BÀSQUET

Les Onades - CB Cubelles, a Segona catalana

Els cubellencs celebraran l'ascens aquest dissabte davant l'afició en el derbi contra el Samà

Aquest cap de setmana, els jugadors de l'Onades CB Cubelles s'han proclamat matemàticament campions de lliga i ja són equip de 2ª Catalana, quan encara falten 3 jornades per a la fi de la competició. En el derby jugat dissabte entre el Ribes i el Sitges, la victòria dels ribetans donava ja la lliga als cubellencs. Però l'equip va voler celebrar l'ascens amb una victòria, i en el seu partit de diumenge contra el Tecla Sala va vèncer per un clar 43-61.

Els blaus van desplaçar-se amb només 8 jugadors a l'Hospitalet, però això no va impedir que l'equip tornés a oferir un dels partits més seriosos i efectius fora de casa. En una pista complicada, els del Garraf van exercir un domini absolut en el rebot amb un gran Joan Pau sota les anelles i això posava ja la primera pedra d'un partit molt complert pels nois de Xavier Villanueva. La fi del primer quart mostrava ja la gran defensa dels blaus (6-13). El Cubelles va mantenir un bon to defenssiu gràcies a una rotació constant de la banqueta i en el segon quart va augmentar la diferencia fins arribar al descans amb un clar 18-34.

El poc encert en el tir del del Tecla i el domini del rebot que impedia segones opcions pels locals va fer que Les Onades mantingués la diferència en el marcador seleccionant molt bé els seus atacs. El darrer quart una mica més igualat, va passar factura el desgast físc en una pista descoberta amb força sol. Tot i això, el resultat final ja no va perillar, amb un Tecla Sala que no trobava el camí de la cistella.

Resultat final: 43-61, i el CB Cubelles puja de categoria amb victòria.

Van Jugar: Jordi (10), Ruben (13), Ramon (4), Joan Pau (12) i Albert (4) - cinc inicial - Lluis (12), Isma (6) i López.

Dissabte, els campions rebran el CB Samà a les 18:15h on oferiran el títol al seu públic. Aquest ascens representa per al CB Cubelles assolir una fita històrica: tenir per primer cop un equip a Segona Catalana.