FUTBOL

L'àrbitre, protagonista en la derrota del Vilafranca

Partit boig amb tres penals assenyalats i un reguitzell de targetes

El degà penedesenc, amb moltes novetats a l’aliniació titular, ha sortit adormit al Municipal de La Plana i abans del quart d’hora de partit s’ha trobat amb un 2-0 al marcador que posava les coses molt difícils per als homes d’Isaac Fernández. Primer, als 9 minuts ha estat el davanter Castellana qui ha avançat els locals i dos minuts després, als 11, Jose transformava un discutit penal en la primera de les desafortunades accions del col·legiat.

A tres minuts del descans, Ávalos Barrera (amb alló tan típic dels àrbitres dolents) ha volgut compensar el seu error xiulant un altre penal dubtós, en aquest cas a favor del Vilafranca. Palote ha estat l’encarregat de llançar-lo i de posar un 2-1 esperançador en el marcador amb el que s’ha arribat a la mitja part.

Ja a la represa, una falta des de prop del mig camp, a priori sense perill aparent, ha significat l’empat a dos obra de Navarro junt amb l’inestimable col·laboració del porter Santi que s’ha avançat en excés i ha vist com la centrada el superava per alt. Quedava molt partit per endavant, el Vilafranca havia reaccionat impensablement a un marcador advers i la remuntada no era una utopia.

Ha estat a partir de llavors però, que el col·legiat ha decidit erigir-se en el trist protagonista del partit amb les seves discutides decisions escombrant descaradament cap a casa. Així, als 70 minuts expulsava a Navarro per doble amonestació i als 83 assenyalava el tercer penal de la tarda en una altra jugada polèmica i controvertida. Jose, de nou, marcava pel conjunt targarí fent que els tres punts en joc es quedessin a la capital de l’Urgell.

El Vilafranca no està tenint un bon començament de campionat. De fet, hem d’anar fins a la Temporada 91/92 (1a Catalana) per a trobar un inici pitjor que l’actual. Ja sabíem que enguany no seria un camí de roses però engegar la temporada amb uns resultats com aquests pot fer-ho tot més complicat si cap.

UE Tàrrega: Santi, Dennis, Dídac, Mayoral, Cesc, Valeri (Sebas), Sisco (Cagigas), Jose, Castellana, Gerard (Kiko) i Pijuan.

FC Vilafranca: Carlos, Bello, Pere Roca, Navarro, Raventós, Einard, Palote (Àlvar), Condis, Medina (Corbi), Marc Guzmán i Jesús.

Gols: 1-0 Castellana (min. 9), 2-0 Jose (p) (min. 11), 2-1 Palote (p) (min. 42), 2-2 Navarro (min. 52) i 3-2 Jose (p) (min. 83).

Àrbitre: Ávalos Barrera (Igualada).
TG: Mayoral, Sisco, Jose i Cagigas; Bello, Navarro (2), Raventós, Einard, Condis, Medina, Jesús, Serrano (banqueta) i Isaac Fernández (entrenador).
TV: Navarro.