BÀSQUET

Els tirs lliures condemnen al Sitges (64-54)

El Sant Josep de Badalona va superar al Bàsquet Sitges en el partit d’anada per aconseguir una plaça a EBA. Els jugadors locals es van mostrar molt més sòlids en defensa i, liderats per Naharro y Cuesta, van anar sempre per davant al marcador

El conjunt d’Edu Piñero va tornar a caure en el partit d’anada de la segona eliminatòria per aconseguir l’ascens a lliga EBA. Com ja va passar fa dues setmanes a la també pista badalonina de l’AE Minguella, el Sitges va sortir amb unes quantes marxes menys mentre els locals no donaven opció a la sorpresa amb un parcial inicial de 6-0 gracies a dos triples.

Però els sitgetans van aconseguir superar aquesta primera batzegada i van acabar el primer quart només 3 punts avall, tot i que Dani Carreter ja duia dues faltes personals. Al segon quart es podria haver acabat ja el partit gràcies a la renda que va aconseguir el Sant Josep amb un parcial de 16-7 (33-21). La forta pressió ambiental combinada amb la fèrria defensa local i un inoperant Sitges feien preveure el pitjor.

Quan la moneda girava més cap a la creu que no pas cap a la cara, Arturo Barro (12p, 5r i 16 val) i Adrià Mestres van liderar la resposta sitgetana. El primer amb un treball memorable sota les anelles –sobretot amb rebots ofensius i punts fàcils- i el segon amb uns contra uns elèctrics i certa facilitat anotadora, van dotar al seu equip d’alegria i, a la vegada, van fer callar un pavelló que semblava haver-li vist les dents el llop.

I per arrodonir un gran tercer quart, Adrià Mestres, prèvia jugada de pissarra d’Edu Piñero, anotava un triple quasi des del mig del camp just quan sonava la botzina. Però l’acció era clarament fora de temps i va ser invalidada. L’ex jugador de la penya havia fet tremolar el petit pavelló badaloní (44-36).

El Sitges afrontava l’últim quart de partit de la millor forma possible. I després de molts minuts sense destacar el duet arbitral es va fer notar amb unes faltes força dubtoses assenyalades al Sitges que van dur al conjunt blanc al bonus a falta de 6 minuts. Pedro Cuesta (22p, 10 i 21 val), Naharro (18p) i Jimeno no van desaprofitar les nombroses ocasions d’ampliar el marcador des de la línia de personal.

Semblava tot perdut quan una acció absolutament fora de lloc del jugador local Juanan Gracia –agredint a Adrià Mestres- va donar una última oportunitat al conjunt de Piñero. Dos tirs lliures de la antiesportiva fallats per Dani Carreter i pilota perduda de Jaume Torres al servir des de mitja pista van condemnar al Sitges a la derrota.

Menció especial a la última esmaixada de Mestres per concloure el partit i reduir la diferència final de 12 punts a 10 (64-44) que es pot remuntar perfectament a Pins Vens el proper dissabte.