MOTOR

Red Bull fa reviure el circuit de Terramar

Carlos Sainz i Miguel Molina roden en un dels circuits ovals més exigents del món, l'abandonat circuit de Terramar, el primer circuit d'Espanya

Redacció 16-05-2012 21:36 Lectures 1811

Arxivat a:

Red Bull. Red Bull fa reviure el circuit de Terramar

Red Bull. Red Bull fa reviure el circuit de Terramar

El circuit de Terramar, a Sant Pere de Ribes, va ser juntament amb el de Brooklands, referent de l'automobilisme a Europa en els anys 20 i va marcar el començament de l'automobilisme a Espanya. Els pilots Carlos Sainz i Miguel Molina han tingut el privilegi de rodar en un dels circuits ovals més exigents del món (amb un banking de fins a 90º), abandonat des de fa anys, per un anunci de Red Bull.

És un desconegut per a molts, fins i tot per als amants de l'automobilisme. El circuit de Terramar és el segon més antic d'Europa, després de Brooklands i per davant fins i tot del mític Le Mans; i el primer d'Espanya. En aquest singular entorn que guarda encara la grandesa que un dia va tenir, dos dels millors pilots del moment, Carlos Sainz i Miguel Molina, van posar a prova les seves habilitats com a pilots. El repte: vèncer els rigors d'aquest vell traçat al volant d'un dels cotxes més veloços del moment, l'Audi R8 LMS.

En una època en la qual els cotxes arrencaven amb ajuda de la gent, el circuit de Terramar destacava pel seu banking de 90 graus. “Ha estat una sorpresa i de les grans. No tenia ni idea que aquest circuit existia i menys que va ser el primer d'Espanya. El banking és tremend, sobretot mirant-ho des de baix. Reconec que quan ho vaig veure per primera vegada em va sorprendre i tenia molta curiositat per saber què se sentia en conduir en ell. Mai abans ho havia fet en un circuit oval, amb un banking així. Ha estat molt especial”, comenta Carlos Sainz, un dels millors pilots espanyols de la història.

Sainz va viure aquesta jornada de contrastos al costat d'una de les joves promeses espanyoles del motor del moment, el català Miguel Molina, piloto de DTM. “Posar un cotxe actual en un circuit així, castigat pel pas dels anys, era tot un desafiament. El traçat constantment ens ha posat a prova per la seva exigència i els seus peralts, no podies despistar-te ni un sol minut”, afegeix Molina.

El detall gairebé anecdòtic de la jornada va ser que fins al moment, el rècord del circuit encara ho conservava Louis Zborowski Miller (1923), amb un temps de 45,8 s i una velocitat mitjana de 157,2 km/h. Malgrat el precari estat del ferm replet de forats i d'herbes, Carlos Sainz va rodar amb l'Audi R8 *LSM a 170 km/h. “No ha estat fàcil. Havia d'anar parant en molts llocs i reduir marxes pels sots, però ha estat un luxe poder gaudir-ho”, afegeix el bicampió del món de *rallyes.

“Es va inaugurar a l'octubre de 1923. Va trigar 360 dies a construir-se i aquí es va celebrar el 1º Gran Premi d'Espanya de F1. En aquella època, el nostre país era un referent al món de l'automobilisme”, comenta Marcel Ricart, propietari del circuit. “És la mateixa pista i el mateix sòl que van trepitjar *Nuvolari, Divo i Resta, les grans signatures de l'automobilisme en aquest moment. Està exactament com estava”, afegeix el director del circuit Salvador Mora.

La pols, l'herba i els sots desvetllen l'edat d'un circuit que estava oblidat pel món del motor. El *autódromo de *Terramar ha tornat a la vida, a viure l'adrenalina de les carreres i a escoltar el soroll dels motors gràcies a Sainz i Molina. “És molt divertit. És el més proper a volar”, conclou Mora.


ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament