BÀSQUET

Cròniques i resultats de la base del CB Samà

Resultats corresponents als partits disputats el cap de setmana de l'11 i 12 de desembre

JÚNIOR MASCULÍ “A” (NIVELL C – G4)

CB SAMÀ “A” - CE GELIDA 48-64

JÚNIOR MASCULÍ “B” (INTERTERRITORIAL – PRÈVIA G1)

CLIMASOL-ROSER “A” - CB SAMÀ “B” 68-64

GRAN PARTIT DEL JUNIOR QUE VA DONAR LA CARA FINS A L’ÚLTIM MINUT.
Diumenge dia 12 a l'estació del nord, és jugava aquest apassionant partit.

Com ja va sent habitual el conjunt dirigit per Canales i Pozo surt molt agressiu als partit i aconsegueixen unes bones rendes al primer quart de 8-10 punts, però els errors defensius fan que ràpidament l'equip rival recuperí aquets punts.

Del 2 a 12 dels sis primers minuts passem al final del primer quart a un 17-16 favorable al conjunt del Roser. El segon quart el Roser començava molt fort i amb un parcial de 8-0 marxava del marcador, gràcies als tirs lliures l'equip samista aconseguia mantenir la diferencia de punts a la mitja part 34-26.

A la represa, les coses continuaven difícils ja que l’intercanvi de cistelles no afavoria al Samà i s'arribava a l’últim quart amb 42-51 favorable al Roser.

L’últim quart començava amb un Samà molt fort, fent pressió tota la pista i recuperant pilotes. Això significava una millora en el joc del conjunt visitant que feia posar la por al conjunt de casa. A falta de 25 segons el Samà es col·locava a només 3 punts, l'encert final en els tirs lliures per part dels dos equips deixava l’electrònic amb un 68-64 final.

Tot i la derrota els entrenadors, estan molt contents amb l'esperit de superació i de no donar mai un partit per perdut fins que no és xiula el final. D'altre banda també hem de continuar millorant la nostra defensa de 1x1 ja que en diferents moments del partit no ha sigut gens bona.

JÚNIOR FEMENÍ (INTERTERRITORIAL – PRÈVIA G2)

CN TERRASSA - CB SAMÀ “A” 49-63

CB Samà: HELENA – JUDITH – ARIADNA J. – INGRID – XÈNIA – LAIA – ARI – LAURA – NATALIA

Parcials: 14-16 / 12-11 (26-27) / 13-18 ( 39-45) / 10-18 (49-63)
L’EQUIP REACCIONA A TEMPS I S’EMPORTA UNA DIFÍCIL VICTÒRIA.

El passat diumenge les júniors del Samà es desplaçaven a la pista del Terrassa en un partit molt complicat. La competició s’havia aturat la setmana anterior i es visitava un rival amb només 3 victòries però amb resultats molt ajustats. I tot i ser conscients, les samistes van perdre l’espurna d’agressivitat de les últimes setmanes i es van acomodar al joc de les egarenques amb una zona durant tot el partit.

Els dos primers quarts les del Garraf van atacar la defensa conservadora de les locals amb paciència i fluïdesa. Tot i els pocs errors en les passades van ser aprofitades pel Terrassa al 100% en contraatacs. Aquest fet i la davallada d’encert des de la línia exterior respecte el primer quart (4 triples) va donar un partit igualat i complicat d’afrontar.

En el tercer quart, les noies havien de canviar l’actitud i no caure dos cops amb la mateixa pedra (1ª – Vendrell) i lluitar per demostrar el nivell real de l’equip que permeti jugar i guanyar contra qualsevol equip. Així va ser, les samistes van sortir a la pista a mossegar i amb l’ambició de no deixar jugar a les locals. Tot i així no es va saber tancar el partit fins al minut 36 que amb una avantatge de 8 punts es va veure el partit controlat en resultat i joc i eixamplar fins el resultat final.

