CE Bàsquet Samà: Alejandro González, Borja Nolla (1), Aaron Milà (6), Álvaro González (3), Gerard Mateos (25), Alex Marti (9), Borja Paco (10), Toni Giménez (1), Mathias Dutra (7)

Àrbitre: Sra. Ortiz, L.

Parcials: 13–7, 21–18 (34–25), 16–25 (50-51), 12–2 (62– 53)

TERCERA VICTORIA CONSECUTIVA DEL JUNIOR “A” MASCULÍ

Els samistes rebien la visita dels de Montpedros a la tarda del dissabte al pavelló Poliesportiu del Garraf. Em començo a semblar al Jordi Font en aquests inicis de crònica. El rival era desconegut com quasi tots els rivals d’aquest grup en aquesta primera volta.

El partit va començar favorable pels vilanovins. Els visitants estaven erràtics en atac i tot i així els samistes atacaven amb molt de nerviosisme. El marcador reflectia un parcial de 9 a 0 pels vilanovins. Fins al minut 6 no va arribar la primera cistella dels de Montpedrós. Així es va arribar al final del primer quart amb un resultat de 13 a 7 pels locals i amb la sensació que els samistes no aprofitaven en el marcador el mal joc visitant.

Als inicis del segon quart la defensa dels samistes va millorar i això va donar els seus fruits en atac. Si no s’anotava en contraatac s’aconseguia cistelles ràpides en transició. Així les diferències que van aconseguir els locals rondaven els 15 punts. Hi havia ORDRE en atac (una paraula molt utilitzada per un gran entrenador del club) dels samistes i el partit semblava encarrilat. Als últims 10 segons els samistes van encaixar un parcial de 0-7 que incrementava la sensació que els locals estaven perdonant UN COP MÉS AL RIVAL. Al final de la primera part marcador curt de 34-25 pels mèrits fet pels de Montpedros.

Al tercer quart els primers minuts es continuava mantenint aquestes diferencies fins als últims 5 minuts on els samistes van donar moltes (no moltíssimes) facilitats en defensa individual als de Montpedros. No hi havia ordre en atac (paraula clau) i el nerviosisme es va apoderar dels locals que veien com els de Montpedros remuntaven el partit. (50-51).

A l’últim quart després de 2 minuts de desencert per part dels equips i una única cistella dels visitants els samistes van començar a defensar amb molta intensitat en individual i els visitants no van trobar les opcions adequades en atac. El parcial de l’últim quart ho diu tot 12-2 pel Samà.

Al final una altre victòria la tercera consecutiva que va apropant als samistes al llocs capdavanters de la classificació. Però aquesta IRREGURALITAT (una altra paraula clau) aquesta meva però, dels samistes s’ha de continuar treballant. Falta més ritme en algunes fases del partit. La diferència entre els 2 equips era molt gran a nivell tècnic i tàctic i no es va saber aprofitar. La propera setmana els samistes juguen a Gavà per tal de continuar ascendint a la classificació i ser més regulars durant un partit.

JÚNIOR MASCULÍ “B”

BÀSQUET SAMÀ “B” 46 – ESCOLA PIA IGUALADA 53

CE Bàsquet Samà: Egea (3), Sabaté (5), Martinez (4), Robert (2), Oscar, Alejandro(10), Sellarés (2), Miquel (2), Adrián (5), Salvó (2), Rubén i Gordon (8).

Parcials: 12-19, 10-8 (22-27),12-9 (34-36), 12-17 (46-53).

DERROTA AMB UN BON REGUST

Després d’un mal inici de temporada, el Junior Masculí “B” del Samà es presentava després d’una setmana de descans amb tots els efectius i ganes de canviar el rumb dels primers partits.

El primer quart va començar lent i amb intercanvi de cistelles, una última empenta dels d’Igualada els donava avantatge al termini d’aquest quart.

El segon quart va ser una rèplica del primer on cap dels dos equips es desmarcava en el lluminós, i el partit es decidiria a la represa.

La segona part del partit va començar malament pels samistes que van rebre un parcial de 0-7 que els deixava a 12 punts de distància a 5 minuts de finalitzar el tercer quart. Després d’un temps mort la reacció no es va fer esperar i amb un parcial de 10-0 els samistes s’apropaven en el marcador, fins i tot van arribar a empatar el partit. A falta de l’últim quart tot estava per decidir-se.
L’últim quart va començar amb cistelles pels dos equips, el Samà es va avançar en el marcador a falta de 5 minuts, cosa que no feia des de l’inici del partit. Pot ser el no acabar de creure en la victòria va fer que s’arribés a l’últim minut amb una desavantatge de 3 punts que van acabar en 7 al fallar les possessions decisives, una cistella falta de 10 segons deixava el marcador amb el 46-53 al marcador i tancava les opcions de victòria pels samistes.

