VD. Imatge del partit del júnior femení A

CB VILADECAVALLS - CB SAMÀ VILANOVA 74-46

CB Samà:
Parcials: 17-10, 23-15, 20-9, 14-12.

INICI DE TEMPORADA AMB DERROTA D’AQUEST NOU SOTS 21

Diumenge al matí el Sub21 masculí del Samà s’estrenava a la lliga enfront del Viladecavalls en la primera prova de foc del conjunt samista.

Des del primer minut, els locals van demostrar un potent joc conjunt, fet que va provocar un primer parcial de 7-0. Tot i això, els visitants es van refer amb un parcial de 0-5. L’antiesportiva i posterior tècnica xiulada a favor dels de Viladecavalls van obrir la primera escletxa del marcador, que acabaria dominant el quart de 7 punts.

El segon quart va seguir la tònica del primer, on el desencert dels jugadors del Samà en atac i la defensa tova van fer que el marcador al descans reflectís un 40-25 al descans.
A la represa els visitants van provar de defensar en zona, però els constants contraatacs locals i la gran quantitat de rebots ofensius que van agafar van crear una diferència ja irrecuperable.
L’últim quart va ser un mer tràmit. Tot i això, els jugadors del Samà van tirar d’ofici i no van perdre la cara al partit en cap moment. Prova d’això és que van perdre el quart només de dos punts.

Tot i la contundent derrota, cal mirar endavant i preparar a consciència el proper partit contra l’Òdena, que de ben segur no posarà les coses gens fàcils.
MANEL MONTOLIU

JÚNIOR MASCULÍ “A” (INTERTERRITORIAL - G04)
SE CASAL VILAFRANCA “B” - CB SAMÀ VILANOVA “A” 85-76

JÚNIOR MASCULÍ “B” (B/03)
CB SAMÀ VILANOVA “B” - CB ABRERA 89-34

CB Samà: E. Romero (6), J. Montserrat (14), A. Poch (2), J. Ibañez (13), A. Mingorance (9), G. Birlanga (2) J. Montesinos (29) O. Orti (6) J. Zanca (8) C. Maya ()
Àrbitre: Sr. Carrera
Parcials: 21-10, 17-16, 22-02, 29-06

CONTUNDENT VICTÒRIA DEL JUNIOR B PER COMENÇAR LA LLIGA

Gran inici de partit amb els vilanovins apretant molt en defensa i realitzant un gran joc en atac estàtic. També gràcies al control del rebot defensiu aconseguíem sortir en ràpides transicions. Marxàvem a la fi del primer quart 21 a 10.

El segon quart l’equip visitant va començar a jugar més còmode i anotar amb més facilitat. Tot i així l’encert dels samistes continuava i les distancies continuaven favorables al bàsquet Samà per 38 a 26.

A la represa un parcial de 22 a 2 favorable als vermells va fer que l’equip rival baixes les braços i només existís un equip dins la pista.

L’últim quart 29 a 6 ja va acabar d’arrodonir la contundent victòria. L’equip va treballar fins al minut 40 tot i la gran diferencia de punts en el marcador i l’agressivitat de l’equip rival amb faltes antiesportives i acciones molt dures que els vilanovins van saber controlar molt bé, i amb molta serietat.
JOAN POZO / JOSEP SELLARES

JÚNIOR MASCULÍ “C” (C/02)
JOVIAT LA SALLE MANRESA “B” - CB SAMÀ VILANOVA “C” 65-45

CB Samà: SERGIO – ANTU – RAFA – JORDI – MARTÍN – CRIS – ÁLVARO – ALEX (Baixes: MIGUEL, JAN, JAVI).
Parcials: 19 – 10 / 14 - 11 (33-21) / 12 – 9 / 20-15 (65-45).

UN INICI DE COMPETICIÓ AMB REGUST AMARG

Aquest passat dissabte, el júnior masculí C del Samà es presentava com a visitant a l'institut de la Salle Manresa, on s'enfrontarien al conjunt blanc, amb únicament vuit jugadors.
Després d'una pretemporada plena de sobtades altes i baixes de jugadors, era el moment d'examinar-se amb el primer partit de la fase única de nivell C.

