BÀSQUET

Les Onades - CB Cubelles s'allunyen

Els cubellencs estan màtematicament a tres victòries de l'ascens

El líder es queda sol després de la gran victòria a domicili davant del Bàsquet Ribes, el segon classificat.

Gran partit el jugat dissabte passat a la pista del Basquet Ribes. Un ambient digne de les grans finals.

Els ribetans van sortir molt forts, aconseguint ràpidament un 11-2 bàsicament a partir del seu joc interior, aprofitant molt bé la superioritat de Roses (16 punts) sobre els pivots cubellencs.
Davant de la superior efectivitat anotadora dels locals, els de Les Onades van tornar a demostrar la seva efectivitat des de 6,25 amb dos triples de Lluis que evitàven que l'equip es quedés massa despenjat en el marcador, 21-13 al final del primer quart.

La consigna de Xavier Villanueva era mantenir-se dins del partit, recuperant-se mica a mica i arribar al final de l'encontre amb opcions per aprofitar la seva més àmplia banqueta. Així, el segon quart va significar la recuperació dels visitants, amb l'entrada de López l'equip va tenir més frescor ofensiva, mentre els de Ribes van començar a tenir problemes per atacar la zona plantejada pels de Cubelles.
S'arriba al descans amb un més ajustat 38-35 i tot obert per la segona part.

El tercer quart va resultar el més igualat, si bé en els inicis va ser el Bàsquet Ribes qui va portar l'iniciativa (9-4), a partir del minut 5 d'aquest quart van ser els de Cubelles els que van apropar-se retallant de manera pacient fins ajustar el marcador al 54-53.

Amb aquesta igualtat i el darrer quart per disputar va arribar el moment dels de Les Onades que van prèmer l'accelerador i van incrementar l'intensitat i el ritme en el partit sabedors de que el Ribes arribava molt just de forces al tram final de l'encontre. D'aquesta manera va poder infligir un demolidor 6-25 en el darrer quart que deixava el marcador en un clar 60-78 pels de Cubelles.

L'equip es queda sol en la defensa de lideratge i allunya els seus imediats perseguidors Ribes i Sitges.

Van jugar: Jordi (17), Ruben (16), Lluis (8), Cape i Isma - cinc inicial - Joan Pau (16), Salva (6), López (10), Albert (5) i Ramon.
C
al destacar que Cape es va lesionar en els primers compasos del matx i potser es perdrà el que resta de temporada.

Ara l'equip necessita sumar 3 victòries dels 7 partits que queden per porclamar-se matemàticament campió de lliga i certificar l'ascens a 2ª Catalana.

Dissabte l'equip rep al pavelló de Cubelles a les 18:15h la visita del CB Olimpic de Barcelona.