hoquei patins

El Patí s’emporta el primer derbi de la temporada

Ha superat als vilafranquins per 2 gols a 5 en una molt bona segona part

El C.P. Vilanova ha derrotat per 2 gols a 5 al Caixa Penedès Vilafranca en el partit amb el que obrien la seva participació en l’OK Lliga 2009-2010, disputat en la Poliesportiva Vilafranquina, que presentava uns tres quarts del seu aforament una amb una bona representació de l’afició vilanovina (pràcticament un terç dels assistents). El públic com no podia ser d’un altre manera ha estat més que correcte, correcció que volem destacar també ha tingut la seva imatge sobre la pista malgrat ser un derbi.

Cal considerar la victòria vilanovina justa i merescuda, ja que han portat el control del partit en un 70 % del seu temps, especialment en la segona part en la que han estat clars i absoluts dominadors .

Alguns apunts creiem que hem de ressaltar. En primer lloc que 5 dels 7 gols s’han aconseguit com a conseqüència de penals o faltes directes. Segon que s’han assenyalat 41, si, si, 41 faltes acumulatives de les que el Vilanova s’ha emportat 25 i 16 el Vilafranca. Tercer que els col•legiats han sancionat més del que realment s’havia de xiular. Amb aquests tres condicionants, seguim opinant que els arbitratges, sense fer cap errada monumental, poden influir i molt en el resultat final, amén del encert dels davanter amb l’execució de les faltes directes i penals. Això sols ha començat.

Anem al partit, que ha començat amb uns minuts de tempteig fins que Marín en el minut 6 ha enviat una bola al pal. A partir d’aquí el Vilanova ha marcat el ritme del joc i en el minut 8 Raúl Marín que avui ha fet quatre gols inaugurava el marcador en transformar una falta directa. Els vilanovins seguien apretant i en el minut 12 Rocasalvas tornava a enviar una bola al pal. A partir d’aquí el Vilafranca s’ha despertat i no sols ha igualat el joc sinó també el marcador en transformar S. Miras un penal en el minut 17. Aquest gol ha donat ales als locals mentre que el Vilanova es fonia, i en el minut 20 de nou S. Miras marcava pel Vilafranca en transformar una falta directa acumulativa, amb un excel•lent tret directe, finalitzant la primera part amb aquest marcador de 2 a 1 pels locals.

Només començar la segona part, ha arribat la jugada clau per nosaltres del partit. Als trenta segons S. Miras no ha transformat un rigorós penal a favor dels locals. A partir d’aquí no hi ha hagut cap altre equip sobre la pista que no hagi estat el Vilanova, empatant Marín en el minut 5 en transformar una falta directa acumulativa i dos minut més tard el mateix jugador ha fet pujar el tercer gols pels del Garraf.

Roger Boira ha pogut empatar de nou, trenta segons desprès però Arellano li ha aturat el llençament de falta directa acumulativa, per ser de nou Marín qui marcava el quart gol de falta directe en aquest cas. L’encontre estava poc més que vist per sentència i desprès de un altre pal de mateix Marín i d’un penal fallat per J. Ferrer, ha estat Riba qui marcava el cinquè i darrer gol visitant.

Destacar que el Vilafranca en dues ocasions i el Patí en una no han aprofitat faltes directes acumulatives en el tram final del partit.

En resum com hem dit abans molts gols a bola aturada i poc en jugada i moltes, i creiem excessives faltes acumulatives.

Del Vilafranca que ha sortit amb un equip pràcticament ex-sitgetà més Roger Boira, hem de destacar a Sergi Miras i al porter J. Domènech. Per part del Patí, molt bé D. Arellano i Marín aquest en pla estel•lar i la resta amb un notable alt, malgrat que s’haurà de treballar per esmorteir alguna baixada de ritme i ajustar més l’equip amb els canvis .

Han dirigit l’encontre els col•legiats Srs Molina i De la Hera que han estat un xic despistats amb les interpretacions del nou reglament, i els equips han presentat les següents alineacions:

CAIXA PENEDES C.P. VILAFRANCA.- Domènech, Boira, Miras, Sebas Moreno, Montserrat (equip inicial) Sama, R. Riba , F.Rosa
CLUB PATI VILANOVA.- Arellano. J. Ferrer, Rocasalvas, Riba, Marín, (equip inicial) Bartrés i Galán