BÀSQUET

Galleda d'aigua freda per un Ribes que es queda a les portes de véncer la Selva

Primera Catalana Femenina

El Ribes Air Vent 2000 va fregar la victòria amb la punta dels dits la última jornada, però els cinc minuts de pròrroga van esvair el somni de les blaves. Després de donar la cara i demostrar un gran pas endavant en actitud respecte les últimes jornades, les de Marc Ferrer i Joan Carreras van acabar punxant per un ajustat 46-49.

Aquesta vegada les locals s’ho van creure, hi van confiar i això es va notar. Malgrat tenir del tot assumit el descens a Segona catalana, l’equip va sortir a jugar amb el cap més alt que mai, afrontant de tu a tu el partit davant una Selva que es va trobar amb molts més problemes dels previstos. Tant és així que al primer quart les tarragonines només aconseguien sumar a base de tirs lliures, i el Ribes va aconseguir mantenir un 9-8 al lluminós al final dels primers deu minuts. Aquesta tònica es va mantenir al segon període, on es va poder veure un partit merament defensiu, sense cap tipus de tàctica ni tècnica de joc per part de cap equip, i on els tirs lliures anaven sumant un degoteig que duia al 19-14 del descans.

La línia defensiva es va mantenir també a la represa, però aquesta vegada La Selva va sortir amb les piles molt més carregades, disposada a desfer-se com fos d’un ferragós Ribes que les estava portant pel camí de l’amargura. De cop i volta les locals es van veure sorpreses per un parcial 5-14 que capgirava el resultat, però Marc Ferrer va moure fitxa, i gràcies a una bona defensa press es va poder afrontar el darrer quart amb un minso marcador de 28-29. Quedaven deu minuts per endavant on les blaves van tornar a agafar el timó del joc, i cada vegada eren més aprop de la victòria, però el balanç de faltes personals va ser més favorable a la Selva, que aconseguia forçar 5 minuts de pròrroga.

Durant el temps extra, la intensitat del Ribes va permetre que les del Garraf anéssin de nou un pas per endavant, però un triple de la Selva sobre la botzina final de posessió va capgirar a traició un marcador on ja no va haver volta de fulla i el Ribes acabava perdent 46-49.

Bàsquet Ribes: Anira (2), Laura (14), Piqui (6), Anna (7), Eli Batlle (13), Berta (2), Liz (2), Cris.