BÀSQUET

Cròniques i resultats dels equips sènior del CB Samà

Resultats corresponents als partits disputats el cap de setmana del 13 i 14 de novembre

SÈNIOR MASCULÍ “A” (2a CATALANA – GRUP 2)
TOTSPORTS-CB SAMÀ “A” - CB CALAFELL 72-50

Bon joc i victòria dels vilanovins

El Totsports-Bàsquet Samà va fer el partit més seriós de tota la temporada, amb un gran joc col·lectiu, solidesa al rebot i contundència a la defensa. Cadascú dels jugadors vermells va portar a terme el seu rol durant el partit, fet que es va traduir en una victòria molt clara sobre els visitants.

El Totsports-Bàsquet Samà, va comptar amb 10 dels seus 11 jugadors, donada l’absència per lesió de Bernat Zambrano. Miquel Salvó, jugador de primer any del Junior del Totsports-Bàsquet Samà, també va ser-hi present acompanyant a l’equip Sènior.

Al primer quart, els visitants van sortir molt agressius, pressionat tot el camp, però els locals no es van fer enrere i van superar els primers minuts amb accions ràpides i tirs prop de bàsquet. La contundència al rebot dels samistes possibilitava accions de contaatac i transicions que van saber aprofitar molt bé per marxar al final dels primers deu minuts amb un 19-12 favorable.

Al segon quart, el Totsports-Bàsquet Samà es va veure un tant sorprès pel canvi a defensa zonal del CB Calafell, però tot i la incertesa inicial, els del Garraf la van acabar superant i fent tirs còmodes que van permetre mantenir la distància de 7 punts al marcador al final de la primera part, 36 – 29.

Al tercer quart, el partit es va trencar completament, la defensa dels locals va aconseguir que en deu minuts el CB Calafell només pogués anotar 5 punts. Per una altra banda, el Totsports-Bàsquet Samà va trobar tots els forats i més dins la defensa zonal dels visitants i amb un bon encert des de llarga distància van ampliar la diferència fins a un 50-34.

A l’últim quart, els locals es van dedicar a administrar la seva renda de punts, i tot i les embranzides del CB Calafell, els samistes no només la van mantenir si no que la van ampliar fins al 72-50 definitiu.

Com a punts positius cal destacar: la millora en l’encert des de la línia de tirs lliure, 19/25, una de les assignatures pendents del vermells, l’ excel·lent defensa de Rubén sobre els jugadors més perillosos del CB Calafell, el tancament del rebot defensiu de Xisco i Joan Pau, i la bona direcció de joc dels cervells de l’equip, Àlex i David.

El Totsports-Bàsquet Samà es desplaça a la pista del CB Gavà dissabte a les 16.00h.

SÈNIOR MASCULÍ “B” (CC SÈNIOR B – GRUP 2)

TOTSPORTS-CB SAMÀ “B” - BASQUET CAN PARELLADA B 41-28

SÈNIOR FEMENÍ “A” (1a CATALANA – GRUP 2)

CB LLEIDA - TOTSPORTS-CB SAMÀ “A” 57-56

Una errònia decisió arbitral tomba al CB Samà

CB Samà: Saray 1, Cristina 4, Lara, Estevez 11, Isern 15, Anna 13, Gemma 7, Maria, Mire 5.

El CB Samà va perdre 57 a 56 a Lleida, en un partit molt igualat i molt disputat durant gran part dels 40 minuts. Van destacar Isern amb 15 punts i 12 rebots, Cristina Estevez amb 11 punts i 12 rebots i Anna Martí amb 13 punts.

El partit es va resoldre va falta de 0,9 segons i amb 55 a 56 favorable al Samà, quan un dels àrbitres va xiular una falta personal en un tap totalment legal en un llançament lleidatà, després d’una gran defensa samista. El dos tirs lliures van ser convertits per part de les locals i així es va acabar el partit.

El primer quart va ser molt igualat amb lleugeres avantatges samistes. Però l’equip entrenat per Ventosa i Andreu va perdre dues pilotes consecutives i els primers 10 minuts es van tancar perdent 13 a 12.

El segon període també va ser igualat. Van destacar Mire amb 5 punts i Isern amb 4. Al descans el Samà guanyava 27 a 30.

A la represa la igualtat va continuar amb una lluitadora Isern que va fer 6 punts en aquest període, i amb una gran defensa samista. A falta de 10 minuts empat a 41.

El Samà va sortir a per feina i amb 4 punts seguits de Cristina Estevez es col·locava 44 a 48 per davant al minut 36, i Anna Martí va donar ales a l’equip amb 8 punts en aquest període. Un triple local posava un 47 a 48, però Martí responia amb un altre triple, 47 a 51. Però amb un parcial de 5 a 0 el CB Lleida donava la volta al marcador, 52 a 51. I Martí empatava a 52. Un altre triple del CB Lleida posava un 55 a 52 a falta de poc mes d’un minut.

Però dues grans defenses de les del Garraf van possibilitar dos contraatacs, un acabat per Anna Martí i un altre amb un gran cistella de Gemma. Així a falta de 9 segons el Samà guanyava 55 a 56. El desenllaç final ja el sabem, falta inexistent per donar 2 tirs lliures a les locals que així s’enduien la victòria.

La propera setmana el Samà descansa i tornarà a jugar el diumenge 28 a la pista del Basquet Almeda de Cornellà.

SÈNIOR FEMENÍ “B” (3a CATALANA A – GRUP 5)

SANT NICOLAU B - TOTSPORTS-CB SAMÀ “B” 36-61

Tercera victòria consecutiva

CB Samà: Gemma, Marta 27, Anna 6, Montse 3, Txell 2, Este 6, Neus 3, Inés 14

Parcials: 11-11, 6-13, 5-13, 14-24

El CB Samà va sumar una contundent victòria davant un rival directe, el CE Sant Nicolau. L’equip vermell sumar la tercera victòria consecutiva a la lliga i queda amb un balanç de 4-4 havent jugat ja contra els tres favorits per pujar la categoria.

El partit va començar força igualat. Tots dos equips lluitaven molt i l’àrbitre xiulava poc. Aquesta lectura de joc de l’àrbitre podria donar a entendre que afavoria a les nostres, ja que venien amb poques jugadores, però la constant agressivitat de les locals estava sent massa permissiva pel col·legiat.

Al segon període el Samà, després de rebre un 6-0 de parcial, va enfonsar l’accelerador i amb tres triples consecutius i un bon contraatac va establir un 0-11. Semblava que el temps mort no existia per les locals, que d’aquí al final del període només va poder ficar un punt més de tir lliure, i les samistes, amb una molt bona defensa, van deixar a les de Sabadell amb només 6 punts.

L’inici de la segona part va ser immillorable i una defensa espectacular de les vermelles van deixar al Sant Nicolau només en 5 punts,

Per acabar, unes locals totalment enfonsades i unes jugadores visitants victorioses i amb gana de més van acabar ficant 24 punts en un mostra de joc ofensiu perfecte davant la seva zona.

La setmana vinent l’equip rep a casa el Tecla Sala.