Victòria important que ha de donar confiança a les vermelles per afrontar l’atractiu partit del diumenge 19 de desembre a les 10:45h contra l’Olesa.

CADET MASCULÍ “A” (NIVELL A – PRÈVIA G6)

CB SAMÀ “A” - BASE ESPORTS-SANTFELIUENC B 65-57

CADET MASCULÍ “B” (CADET 1r ANY – PRÈVIA G1)

CB TARRAGONA 2017 B - CB SAMÀ “B” 69-59

CADET MASCULÍ “C” (NIVELL C – PRÈVIA G8)

CB SAMÀ “C” - C.E. VILANOVA I LA GELTRU 2 60-41

CADET FEMENÍ “A” (NIVELL A – PRÈVIA G6)

C.B.CORNELLÀ “B” - CB SAMÀ “A” 60-53

CB Samà: Maria Usón (5), Anna Domènech (8), Anna Palacios (7), Marta (0), Irene (8), Paula Caballero (4), Ceres (7), Maria Mayolas (1), Mar (4), Elena (12). Absents: Paula Toledo

Àrbitre principal: Sr. Savchenko, V.

Parcials: 12 - 9, 17 - 20 (29 - 29), 14 - 14, 17 - 10 (31 - 24)
MASSACRADES A PERSONALS.

36 personals ens va xiular l’àrbitre rus, que per cert no parlava ni castellà ni català, condicionant totalment el partit. Encara hi així, amb 3 jugadores eliminades per faltes, Anna, Elena i Mar ( 2 de les quals eren les pivots) i 2 jugadores més amb 4 faltes, Ceres i Irene, el Samà no és van rendir, i vam tenir pilota per salvar el bàsquet average, cosa que no vam aconseguir.

Les locals van llençar 48 tirs lliures, dels quals van anotar 21.

L’inici del partit va ser molt defensiu per part dels 2 equips i al minut 5 el marcador era 3 – 4. Els segons 5 minuts van continuar la mateixa tònica i només els tirs lliures de les del Baix Llobregat els hi va permetre anar-se’n 3 punts d’avantatge al final del quart.

El segon quart va ser una altra història . Els 2 equips van aconseguir veure cistella amb més facilitat, i gràcies al rebot ofensiu i els tirs lliures, anotaven les locals, i gràcies a joc en equip i els contraatacs, anotaven les visitants. Fins a 7 jugadores visitants van anotar en aquest quart. A la mitja part, empat al marcador.

A la represa, el poc encert de les vilanovines, el tall continu del joc per faltes a les visitants, unes quantes en atac, i 3 triples seguits del Cornellà, van deixar el marcador al minut 5, 38 – 31. Però un parcial de 0 – 7 en 3 minuts empatava el marcador. Després un intercanvi de cistelles, vam deixar tot per resoldre a l’últim quart (43 – 43).

I aquí va començar el desastre. L’arbitratge havia desequilibrat l’equip del Samà, amb la quantitat de faltes personals xiulades, també havia descentrat a les jugadores. Per tot això, el Cornellà va treure profit de la pressió tot el camp, i amb un parcial de 12 – 2 en 8 minuts, trencava el partit (55 – 45). En 8 minuts només havíem anotat 2 punts.

A falta d’un minut el Cornellà tenia el màxim avantatge, 12 punts (59 – 47), però ja que el partit semblava impossible, lluitaríem pel bàsquet average. I amb la pressió mitja pista vam aconseguir un parcial de 0 – 6 en 1 minut per posar-nos a 6. Quedaven 24 segons i vam fer una falta, que ens va costar 12 segons que l’àrbitre la xiulés, per aconseguir els 5 punts de desavantatge . “Tócate los huevos”, ens “matxaca” a faltes, i quan la volem, no la xiula. El Cornellà va anotar 1 tir lliure i a l’última jugada no vam aconseguir anotar.

Destacar els 12 punts, 20 rebots (13 defensius), 3 assistències, 3 pilotes recuperades, 3 faltes rebudes i 1 tap de l’Elena.

