CB LLEIDA 73 – BÀSQUET SAMÀ 60

CE Bàsquet Samà: Meri (6), Lara (2), Chus (8), Sara (18), Anna (4), Gemma (10), Sandra (3), Ruth (1), Maria (8).

Parcials: 12-17, 18-14 (30-31), 17-14 (47-45), 26-15 (73-60)

EL SAMÀ CAU DERROTAT A LLEIDA

El Samà va perdre el tercer partit consecutiu a pista del Lleida en un nefast últim quart, repetint-se el guió de la derrota de la setmana passada.

El Samà segueix sense poder comptar amb Eli Isern, que encara no ha pogut debutar aquesta temporada, amb Este de viatge i Carol també lesionada.

El Samà va començar molt bé el partit amb un 0-5 d’inici, amb una inspirada Sara i Gemma. Però el Lleida va reaccionar fins empatar a 6. La igualtat va seguir fins el 12 a 12 moment en que el Samà va escapar-se gracies a 6 punts de Chus . Al final del primer quart 12 a 17 per al Samà.

L’inici del segon quart també va ser molt bo per a les jugadores de Ventosa i Tenor que van posar-se 10 punts per davant, 12 a 22. Però altre vegada el Lleida va reaccionar degut a les errades en defensa samistes. A destacar Maria amb 8 punts en aquets quart. Així, al descans 30 31 per a les vilanovines.

A la represa la igualtat va seguir fins el empat a 36, moment en el que el Lleida va aprofitar les constants errades defensives per posar-se 47 a 36 al minut 27. El Samà va saber reaccionar de forma ràpida i en dos minuts el Samà es va posar a dos, 47 a 45.

Al inici de l’últim quart el Samà perdia de 4, i un triple de Meri col•locava el Samà a un punt, però el Lleida va respondre ràpidament amb dos triples i dos ràpids contraatacs. El Samà va intentar reaccionar fins a col•locar-se a 5 punts. Però un altre triple del Lleida va acabar d’enfonsar l’equip samista. Al final 73 a 60.

Diumenge el Samà es veurà obligat a jugar a la pista del Roquetes a les 12:30 degut a la ocupació del Pavelló del Garraf.

SÈNIOR MASCULÍ (3º Catalana)

BÀSQUET SAMÀ-MOPESA 67 – CB SITGES-PORT SITGES RESORT 62

CE Bàsquet Samà: Alex (10), Sergi (4), Dani González (0), Ruben Ortiz (14), Aimon Ortiz (15), Oscar Andreu (2), Dani Ximenez (0), David (13), Ruben Siles (-), Capella (2), Ramon (7).

Parcials: 18-26 ; 17-8 (35-34) ; 17-10 (52-44) ; 15-18 (67-62)

UN BON PARTIT QUE DONA LA PRIMERA VICTÒRIA FORA DE CASA

El CE Bàsquet Samà–Mopesa s’emporta la victòria del primer derbi comarcal de la temporada, no sense haver de realitzar una nova remuntada.

Tal i com ens te acostumat l’equip vilanoví, l’inici del partit va coincidir amb el desencís habitual que ha patit l’equip en tots els partits disputats fins aleshores durant un dels períodes. En aquest cas, el desencís va arribar en el primer període, on l’equip patia un parcial inicial de 0 a 9 fruit de tres triples seguits de l’equip sitgetà. El Sitges agafava una màxima diferencia després d’un altre triple que posava el 4 a 14 al marcador. A partir d’aquí, reacció de l’equip local amb un parcial 12 a 0 que donava el primer avantatge local (16-14). Un altre cop la mala defensa del tir exterior per part dels nois d’Abel Lora i Pepe Cabedo (rebia tres triples més) feia que el Sitges s’anés al final dels 10 primers minuts amb un avantatge de 8 punts (18-26).

Tocava reaccionar i així va ser. El Bàsquet Samà–Mopesa es va posar les piles en defensa i fruit d’una pressió a tot el camp va realitzar un parcial de 17 a 8 que feia que marxés al vestidor amb una renta d’un punt (35-34).

La sortida del tercer quart va ser igual que la del segon, obtenint un altre parcial de 17 a 10 que permetia començar a agafar les primeres diferencies a favor de l’equip local (52-44).

L’últim quart va consistir en un intercanvi de cistelles que van mantenir el resultat fins l’últim minut on l’equip visitant, fruit d’un parcial 0 a 5, va retallar la diferencia fins el 67 a 62 final.

El proper dissabte a les 19:45h, el Bàsquet Samà–Mopesa visita la pista del B. Cantaires Pentrino Tortosa, on intentarà obtenir la quarta victòria consecutiva.

SÈNIOR FEMENÍ “B” (3º Catalana)

CB ABRERA 57 – BÀSQUET SAMÀ “B” 43

CE Bàsquet Samà: Lídia (10), Anna L. (8), Montse (5), Gemma (2), Ariadna (8), Marta (4), Pérez (4), Marina (2).

Àrbitre: Sr Gusi

Parcials: 9 – 12, 17 – 20 (26 – 32), 20 – 7 (46 – 39), 11 – 4 (57 – 43)

MALA IMATGE MOSTRADA A ABRERA

L’altre dia, llegint un conte d’en Jorge Bucay vaig llegir una rondalla sobre tres olles d’aigua bullint, una pastanaga, un ou i uns grans de cafè; la primera s’estova amb l’aigua, el segon es torna dur però insensible i el tercer, transforma l’aigua bullent en cafè. Doncs, es pot comparar en com afrontar els problemes. És cert que l’equip està curt d’efectius, que les lesions s’estan cremant amb el combinat... però seria mirar cap a una altra banda; l’equip cal que davant la manca de jugadores, ha de sobresortir; l’EQUIP. L’equip treballador, lluitador, compromès i receptiu que, en altres cròniques hem vist.

El partit, una sola història amb dues vessants diferents; un local voluntariós i mancat de recursos ofensius i un Samà on, en la primera part tenia un encert efectiu no usual i en la segona, la compensació de la primera. Però, ambdues versions adobades d’un conjunt vilanoví sense “punx” defensiu, sense rauxa per lluitar cadascuna de les pilotes.

El resum del partit el trobarem en els parcials; un Samà que en els 20 primers minuts anota 32 punts i en els 20 següents només n’anota 11. Onze punts en vint minuts no és la millor manera d’afrontar una segona part d’un partit. D’altra banda, defensivament, 26 i 31 punts en cadascuna de les dues meitats.

Cal millorar, i molt! Cal començar a defensar amb certa intensitat, cal atacar amb coherència i sobretot, no s’ha de baixar els braços en cap moment. El millor del partit... l’entrega i la lluita de les dues cadets que van reforçar l’equip vilanoví; molt bon treball, noies.