BÀSQUET

Àmplia victòria pel Ribes en el retorn a Tercera Catalana

VD. El Ribes va estrenar la lliga obligat a reforçar l'equip amb diverses jugadores del sub-21

Resultat en mà, seria fàcil resumir que dissabte el Ribes va fer i desfer sense problemes davant un jove equip sitgetà amb una banqueta de només vuit jugadores. Llegint la lletra petita, però, el cert és que les blaves van haver de pencar de valent i, tot i així, van tornar a fallar en ítems tant bàsics com el rebot, el joc sota els taulells i l’encert en els tirs lliures (33% encert). Dissabte, diverses baixes per lesió van obligar a Josep Maria Penya i Toni Martínez a reforçar el conjunt sènior amb 5 jugadores de l’equip sots-21, mentre el Sitges saltava a la pista amb un joc ràpid i esbojarrat (no va aconseguir anotar en joc fins al minut 7). El descontrol de les sitgetanes, però, va ser respòs amb efectivitat per part de les locals, que es van endur el primer període per 18-12, aconseguint eixamplar la diferència fins el 32-18 del descans (parcial 14-6 al segon temps).

El desgast físic de les visitants començava a fer-se notar, fent baixar el potencial tècnic individual de les de la Blanca Subur. Una ocasió d’or pel Ribes, que hagués pogut rematar l’enemic, però lluny d’això, l’equip local també va començar a defallir. Manca de precisió de cara a cistella i diversos regals en el rebot van fer impossible poder ampliar l’escletxa, de manera que els equips entraven al darrer temps amb un resultat de 49-33 (parcial 17-15). Veient passar els minuts en un partit més feixuc del previst, els dos equips van encarar l’últim quart com un pur tràmit. Aquesta vegada, sí, però, el Ribes va saber guanyar un marge còmode amb vistes al futur partit de tornada i acabava sentenciant el matx per un ampli 63-40.

Bàsquet Ribes: Boira (18), Cèlia (2), Gina (3), Piqui (12), Marta, Laura (2), Anna, Mireia, Eli (6), Lídia (16), Lota (2), Gisela (2).

Ara el conjunt blau es prepara per visitar la pista del Barça-Santfeliuenc, que va resoldre la primera jornada de lliga amb una demolidora victòria per 25-83. El matx (dissabte, 19.30h) tindrà un al•licient afegit: les blaves es retrobaran amb el tècnic Lluís Liberal, que enguany dirigeix l’equip blaugrana.