La derrota va deixar però, un bon regust de boca sobretot per la reacció del tercer quart que va aconseguir portar al Samà amb opcions fins l’últim minut. I s’espera que aquesta sigui la tònica pels partits restants.

Cal destacar l’actuació ofensiva i defensiva de l’Alejandro que va acabar amb 10 punts (5/10), 14 rebots, 4 taps i 3 pilotes robades; per altre banda també va ser important la direcció de joc per part d’en Gerard Gordon, sobretot en el tercer quart.

El pròxim partit serà el derbi vilanoví contra el junior CVG “2” amb horari per concretar.

CADET FEMENÍ “B”

BÀSQUET SAMÀ “A” 58 – CN TERRASSA “A” 18

CE Bàsquet Samà: Torta, Judith, Ariadna, Marta, Ingrid, Cortés, Ceres, Laia, Ari, Laura, Natàlia, Xènia, Helena (Elia i Ingrid lesionades)

Àrbitre: Sr Folk

Parcials: 10-4, 14-5 (24-9), 26-8 (50-17), 8-1 (58-18)

PUNT D’INFLEXIÓ?

Del partit poc a dir, ja que al poliesportiu del Garraf es va presentar un equip que no va dificultar en cap moment la victòria samista. Només unes quantes garrotades a sota de la cistella i poca cosa més.

Les vilanovines van realitzar un partit correcte amb varies novetats. El poder rebotejador en atac, la varietat en les finalitzacions i una defensa pràctica van ser les claus per a sentenciar ràpidament un partit de tràmit.

Ara és qüestió de plantejar-se quin camí agafar. Si seguir amb aquest conformisme i convertir-se en una caricatura del que eren, o tornar a LLUITAR per mantenir un somni i aconseguir jugar amb el millor equip que elles volen. Si és així cal recordar els pilars de treball dels dos anys anteriors: IL•LUSIÓ i SACRIFICI.

En aquest últim cas podran seguir creixent com equip i arribar a fites molt altes, i la millor ( deixant a banda els resultats) sentir-se orgulloses de l’EQUIP pel qual tant s’han esforçat, suat, plorat i i al final estimat.

Res més, sobren les paraules i ara a esperar els fets. El dia a dia ens dirà quin camí han escollit.

INFANTIL FEMENÍ “A”

BÀSQUET SAMÀ 63 – MAZDA VIACAR ROSER 51

CE Bàsquet Samà: Cruells (2), Judith, Laia (14), Carbonell (2), Marta (10), Irene (9), Paula (6), Ceres (6), Mireia, Mar (4), Elena (8), Mestre (2)

Parcials:14-17, 21-10 (35-27), 14-14 (41-49),14-10 (63-51)

SEGONA VICTÒRIA DEL SAMÀ QUE EL MANTÉ LÍDER PROVISIONAL

El CE Bàsquet Samà va sumar una segona victòria a la lliga, aquest cop a casa, davant el Roser. Un equip molt treballat que ja va guanyar la setmana passada a casa del CB Ribes. Les noies de Rubén i Anna van sortir a pista des del primer moment molt concentrades i molt ordenades, i va ser qüestió de minuts que les de Vilanova acabessin amb més punts que les visitants.

Amb un primer període molt igualat, el joc mostrat a la capital del Garraf era molt físic i intens, i aquest ritme només el va poder suportar les jugadores locals, ja que en el segon període un parcial d’11-0 va trancar definitivament el partit. El Roser a partir d’aquí, poc va mostrar per reaccionar i el partit va acabar per pura inèrcia.

Cal destacar en les vermelles l’aportació ofensiva de Laia amb 14 punts i la de l’equip per sobre de tot ja que tothom va aportar el seu granet a l’atac.

La setmana que ve el Samà torna a jugar a casa, aquest cop a les vilanovines els hi espera un gran partit contra les subcampiones de Catalunya, el Joviat de Manresa. S’espera un pavelló ple pel gran partit i una victòria que les mantingui a dalt de la classificació.

PRE-INFANTIL MASCULÍ “A”

CB ESPARREGUERA 45 – BÀSQUET SAMÀ “A” 95

CE Bàsquet Samà: Martí (17),Pau (10), Marc (10), Sergi (11), Javi (8), Roger Perez (5), Bustos, Roger Saladié (20), Gregorio (4), Pol (8).

VICTÓRIA MERESCUDA I CONTUNDENT PELS SAMISTES

El Samà va guanyar a la pista del Esparreguera el segon partit de la temporada.

