El Can Torreta supera el Santpedor i s'apunta la tercera victòria consecutiva

PRIMERA CATALANA FEMENINA

Ribes 79 – Santpedor 70

Parcials: 23-26, 39-44; 60-56, 79-70.

Ribes: David 7, Pascu 8, Román 8, Adrià, Pol 18, Bruno 13, Àlex 15, Xic 8, Toni 2 i Rafel.

El Sènior A Masculí segueix invicte a casa després de superar el Santpedor, un rival incòmode que va deixar molt bona imatge al Pavelló ribetà. Aquest diumenge a les 12:30, el Can Torreta intentarà sorprendre el Castellar, actual líder del grup.

El Can Torreta va tornar a mostrar la seva millor cara davant del seu públic, i aquest va respondre erigint-se com a element clau de la tercera victòria consecutiva del Ribes.

El Santpedor va començar el partit amb una mica adormit, els ribetans ho van aprofitar per consolidar les primeres diferències al marcador. No obstant, això va durar tot just cinc minuts. Sense que els visitants fessin una millora excessiva en defensa, van començar a manar en el ritme de joc gràcies a la seva versatilitat en atac i en l'encert des del perímetre. Un parcial de 14-28 amb cinc triples van encendre les alarmes locals, que tot i anotar a bon ritme, no trobaven la manera de contrarrestar els atacs dels rivals. El Ribes ho va passar malament durant bona part del segon quart, amb diferències de 10 punts en contra durant quasi tot el període. Per sort, l'efectivitat del Sanpedor va començar a decaure conforme s'acostava la mitja part, i el Can Torreta va poder anar-se'n al vestidor només cinc punts a sota gràcies a un parcial de 8 a 3 als últims dos minuts de quart.

El tercer quart va començar amb un altre triple del Santpedor, però això va provocar que l'equip comencés a defensar amb més intensitat. Els resultats no es van fer esperar. El Ribes va capgirar el marcador amb un triple de Pol Puig, i tot i que a això el rival va respondre amb un parcial de 3 a 9, uns últims minuts molt bons de l'equip de Magí Parra van tancar el quart amb un 60-56 favorable. Tot i que la diferència no era ni molt menys definitiva, el Can Torreta havia aconseguit per fi aturar l'atac visitant, deixan-lo en només 12 punts al tercer quart.

L'inici del quart decisiu no va tenir res a veure amb els altres. Va continuar l'intercanvi de cistelles, però a un ritme molt més entrebancat. Així, es va arribar al minut 38 amb empat a 66 al marcador. Aquí va ser on el públic, molt encès per la polèmica actuació arbitral fins al moment, va fer decantar la balança. La pressió des de la grada va fer encongir el braç als visitants, que només van poder anotar 2 dels 7 llançaments lliures que van tenir als últims dos minuts. A l'altra banda, un Ribes molt més tranquil només en va fallar 2 dels últims 10 llançats, cosa que li va posar la victòria en safata de plata.

Aquest diumenge a les 12:30, el Can Torreta visita la pista de l'únic equip que encara no ha perdut cap partit, el Castellar.