FUTBOL

Punt a Vic per seguir una setmana més fora del descens

El CF Vilanova veu com li anul·len l'1 a 2 per un fora de joc discutible

Imatge d'arxiu de Camacho, autor del gol

L'objectiu del CF Vilanova a Vic no era altre que sumar els tres punts i, un cop més, la victòria es va escapar. Tot i això, el punt sumat garanteix que una jornada més els de la capital del Garraf estaran fora de la zona de descens. Aquesta és la lectura més positiva que es pot fer d'un partit marcat per una primera part ensopida i uns segons 45 minuts amb molt més perill a les dues àrees, inclós un gol de Mañosa a manca de 10 minuts, anul·lat per un fora de joc més que discutible, que hauria suposat l'1 a 2 a favor dels d'Alcolea.

Des del primer moment es va veure que els dos equips es tenien molt respecte. Tot i que ambdós conjunts necessitaven guanyar, no perdre també era un mal menor gens rebutjable depenent de com evolucionés tot plegat. El Vilanova no acabava de trenar el seu joc preferit (tot i intentar-ho) i el Vic apostava descaradament pel joc directe. Però ningú no va intimidar suficient per moure el marcador.

A la represa la situació va variar. Alcolea va passar a fer jugar l'equip amb tres centrals a la defensa, tot i que la nova estratègia només es va poder aplicar un quart d'hora. El jove Sergi es va haver de retirar del camp per una lesió muscular i el seu lloc el va ocupar Triguero, fet que va retornar de nou a l'equip la convencional defensa de quatre. Triguero, Mañosa i Acosta, titulars habituals, no van sortir a l'onze inicial per diversos problemes físics. Però al segon temps la seva presència va ser força rellevant.

El 0 a 1 del Vilanova va ser obra de Roberto Camacho, que va aprofitar una centrada-xut de Triguero des de l'esquerra. El veterà davanter vilanoví acabava d'entrar i aquesta era la primera pilota que tocava. Semblava que aquest gol podia servir per tranquil·litzar, però tot el contrari. A més, el Vic cada cop es llançava a l'atyac d'una manera més contundent. A 23 mints del final va arribar l'empat a 1, un marcador que ja no es va moure. Tot i això, al tram final el gol anul·lat al Vilanova i una altra jugada molt clara del Vic  també haurien pogut decantar la balança.

Fitxa del partit:
UE VIC: Buetas, Solernou, Marcel Verdaguer, Roger Casas, Carrascal, Jordi Pla (Héctor, 71'), Pol Coll (Albert Soler, 71'), Maik, Óscar Muñoz, Poves (Aleix Trulls, 85') i Alexis Sánchez.
CF VILANOVA: Mario, Samu, Sergi (Triguero, 60'), Valldosera, Fede (Acosta, 46'), Laguna, Cristian, Pitu, Forzinetti, Marcos (J. Mañosa, 46') i Camacho.

Gols: 0-1 Roberto Camacho (61') i 1-1 Pol Coll (67').

Arbitratge: Vizcarro Caparrós. Groga pels locals Coll, Pla (2), la segona estant a la banqueta, i Moreno; i els visitants Fede, Valldosera i Cristian. Vermella directa pel local Molist (79').