grups i el Huelva T.M com segon de grup com el Vilanova. A priori el sorteig era relativament bo, amb un rival d’entitat com el Helios Saragossa amb un jugador Xilè i Montero que encara no coneixien la derrota en tota la lliga. Adelantados la Laguna era un primer de grup assequible comparat amb Burgos, CajaGranada, Xarxa Malgrat com podien haver tocat. El Huelva com segon de grup d’Anadalusia era tambè en teoria un dels mes forts possibles. El creuament pel possible desempat seria amb el grup quatre on Vigo, Bejarano i Temesurte podrien ser els rivals.

Vilanova 3- Cn Helios 4
Partit d’una enorme intensitat, el guanyador d’aquí tenia mès de mig peu a primera nacional. Els vilanovins van anar a buscar al seu base Rafa Monzó contra el Xilè de pressa asiàtica Felipe Nilo i l’alineació va sortir bè. Dos dels millors jugadors de la fase es trobaven a la primera de canvi. El partit va respondre a l’expectativa durant una hora per cinc intensos sets, de les tres hores i mitja que duraria tot el partit. Remontava el primer onze Rafa Monzó per guanyar 11-13. Seria de fet l’únic set on el xilè aniria dominant el marcador perque en la resta Monzó s’avançaria sempre amb bons serveis i utilitzant el revès guanyaria 8-11 el segon i a punt estaria de fer el 3-0, però el Xilè Nilo demostrava una gran força mental i remontava el tercer set i salvava pilota de partit en el quart. El començament en el cinquè set de Monzó molt concentrat seria fonamental i acabaria guanyant per 11-6. Els vilanovins havien donat un cop d’efecte al partit i feia falta veure com reaccionarien els aragonesos. Els de l’helios demostrarien que l’equip no era nomès Nilo i Dobato guanyava a Soler 3-1 i Montero a Milà 3-0. El dobles era doncs altre cop imprescindible pels vilanovins i Monzó-Soler sortien molt mentalitzats guanyant a Nilo-Montero 3-1. El Xilè Nilo guanyaria a Soler per 3-0 tot i un primer onze amb punts sensacionals guanyat per 14-12. Albert Soler es començava a entonar. Tornaria a empatar a 3 Rafa Monzó sobre un Montero que no li va posar les coses fàcils al final 3-1 pel de Sitges. El desempat el jugaria Dobato i Milà però seria per l’aragonès per 3-1. El tercer jugador dels aragonesos sorprenentment seria la clau del partit.
A la taula del costat l’Adelantados de La Laguna guanyava 4-2 al Huelva i deixava als andalusos al límit de l’eliminació, el següent partit doncs era decissiu i els vilanovins havien de tornar a jugar partit decissiu sense temps de descans quan els canaris havien tingut molt mès temps.

Vilanova 4- Adelantados la Laguna 0
Els vilanovins tornaven a col.locar a Rafa Monzó per començar el partit i guanyaria amb contundència a Montesinos per 3-0. El primer a trencar el partit seria Salva Milà al guanyar a José Gonzalez per 1-3. Amb un començament dubitatiu encara amb el cap en el partit anterior, s’escaparia el primer set per Milà però en els tres següents treuria a relluir la seva superioritat. Jordi Cepero situaria el 3-0 sobre Eduardo Gonzalez precisament amb un 3-0 molt clar. La puntilla la posarien Monzó-Soler en el dobles amb un 3-1. Els del Garraf havien fet un pas molt important per l’ascens, perque el 4-0 els situava com virtuals segons de grup desprès que l’helios guanyès 4-2 al Huelva.
Vilanova 4-Huelva 3
Una previsible victòria de l’Helios sobre el Adelantados significava que el Vilanova nomès necessitava guanyar un punt per ser segon. A la taula del costat de seguida es va veure que així seria i els vilanovins començarien perdent amb el punt de Morales Valverde per 3-1 sobre Cepero. Rafa Monzó però sumaria el punt necessari sobre Morales Leon amb un 3-0 sense paliatius. Els vilanovins ja podien començar a mirar quin seria el rival en el creuament. Això faria el partit una mica estrany davant un rival que si s’ho jugava tot. Baquero remontaria a Soler un 0-2 per guanyar en el cinquè per 11-9. El dobles servia per empatar a 2 altre cop la parella Soler-Monzó es mostrava molt solvent. Rafa Monzó posava el 3-2 a favor davant Morales Valverde però Baquero guanyava a Cepero 3-0. El partit definitiu el sumaria Albert Soler sobre el tercer dels anadalusos excessivament responsablitzat. Soler guanyaria per 3-1 i els vilanovins no adulteraven la competició, encara que el resultat final no els canviava la classificació.
El creuament de Diumenge matí seria contra el Mercantil de Vigo, tercer del seu grup, però els vilanovins s’havien assegurat un millor rival i els gallegs segurament tenien la sensació que havien perdut la classificació el dissabte.