La setmana vinent, tanquem la primera fase, al Pavelló del Garraf, dissabte a les 12:30 enfront el C.B.Sitges.

CADET FEMENÍ “B” (NIVELL B – PRÈVIA G3)

FCIA.TAULE MARTI-SANTFELIUENC - CB SAMÀ “B” 78-46

INFANTIL MASCULÍ “A” (NIVELL A – PRÈVIA G3)

CB SAMA “A” - CB BÀSQUET LLIVIA 64-85

CB Samà: Oriol, Àlex, Kirian, Marc, Javi, Dani, Joan, Guillem, Bernat Burset Jordi, Lluís, Bernat Gómez i Jaume. Descansen Jan i Jordi.
Y SIN EMBARGO...

“De sobra sabes que eres la primera, que no miento si juro que daría, por ti la vida entera, por ti la vida entera. Y sin embargo un rato cada día ya ves, te engañaría con cualquiera, te cambiaría por cualquiera (Joaquín Sabina)”.

Bona mitja part del IMA. A un nivell formidable. El començament del primer quart va ser preocupant doncs es va trigar moltíssim en anotar i qualsevol pedra del Llívia era cistella. Però ens varem endollar ràpid. El quintet composat per l’Oriol, l’Àlex, en Marc (omnipresent), en Bernat i en Jaume, va fer uns minuts d’alt nivell i molta lluita. Tot rubricat amb un triple estratosfèric de l’Àlex, no per la llunyania del llançament si no per la jugada llampec que varen fer ell i en Bernat Gómez que va acabar amb un tir rapidíssim que va sorprendre a defensors i espectadors. Feia goig veure la banqueta i la grada donant salts d’alegria. El quart va acabar amb un 20 – 16 per el conjunt Samista.

El segon quart l’equip també va a jugar a un bon nivell arribant a la mitja part amb un empat a 35. Queda dins del anecdotari que en Dani López va cometre 5 faltes en pocs minuts. I un gran triple d’en Javi que va dirigir al equip amb la seva màgia habitual. I de poc va anar de que entrés la darrera jugada del quart. Per un pel. Amb un “aclarat” ordenat per en Ramon però que va mancar una mica de sort. Destacar els fonaments d’en Lluís Marcet que van fer que el mateix Ramon aplaudís amb orgull la bona feina que està fent aquest jugador.

El tercer quart (com va succeir amb l’Avinyò però en altra dimensió), l’equip es va veure tocat per l’alçada dels jugadors visitants i del seu número 18 (els nostres homes alts no varen poder aturar-lo i a fe que ho van intentar). El quart va acabar amb 48-64. També va ser expulsat per 5 personals, en Kirian Rosal.

Al darrer quart i amb el partit ja perdut, l’equip es va deixar anar i va tornar a jugar un bon bàsquet, encara que de vegades es va intentar “arreglar” el partit en solitari. Una combinació molt bona entre en Javi i l’Àlex, dos bones jugades d’aquest darrer, bons rebots d’en Guillem sota la cistella i la forma que va estar defensant en Marc a les torres bessones del Llívia, va ser el més destacat d’un bon partit que es va perdre per petits detalls. Fins el 64 – 85 final.

Equip, ara toca anar a Navàs i deixar un bon sabor de boca. I posar en pràctica tot el que hem après en aquesta fase, jugant amb la crème de la crème de Catalunya. I vosaltres esteu entre ells. I els pares ens sentim orgullosos per això.

INFANTIL MASCULÍ “B” (NIVELL B – PRÈVIA G9)

CB SAMÀ “B” - CE VILANOVA I LA GELTRÚ 64-59

UN COP MÉS EL DERBI ÉS PER EL SAMÀ.

El Passat dissabte, l’infantil rebia el Vilanova, en el derbi de la jornada.

