BÀSQUET

El Ribes, condemnat a la derrota en l'inici de lliga

El Bàsquet Ribes Air Vent 2000 va estrenar-se a segona catalana femenina entrebancant-se amb el AECS per 39-40, resultat de diversos punts febles i d’un dubtós criteri arbitral

Lluís Liberal s’estrenava al capdavant de l’equip conscient de poder plantar cara sense problemes a les de l’Hospitalet. De fet, la bona defensa i les diverses pilotes recuperades durant el primer període, ho avalen. L’equip va saltar al parquet dominant el timó d’un joc marcat per les possessions llargues, si bé quedava pendent polir la feina al rebot. Amb tot, el primer quart es resolia a favor de les locals per 13-8. Una situació que l’AECS no va acceptar: ben aviat va apretar les línies defensives, esgotant les idees en atac del Ribes i capgirant el marcador sota un criteri arbitral fora de tota lògica. Al descans, les 14 faltes (13 personals i 1 tècnica) xiulades al Ribes envers les 4 que acumulava l’AECS demostren una falta d’equitat admesa fins i tot per l’entrenador rival.

Els dos equips marxaven al descans amb un resultat de 17-23. A la represa les de Liberal van fer un cop d’autoritat, i gràcies a una defensa intensa i un bon joc al contraatac van aconseguir redreçar el resultat (28-25). Tot i així, l’AECS va saber aprofitar millor les ocasions finals, i un parell de badades del Ribes li permetien encarar el darrer quart amb un favorable 28-30.

Durant els últims deu minuts el Ribes va haver de batallar contra un AECS guerriller, sota una mirada arbitral absent, amb l’objectiu de capgirar de nou el resultat. Malgrat els entrebancs i la manca d’intesitat tant en el rebot com en les ajudes defensives, les blaves van aconseguir entrar a l’últim minut de joc guanyant 39-38. El tram final va estar marcat pels tirs lliures (amb domini visitant) i una última oportunitat pel Ribes on les blaves van perdre la pilota per unes passes a parer de l’àrbitre. Així, el matx quedava resolt per 39-40 i el Ribes ja es posa a treballar pel derbi intercomarcal a la pista del Xamba (dissabte, 17.30h).

Bàsquet Ribes: Juliachs (2), Blanca (2), Piqui, Anaïs (5), Marta, Cris (4), Izquierdo (12), Berta (3), Eli (4), Lídia (7), Adri.