SÈNIOR FEMENÍ “A” (1º Catalana, grup 2)
XAMBA - BÀSQUET SAMÀ 67-46

CE Bàsquet Samà: Meri (3), Este, Chus (6), Isern (4), Sara (9), Anna (6), Gemma (4), Sandra (4), Ruth (4), Maria (4), Isa.

EL SAMÀ VEU TRENCADA LA SEVA RATXA DE 3 VICTÒRIES SEGUIDES

El Samà va caure derrotat a Vilafranca contra el quart classificat en un partit molt intens durant 30 minuts, però que es va trencar a l’últim quart, gracies a l’encert i una millor defensa vilafranquina sobre les millors anotadores samistes. El Samà va estar molt per sota del seus registres anotadors de tota la temporada, on cap jugadora va arribar als 10 punts.

El partit va seguir un guió molt semblant al de la primera volta, un marcador baix durant gran part del partit, on les defenses es van imposar als atacs i amb una anotació gens regular per part de cap dels dos equips.

Així el primer quart va començar amb una sèrie d’errors per part dels dos equips que feia que el marcador al minut 7 era d’empat a 6. Davant d’aquesta anotació tant baixa i amb les precaucions que jugaven els dos equips, el partit es feia molt lent. Així es va arribar al final del primer quart amb empat a 10, destacant nomes els 4 punts de Chus.

El segon quart va canviar el color del partit de cop. El Samà va sortir a donar-ho tot i en 4 minuts va fer un parcial de 0 a 10, amb 5 punts seguits de Sara. El Samà durant aquests 4 minuts va tenir la oportunitat de trencar definitivament el partit, però va tornar a cometre les mateixes errades que en el partit de la primera volta, excés de pèrdues de pilotes, fins a 25 al llarg del partit, i grans problemes per tancar el rebot defensiu. Així, tot i que el Vilafranca semblava tocat, a base de tenir segones i terceres opcions en atac, el Xamba va tornar a entrar en el partit i al descans havia estat capaç de posar-se per davant 23 a 20, davant d’una “pàjara” anotadora de les noies de Ventosa i Ruben, que va seguir fins el minut 4 del tercer temps. Aquests 9 minuts sense anotar van ser claus perque el Samà veiés com en mica en mica se li escapaven les opcions de victòria.

Amb un 26 a 20 al marcador al minut 24, el Samà aconseguia anotar gràcies a Sara i Sandra però el Xamba amb dos triples consecutius es col•locava 40 a 30 a falta d’un minut per a la conclusió del tercer quart. Va ser aleshores que el Samà va encadenar 5 punts seguits i encarava l’últim quart només 5 punts per sota. S’havia arribat a l’últim quart amb opcions de donar la sorpresa a Vilafranca, tot i que davant una anotació tant baixa, les samistes havien d’estar més encertades en els darrers minuts.

El Samà va ser capaç de col•locar-se 40 a 37 al minut 31, però un parcial de 12 a 3 deixava a les del Garraf sense opcions. Al final 67 a 46, massa càstig pel Samà en el marcador pel partit tant igualat que es va veure durant gran part de l’encontre.

La propera setmana, diumenge, arriba el derbi comarcal, on el Samà rep el Ribes, rival directe que lluita amb el Samà per sortir de les places de promoció.

Dani Ventosa

JÚNIOR MASCULÍ “A” (B-6)
BÀSQUET SAMÀ - C.B ESPARREGUERA “B” 69-51

CE Bàsquet Samà: Alejandro González, Borja Nolla, Aaron Milà, Álvaro González, Toni González, Mathias Dutra.
Lesionats: Espi, Mateos, Borja Paco.
Incorporacions: Adrià Gómez, Adrià Lanzas, Gali.

Àrbitre: Sr. Viedma, F

Parcials: 17– 13, 11 – 07 (28– 20), 21– 13 (49-33), 20 – 18 (69–51)

EL JUNIOR “A”SUMA UNA VICTORIA TREBALLADA

El Junior Masculí “A” rebia la visita dels de l’Esparreguera amb només 6 efectius de l’equip i amb l’ajuda de Gali i Adrià del CMA i Lanzas del JMB per tal de retrobar sensacions com a equip després de l’ensopegada de la setmana passada.