Vilanova 4- Mercantil de Vigo 1
Els del Garraf es jugaven tota una temporada en un partit. La alineació podia ser important i els vilanovins van decidir de posar a Monzó de base, Milà de segon i Soler de tercer. El Vigo optava per una maniobra arriscada colocar el seu base de tercer jugador per evitar a Monzó. Els vilanovins ja havien calculat que els gallegs farien això, però qualsevol punt de Milà o Soler avans del teòric 3-3 sentenciaria el partit. Rafel Monzó guanyava a Godoy per 3-0 (11-2, 11-6, 11-6) el guió de moment seguia la previsió. Albert Soler sobre Jose Fernandez era un dels punts decissius i el vilanoví va saber estar a l’alçada (11-5,11-9, 10-12 i 11-9), en el tercer set ja va tenir pilota de partit, però en el quart si la va saber aprofitar desprès d’un temps mort amb 9-9 al marcador. Soler acabava de fer un punt determinant. Salva Milà perdria amb el millor dels Gallegs Cabaleiro per 1-3 (3-11,11-9,7-11,1-11) així s’arribava al dobles amb 2-1 a favor. Un altre vegada la parella Soler-Monzó que s’entornaria del campionat sense perdre cap partit era molt sólida i guanyava a Cabaleiro-Abado per 3-1 (11-5, 11-7, 7-11 i 11-5) Els vilanovins farien un final de quart set espectacular passant del 5-5 al 11-5 amb sis punts d’una enorme contundència. Els vilanovins ho tenien ja tot a la seva ma. Nomès quedava que Monzó guanyès sobre el tercer jugador Fernandez cosa que faria per 11-4, 11-6, 11-1. El sitgetà va jugar amb sobrietat i assegurant davant un rival que cada vegada es va veure mès impotent. El Vilanova havia complert l’objectiu.

Les claus de l’ascens
- l’esperit d’equip: Els vilanovins han fet una gran pinya tot el viatge, la banqueta ha animat com ninguna i els jugadors s’han fet costat superant els moments complicats. Hi havia el risc desprès de perdre amb l’Helios d’entrar en dinàmica negativa, però en el següent partit s’han recuperat i de quina manera.
- Rafa Monzó: Jugador determinant que torna invicte del campionat i que ajuda a l’equip en tot moment.
- El dobles: Monzó-Soler han guanyat tots els dobles i amb molta autoritat (2 punts quasi segurs de Monzó i el dobles deixa sempre l’equip a les portes del triomf, fa que els altres jugadors s’entreguin quan hi ha una oportunitat de puntuar. De molt mèrit la victòria sobre Nilo-Montero de l’helios.
Els Jugadors
- Rafa Monzó: 7/7 Sens dubte mereix el MVP del campionat, la victòria sobre el Xilè Nilo per enmarcar, va donar una seguretat increible a l’equip. Mai cap jugador inferior va semblar poder pujar-se a les seves barbes.
- Albert Soler: 2/5 Va demostrar que el Vilanova ha treballat molt bè el planter i nomès va acusar la responsabilitat en el primer partit. Va fer un gran partit contra el Xilè Nilo que no va tenir recompensa. Complement ideal en el dobles, restant molt bè, apartant-se ràpid i no defugint les opcions d’entrar. Va sumar punt de partit contra el Huelva i punt decissiu contra el Mercantil de Vigo. Ha estat el campionat de la seva consolidació.
- Salva Milà: ¼ Igual que Soler va acusar la responsabilitat en el partit contra el Saragossa. Es va restablir contra el Adelantados sumant un punt clau fent una remontada espectacular en el quart set. Contra Cabaleiro el base del Vigo va fer un bon partit però el rival era superior.
- Jordi Cepero 1/3. Partit molt complert contra el Adelantados sumant el seu punt per 3-0. Mès irregular perdia els dos punts contra els jugadors del Huelva.