Amb uns minuts de retard, l’àrbitre va xiular l'inici i durant aquests primers minuts es firmaria el resultat final. El conjunt samista va sortir despistat, fet que sumat a la falta d'encert i a un mal balanç defensiu, va suposar que l'equip local s'avancés en el marcador amb un parcial d'11 a 0. Tot i així a mesura que va anar transcorrent el joc, els vermells van anar entrant en el partit.
El segon període començava amb el Samà nou punts per sota dels locals. Aquesta va ser la ocasió dels samistes per demostrar el seu ventall ofensiu. El joc es va anar enriquint, la pilota es movia ràpidament per tota la pista i, tot i que amb dificultat quan a l'encert, la distància en el marcador s'anava reduint. Malgrat tot, petits moments de relaxació, junt a un increment de tensió en el partit resolt per una dubtosa actuació arbitral, van fer que els visitants arribessin al descans, amb un resultat de 33 – 21 en contra, i amb una acumulació de faltes personals difícil de gestionar.

Arribava la represa, i els vermells sortien a la pista amb ganes de canviar el rumb del partit. Les construccions en atac eren bones, però el baix percentatge en tirs lliures acumulat al llarg del partit es feia gaire bé tangible amb: un 4 de 10 al primer període; 4 de 12 durant el segon; i un 5 de 12 al final del tercer. Tot i així, la incertesa de cara a la cistella no va crear dubtes dins el cinc samista, que es va mantenir agressiu en defensa, com es pot veure per l'ajustat parcial d'aquesta tercera part.

Finalment, arribaven els últims 10 minuts de joc, durant els quals el partit es jugaria a un ritme totalment diferent. A nivell ofensiu, el Samà aconseguia desplegar novament el seu joc, l'encert va incrementar, però moltes accions van acabar en falta durant l'acció de tir; fet que, si tenim en compte que el percentatge de tirs lliures anotats durant aquest darrer període, que va ser de 3 d'11, no va acabar de resultar gaire beneficiós pels vilanovins. El problema, però, es va trobar en petits errors de concentració dins l'àmbit defensiu, raó que va evitar que el Samà retallés distàncies.

Així doncs, l'estrena de la temporada va acabar amb un primer partit perdut i un petit regust amarg. Malgrat tot, ens hem de prendre aquest partit com l'examen que ens situa i que ens ensenya tot el que ens queda per treballar durant aquest any. I, fora de cap frustració, ha de ser el motor que ens ajudi a buscar la motivació i la millora personal, de cara a cada jugador, i col·lectiva, en referència a l'equip com a grup.
MARC JODAR

JÚNIOR FEMENÍ “A” (PREFERENT - G02)
CB SAMÀ VILANOVA “A” - LIMA HORTA “A” 49-62

Parcials: 15-11 / 10-24 (35-25) / 12-12 (37-47) / 12-15 (49-62)

CB Samà: GEMMA - ANNA P. – IRENE – SABELA – CERES – MARIA M. – LAIA – ELENA – ARIADNA – MARIA H. – ANDREA B. (No juguen: ANNA D.)

PRIMERA DERROTA PER APRENDRE

El júnior femení A del Samà s’enfrontava al Lima-Horta, un dels equips més forts de l’inici de temporada. Les barcelonines havien realitzat les fases per entrar a la Preferent.
El partit va començar amb parcials per part dels dos equips. Un 5 a 2 incial per les locals amb accions finalitzades a prop de la cistella, i després un contundent 0 a 9 per part de les jugadores del Lima a meitat del primer quart gràcies a cistelles fàcils de contraatac. Les samistes van respondre amb un 10 a 0 amb tot tipus de cistelles, des d’accions individuals, a grans defenses amb ràpids contraatcs, i amb jugades més elaborades.

El segon quart va començar amb l’avantatge de les vermelles de 4 punts. Tot i així les grises van dominar el període i va ser clau per la resta del partit. La defensa samista poc concentrada en els blocs directes va donar grans facilitats per finalitzar amb entrades i triples néts. D’aquesta manera i sumant al poc encert sota els taulells va fer créixer la diferència en el marcador fins als dotze punts.

A la represa, i amb un menys 10 al marcador, el partit es va convertir en un fluix intercanvi de cistelles. El poc encert va seguir predominant el partit, tot i que el Lima va saber gestionar la diferència del segon període i les samistes tot i tenir la intenció d’anar retallant poc a poc, es veien incapaces de trobar el seu joc.

Una pressió a tot el camp al darrer període semblava que podia donar alguna opció al Samà però un parcial de 0 a 8 en un minut i mig va sentenciar el partit.

Primera derrota de les samistes que van veure com no podien aguantar el ritme de joc imposat pel Lima durant els quaranta minuts. Aquest ha de ser el gran objectiu de les vermelles, aportar joc en cada moment del partit, augmentar la velocitat de desplaçament, i seguir treballant la mentalitat d’equip, trencant amb els egoïsmes.