Els nois de Ventosa no van sortir molt encertats, sobretot en defensa, i això ho va aprofitar l’ equip local per col•locar-se 8 a 2. Però al final del primer període el Samà va reaccionar i es va arribar amb empat a 19 al final dels primers vuit minuts.

A partir del segon quart el Samà va intensificar la defensa i amb ràpids contraatacs i un elevat encert en el tir va anar col•locant una diferència en el marcador que augmentava en cada període.

A mitjans del cinquè període el Samà es va col•locar 50 punts per sobre amb el que l’acta ja no va seguir sumant punts. Tot i això, el Samà va seguir amb un ritme alt fins al final.

La propera setmana el Samà torna a jugar a fora, aquest cop a pista de l’Igualada.

MINI MASCULÍ “A”

SE CASAL 64 – BÀSQUET SAMÀ “A” 80

CE Bàsquet Samà: Àlex (11), Kirian (3), Marc (15), Javi (20), Josep (4), Joan, Guillem (6), Bernat (6), Jordi (13), Lluís (2)

Àrbitre: Sr Bonet

Parcials: 3 – 5, 2 – 8 (5 – 13), 9 – 13 (14 – 26), 12 – 12 (26 – 38), 1 – 9 (27 – 47), 12 – 7 (39 – 54), 10 – 17 (49 – 71), 15 – 9 (64 – 80)

TERCER PARTIT, TERCERA VICTÒRIA

Després de dues setmanes on el mini samista vencia però no convencia, arribava una primera pedra de toc per als vilanovins. Tercera jornada, tercer derbi a la pista del Casal. L’equip vilafranquí compartia liderat amb els nois del Jordi Font i l’Alejandro Espinosa.

En els dos primers partits l’equip samista, tot i acabar guanyant els partits, començaven sense ritme, desconcentrats i amb primeres diferències desfavorables. Calia millorar aquest aspecte en el partit contra els vilafranquins. I així va ser; l’equip va sortit molt endollat en defensa (de les millors de tota la temporada). Mostra d’aquest fet, els dos primer parcials 3 a 5 i 2 a 8. Malauradament, l’equip no estava encertat en atac; molts errors en el 1c0 feien que les diferències no s’eixamplessin.

En els dos següents quarts de sis minuts, l’equip del Casal va prémer l’accelerador però els de la Pia no van donar el braç a tòrcer. L’encert va augmentar, donat per unes defenses més cansades i descentrades.

Calia donar un cop d’autoritat en el marcador. En el cinquè quart tots els astres es van posar de cara; un Samà amb molt de ritme no deixava passar del mig del camp a l’equip local i un Casal desencertat de cara a cistella i imprecís en les seves passades. No obstant, les diferències no van ser tant descarades com el joc en pista (9 a 1). Va tornar a regnar el desencert ofensiu samista.

Com l’efecte rebot de la borsa, l’equip casalista va intentar eixugar les diferències en el lluminós. Fou en aquest quart, el sisè, el primer quart que van guanyar els nois d’Omar (entrenador del Casal).
El dos darrers quarts es van repartir un per cada equip; minuts de relax on tot el peix ja estava venut.

L’equip samista segueix en la seva línia de progressió i treball. L’equip es mostra com un equip; sense estrelles ni dintre ni fora de la pista. Que duri molt de temps perquè... les estrelles, “s’estrellen”. Treball, esforç i compromís ha de ser la recepta per una bona temporada del mini vilanoví.

MINI MASCULÍ “B”

C.B. CORBERA "B" 34 - MINI MASCULÍ-ST.H.95 118

CE Bàsquet Samà: Arnau P (10), Arnau C (26), Francesc (9), Oscar (12), Oriol (2), Nil (8), Sergi (11), Aleix (8), Josep Joan (4), Juan (14), Yero (14).

NOVA VICTORIA DEL BÀSQUET SAMÀ-ST.H.95

L’equip Mini “B” del Samà es va desplaçar a Corbera el dissabte passat i, seguint la tònica de les anteriors jornades, els samistes van guanyar per un contundent 34 a 118.

En els primers 10 minuts del partit la defensa del Samà feia aigües, ja que els jugadors anaven darrera la pilota sense defensar individualment als jugadors de l’equip contrari.

A partir d’aquest moment i fins el final del partit, l’equip del Samà va canviar la seva actitud, basant el seu joc en una defensa asfixiant sobre l’equip local. Això va provocar successius robatoris de pilotes, culminant en entrades de cistelles fàcils per l’equip vilanoví.

Amb aquesta victòria el Bàsquet Samà-St.h.95 continua sent el colíder de la seva categoria amb l'AE Esplugues. Aquesta situació es resoldrà el proper dissabte, ja que s’enfrontaran els dos equips a les 10:30 a l’escola Ítaca de Vilanova.