BÀSQUET

El Roselló & Díaz Carandell baixa a Primera Catalana

La derrota condemna els ribetans a perdre la condició d'equip de Copa Catalana

Plantilla del sènior masculí del CB Ribes

L'aventura del Ribes a Copa Catalunya va tenir un trist final dissabte passat, quan la segona derrota davant el Castellar a la promoció el va condemnar al descens a Primera Catalana. Un pèssim inici de partit va ser un llast massa gran per recuperar el terreny perdut amb el Castellar i poder jugar de tu a tu els minuts decisius. Els homes de Magí Parra van encaixar un 2 a 15 de sortida en un primer quart sorprenent pel que s'estava jugant l'equip: semblava que els ribetans no tenien cap intenció d'allargar la competició una setmana més.

El desencert ofensiu va acompanyar el Ribes durant tot el partit (31% en T2, 17% en T3), però a partir del minut cinc va aconseguir anivellar forces amb el rival a base de defensa i de lluitar després de cada error en el llançament (18 rebots ofensius). Tot i que va acabar el primer temps amb només 23 punts anotats, el ritme d'anotació del Castellar era similar, així que la remuntada era possible si es mantenia el nivell defensiu i els percentatges creixien.

Un parcial de 5-0 de sortida a la represa va posar la por al cos dels visitants, que van tancar el quart amb l'avantatge reduïda a només 4 punts. Van ser els millors moments dels locals, que van tenir continuïtat a l'inici de l'últim període, quan van es van posar a només un punt del rival (47-48). Amb la grada a favor i el rival espantat (17 pilotes perdudes en total), semblava que el Ribes tenia prou embranzida per donar la volta al marcador, però no va ser així. El desencert dels millors homes de l'equip (Marc Sesé i Alejandro Cereto van sumar un 2 de 24 en tirs de camp), va impedir anotar els ribetans en els moments claus, mentre que el Castellar es va mostrar infalible des del tir lliure i prou encertat des del triple per sumar els punts necessaris per afrontar els últims minuts amb totes les de guanyar.