BÀSQUET

Una derrota fulminant condemna l'Aquaprotección a la promoció de permanència

Les ribetanes, sempre pel darrere davant d'un Lleida més eficaç

Imatge d'arxiu

Des de l'inici del matx, les jugadores de Josep Maria Penya i Toni Martínez ja van anar un pas per darrere del Lleida. La velocitat, efectivitat i agressivitat van servir a les locals per marcar territori i situar-se 27-14 al final del primer període. El Ribes s'esforçava per seguir el ritme marcat per les amfitriones i, magrat que les lleidetanes havien arribat a obrir una escletxa de vint punts, les blaves van saber re situar-se per estrènyer tímidament la diferència i marxar al descans amb un resultat de 38-24.

Si bé és cert que les locals tenien la paella pel mànec, l'Aquaprotección confiava en la remuntada. No ho va veure tant clar, en canvi, el col·legiat del partit. El punt d'inflexió més evident del matx de diumenge va comptar amb la complicitat arbitral, que va obviar tres personals fonamentals sobre jugadores ribetanes, que al mateix temps van ser sancionades amb faltes tècniques. Tot un seguit de despropòsits que van treure completament el Ribes del partit, que a la diferència de nivell tècnic contra el Lleida hi van haver de sumar la diferència de concentració. Tot plegat, mentre les locals jugàven les seves millors cartes, amb unes versàtils jugadores interiors que van fer i desfer, situant un marcador de 66-28 a l'inici del darrer quart (parcial 28-4). Amb aquest marcador desolador per les blaves, el conjunt ribetà va jugar els últims deu minuts pendent de fer córrer el temps, i amb la ment posada en la promoció de permanència. Tant és així que la desfeta va acabar desencadenant un resultat final de 88-43.

Amb aquesta derrota, l'Aquaprotección s'ha vist condemnat a jugar la promoció de permanència, on es disputarà amb el Joventut Les Corts 'B' una plaça per continuar l'any vinent a Segona Catalana. Hi podrà continuar l'equip que guanyi dos dels tres partits de la sèrie que comença aquest dissabte al camp ribetà (16h).

Bàsquet Ribes: Boira (16), Piqui (2), Marta, Cris (2), Anna, Mireia (1), Adri, Eli (9), Lota (2), Lídia (6), Èlia (5).