El Vilanova, encara no havia guanyat ningun partit, però això no volia dir res perquè en els dos primers quarts del partit van aconseguir anar-se’n de 9 amb un encert molt alt. El tercer quart l’avantatge del Vilanova s’anava escurçant finalitzant el 3er quart 27-33. La segona part els nois del Xavi i el Willy van demostrar les seves qualitats tècniques i van aconseguir acostar-se al marcador i a posar-se davant en el cinquè quart per un punt. En l’últim quart l’intercanvi de cistelles en els primers minuts posava dubtes sobre el possible guanyador, però a falta de 3 minuts l’infantil va posar la directa per acabar el partit 64-59.

El pròxim partit el CB Samà juga a casa de l’Esparraguera el diumenge a les 12 del matí.

PREINFANTIL MASCULÍ (NIVELL C – PRÈVIA G3)

CB SAMÀ “B” - CE VILANOVA I LA GELTRÚ 61-37

PREINFANTIL FEMENÍ (NIVELL A – PRÈVIA G1)

SAGRADA FAMILIA-CLAROR A - CB SAMÀ 58-73

CB Samà: Laia, Mireia (2), Xènia (8), Andrea G. (6), Paula (12) Maria (10), Andrea B. (19), Laura (2), Marina (14)

EL PREINFANTIL FEMENI DEL SAMÀ GUANYA AL SAGRADA FAMÍLIA 58 A 73
En un dels millors partits de l’equip entrenat per Dani Ventosa les noies samistes van guanyar a la difícil pista del Sagrada Família. Després de remuntar 12 punts de desavantatge en el segon període.

Gracies a un excel·lent tercer període les del Garraf es col·locaven 31 a 35 a favor. El quart període va ser més anivellat. Però al cinquè i sisè no va haver color i el Samà es va imposar còmodament gracies a una gran defensa col·lectiva i ràpids contraatacs.

MINI MASCULÍ “A” (NIVELL A – PRÈVIA G2)

CB SAMÀ “A” - BASQUET LLOR A 42-62

MINI MASCULÍ “B” (NIVELL C – PRÈVIA G9)

CB SAMÀ “B” - C.B. MASQUEFA 149-17

CB Samà: Dani(12), Guilem(16), Xavi(14) , Mateo (18), Pachon (15), Biel (23), Giraldos(2), Aleix (24), Masachs (8), Alex (17)
EL MINI MASCULÍ “B” GUANYA A UN RIVAL MOLT FLUIX.
Els minis del Samà van rebre al C.B.Masquefa, un equip que no va oposar cap resistència als vilanovins que van poder gaudir d’un partit molt còmode. El partit va servir per treballar certs aspectes defensius individuals i en l’aspecte ofensiu tots els jugadors van poder anotar força punts, gràcies a la fluixa defensa rival i a la millora, que dia a dia, es va veient en els nostres minis i que intentarem consolidar en l’últim partit d’aquesta primera fase a la pista del Begues on es decidirà la segona posició del grup.

MINI FEMENÍ (NIVELL B – PRÈVIA G4)

CB SAMÀ - CB RIBES 65-15

MINI MIXTE (C. E. GARRAF – ALEVÍ GRUP B)

CB SAMÀ - CEIP POMPEU FABRA 66-16

Bon partit del MMIX i primera victòria contra el Pompeu Fabra. Mica amb mica aquest equip va agafant confiança i molta il·lusió per seguir treballant i aprendre. També conta amb nens dels premini que també tenen molta il·lusió per ajudar al nostre equip en els partits i entrenaments.
Jugadors: Maria Mas, Ivan Domenech, Jaume Blanch, Magda Grouri, Xavier Ferrer, Aina Albiol, Julia Reyes, Alex Pascual, Sergi Serra, Pol Rosal, aquest cinc últims son jugadors de les categories premini.
PREMINI MASCULÍ (C. E. GARRAF – BENJAMÍ GRUP A)

CB SAMÀ “B” - CE SITGETÀ 61-11

PREMINI FEMENÍ (C. E. GARRAF – BENJAMÍ GRUP B)

AMPA SANT BONAVENTURA - CB SAMÀ “A” 10-55