El partit va començar amb un intercanvi de cistella per ambdós equips. Els samistes no imposaven el seu ritme en atac i a la seva defensa individual faltava concentració. En atac les situacions es resolien de manera molt complicada. Així s’arribà al final del primer quart amb un marcador de 17-13 pels vilanovins.

A la represa es va començar a defensar millor però no hi havia criteri en atac. Massa individualisme que no portava cap a cap encert samista. Malgrat el mal joc samista les diferencies en el marcador van augmentar fins als 8 punts (28-20) al descans.

Al tercer quart, els samistes es van sentir més còmodes en atac sobretot perquè es va poder executar el contraatac unit a una eficaç pressió defensiva. Les diferencies es van establir al voltat dels 15 punts.

L’últim quart va ser de tràmit. Es van mantenir les diferencies amb una gran entrega per part de tots els components de l’equip. Els debutants van estar a l’alçada de les circumstàncies i van ajudar a l’equip vilanoví a sumar una nova victòria.
La setmana que ve es visita la pista del C. A. Sabadell 3. A veure si es recuperen més jugadors..

Toni Santos

CADET FEMENÍ “B” (INTERTERRITORIAL-2)
BÀSQUET SAMÀ - HOSPITALET “B” 43-40

CE Bàsquet Samà: Judith, Ariadna, Marta, Ingrid, Cortés, Ceres, Laia, Xènia, Laura, Ari, Natàlia, Elia. (No poden jugar: Torta i Helena)

Àrbitre: Sr. Querol,J.

Parcials: 19-11, 8-10 (27-21), 10-12 (37-33), 6-7

PER FI VICTÒRIA CONTRA L’HOSPITALET

El cadet femení B aconsegueix una altra gran victòria contra la bèstia negra de les dues últimes temporades, l’AE Hospitalet. En els cinc enfrontaments anteriors, el Samà havia sofert cinc derrotes en partits molt ajustats però amb molts errors de les del Garraf.

El partit ja es va iniciar amb una peculiaritat, l’entrenador samista no va poder arribar fins al descans entre els dos primers quarts, l’entrenador en funcions va ser Toni Santos (entrenador del júnior masculí).

L’inici, un cop més, va ser favorable a les locals, i en aquest encontre va ser definitiu. El 19 a 11 del primer quart va donar la victòria al Samà, ja que els altres tres períodes els van perdre per diferències molt petites.

El Cadet B va realitzar un partit molt seriós. La defensa molt ben ajustada tant en l’agressivitat en les línies de passada com en el tancament de les ajudes. L’atac va aportar diferents solucions, contraatac, divisions, tir exterior i finalitzacions des de l’interior. Per tant, un molt equilibri que va donar el resultat de la victòria.

Després d’haver derrotat al cinquè classificat en el campionat de Catalunya de la temporada anterior, i de guanyar també la setmana passada contra el líder, ara cal seguir amb el mateix treball amb el plus de confiança que els hi calia..

Oscar Andreu

INFANTIL FEMENÍ “A” (A2-1)
BÀSQUET SAMÀ - SAFA CLAROR 55-48

CE Bàsquet Samà: Cruells (2p/0r), Judith (0p/2r), Laia (8p/4r), Carbonell (0p/2r), Marta (4p/9r), Irene (10p/10r), Paula (16p/15r), Ceres (6p/1r), Maria (0p/3r), Mar (7p/10r), Elena (2p/6r), Mestre (0p/6r)

Àrbitre: Sr. Querol, J.

Parcials: 6-21, 19-8 (25-29), 14-6 (39-35),16-13

VICTÒRIA AMB ESFORÇ

El CB Samà va derrotat al SAFA en el començament de la segona volta de la fase regular. Les vermelles van perdre a l’anada de 10 punts, i encara que no s’aconseguí el basquet-average, es distancia en dos victòries de les barcelonines.

Com va sent habitual, les vilanovines van sortir a pista adormides i el SAFA ràpidament va posar una diferència en el marcador al final del primer període de 6-21. Però com també és una costum, el Samà va remuntar i en dos períodes aconseguí posar-se amb quatre punts amunt.

En l’últim quart el partit es va posar emocionant, cistelles cap els dos cantons. Tot i així el partit el va guanyar el Samà gràcies a la seva concentració. L’àrbitre, molt desafortunat, va deixar seguir massa el joc i el partit va ser massa violent. Les barcelonines no van parar de queixar-se i cridar en excés, en canvi, les samistes van continuar jugant, i així, es van emportar la victòria.