JÚNIOR FEMENÍ “B” (A/03)
CB SAMÀ VILANOVA “B” - AZAFATAS LESMA-BÀSQUET MOLINS 35-62

CB Samà: JÚLIA, ARI, ÈLIA, LAURA, MARTA E., PAULA, MERCÈ, MARTA A. (No juguen: ANDREA)
Parcials: 04 – 20 / 12- 20 (16-40) / 11 – 06 (27-46) / 08-16 (35-62)

DERROTA EN 20 MINUTS EN LA NOVA CATEGORIA

El passat dissabte el júnior femení B del Samà va començar una nova etapa amb una derrota clara contra el Bàsquet Molins. Era el primer partit de lliga com a júnior amb tots els canvis que hi havia dintre de l’equip amb les altes i baixes.

El partit va començar amb desordre per part dels dos equips i fins al minut 3 no es va veure la primera cistella. Un parcial de 0 a 8 va provocar el primer temps mort local. No hi havia ganes, ni tensió, i així va continuar fins al final del quart. Durant els primers 10 minuts es veia molta apatia per part de totes les samistes, contra un equip que simplement hi posaven ganes.

El segon quart es va millorar ofensivament, però defensivament les noies seguien amb moltes poques ganes, sense tensió ni intensitat contra un Bàsquet Molins que hi ha anava a totes.
A la mitja part, el que menys importava era el marcador. Encara que l’equip anava 24 punts avall, el més important eren les sensacions que es veien dintre de la pista. L’actitud havia de canviar perquè encara quedaven 20 minuts i es podia fer molt millor. El fet que defensivament nomes tinguessin dos faltes personals en contra, deia molt de la poca tensió defensiva que hi havia en el partit. No es podia continuar així. Ofensivament les coses poc a poc van sortint, però en defensa mai pots descansar.

En el tercer quart l’actitud, les ganes, l’ intensitat va canviar i això es va veure reflectit en el marcador, guanyat el quart per 11 a 6. Quedaven 10 minuts i el camí era el que s’havia vist en els últims 10 minuts. Encara que anar a guanyar el partit era difícil, mentre hi ha esperança tot es possible.

Els últims minuts les samistes van notar el sobreesforç fet en el tercer quart i físicament es van desplomar. Fet que l’equip visitant va aprofitar per tornar a ampliar el marcador. Al final derrota en el primer partit de lliga.
Va faltar molta tensió, intensitat però sobretot ganes de lluitar i sacrifici. El partit era en una nova categoria i amb un equip que ha tingut canvis, però ara ja ha passat i l’objectiu es evolucionar i despertar

La setmana que ve, les samistes es desplacen a Barcelona diumenge a les 18h per jugar contra el Lluïsos de Gracia.
ALEX DE DIEGO

CADET FEMENÍ “A” (PREFERENT - G02)
CB GRANOLLERS - CB SAMÀ VILANOVA “A” 100-27

CB Samà: Laia S.(0), Xènia C. (0), Andrea G. (0), Paula M. (6), Maria S.(2), Sabela R. (6), Andrea B. (8), Laura C. (0), Edurne C. (0), Marina P. (4), Maria H. (0), Laura M. (1).
Parcials: 28 – 08 , 25 – 04 (53 – 12), 23 – 08 (76 - 20), 24 – 07 (100 – 27).

DOLORÓS CORRECTIU

Després del debut la setmana anterior del Samà a Preferent amb una derrota dolorosa, aquesta jornada visitàvem la pista del Granollers, on es preveia un partit complicadíssim i que només es trauria endavant amb les ganes, la força i la il·lusió de les samistes.

En l’inici del partit es va veure com l’equip local ens atropellava amb un inici molt intens, fent un parcial de 12 a 0 en 2 minuts. Fent que les il·lusions de les vermelles s’anessin a norris sense gairebé haver-ho pogut intentar. A partir d’aquí sempre a remolc i veient com la diferencia augmentava sense poder-hi fer res. Marxant a la mitja part amb sever marcador de 53 a 12.
A la represa del joc, les del Garraf amb ja el partit perdut. Van voler utilitzar el partit com aprenentatge per als propers partits però la falta d’encert, la facilitat que les rivals anotaven i el marcador pesaven molt sobre les jugadores, que només volien que s’acabés aquell malson. El resultat final (100 - 27) mostra el dolorós correctiu que van partir les noies del Samà.

La valoració global és dolenta. En cap moment del l’equip va competir amb el rival. Es va donar moltíssimes facilitats al rival des d’un inici (contraatacs fàcils, rebots ofensius, defensa molt tova, falta d’encert,...). Per tant queda molt per treballar, oblidar aquest partit i posar-se durant la setmana a feinejar de cara als partits vinent. Ànims!