Cal destacar el gran partit de Paula amb 16 punts i 15 rebots, com també la reaparició de Cruells i Irene, lesionades anteriorment.

La setmana vinent, el Samà no jugarà en dissabte, però dimecres els hi espera el UE Gaudí, en un partit aplaçat davant un rival directe..

Rubén Tenor

PREINFANTIL MASCULÍ “A” (A2-3)
STA. PERPÈTUA - BÀSQUET SAMÀ 52-90

CE Bàsquet Samà: Martí (13), Pau (8), Sergi (12), Javi (4), Roger Pérez (16), Bustos (8), Roger Saladié (22), Pol (7).

EL SAMÀ COMENÇA LA SEGONA VOLTA GUANYANT

El Samà va tenir un partit molt còmode en el seu desplaçament a Sta. Perpètua, desprès de les dues últimes jornades de gran intensitat. Els de Ventosa i Ruben van guanyar per un clar 52 a 90.
El partit no va tenir color a partir del segon quart quan les diferències en el marcador van començar a superar la desena de punts i no van parar de créixer fins el darrer quart..

PREINFANTIL MASCULÍ “B” (C1-3)
C.B. MIRASOL UESC “2” - BÀSQUET SAMÀ 48-39

CE Bàsquet Samà: Edu (7), Nil (8), Quim (2), Marc (4), Aleix (8), Rafa (2), Jordi (9).

Àrbitre:

Parcials: 12-2, 7-7 (19-9), 6-2 (25-11), 6-11 (31-22), 9-3 (40-25), 8-14

PARTIT MOLT DOLENT

Partit molt dolent del pre-infantil masculí B, a la pista del C.B. MIRASOL UESC “2”. Aquesta vegada, saber que el partit es perdria per alineació indeguda, no va servir com a revulsiu per al nostre equip. Al contrari que la setmana anterior, els nois van començar el partit derrotats i molt baixos de moral. L’absència d’en Carles, que estava malalt, va tornar a ser decisiva, ja que cap dels assistents, va ser capaç d’agafar les regnes del partit. Els nostres jugadors no van entrar al partit fins al segon temps, cosa que va permetre maquillar un resultat que podia haver estat més ampli.

Un altra vegada més el handicap de tenir una plantilla molt curta, va ser insalvable. Esperem que amb el tema de les vinculacions, el nostre equip pugui acabar la temporada dignament.

Ingrid Jané

MINI FEMENI (CEG, ALEVÍ-A)
LA PAU - BÀSQUET SAMÀ 31-51

CE Bàsquet Samà: Mireia, Xènia, Andrea G., Paula, Maria S., Maria B., Andrea B., Laura, Sònia i Marina.

QUIN PARTIDÀS!! Olé, les noies!!

Formidable, magnífic, meravellós..., quin inici de la segona volta. Penseu que en la primera volta, contra aquest equip de La Pau, vam perdre de 10 punts, i gaire bé sense opcions, pel problema del físic (nois molt alts i fortots). Però aquesta vegada s’ha imposat el saber jugar a bàsquet al físic, i penseu que si no arriba a ser per la relaxació final de les nenes, el resultat encara hagués estat més escandalós.

El partit va començar amb un ritme molt fort imposat per les noies, però el punts els feien els de La Pau, amb uns contraatacs sense ordre. En el moment que vam tallar aquest aspecte, tot va ser jugar amb molta facilitat gràcies al sistema de joc precís que demostren les nenes. Vam acabar el primer quart per sobre, però justet.

Començà la segona part amb una defensa i una intensitat boníssima, que va fer que l’equip rival no marqués ni un sol punt, cosa que el Samà va aprofitar per a marxar en el marcador.

Molt bé l’actitud a la pista i les ganes de guanyar. Per fi les noies comencen a demostrar que no han de tenir por a cap rival. I llàstima que hi va haver una mica de relaxació ,que van aprofitar els de la Pau per a maquillar una mica el resultat.

Penseu que aquesta crònica està escrita per mi: el Corrales, que com a bona fama que té, mai està content i és força exigent. Doncs, sí! I continuo igual, però quan ho he de reconèixer, sóc el primer.

Noies al poder! Ànim, que la lliga és nostra!