POLIESPORTIU

La triatló Ciutat de Vilanova es modifica pel mal temps

María García. La triatló Ciutat de Vilanova

480 persones, distribuïdes en diferents categories i modalitats, van participar dissabte en el circuit. Les condicions meteorològiques van respectar gran part del dia i van permetre que tots els inscrits, la gran majoria no federats, i que participaven per primera vegada en aquesta modalitat, poguessin gaudir del seu primer duatló.

La primera prova va ser per als triatletes de la categoria SuperSprint, que van completar 2km de cursa a peu, 8km en bicicleta, i 1km de cursa a peu. A continuació va ser el torn de les proves SuperSprint Relleus i Triatló de la Dona. Una part dels diners recollits en les inscripcions d'aquesta última prova va ser destinada a la Fundació Sandra Ibarra, que desenvolupa projectes específics per tractar el càncer de mama.

Seguidament va ser el torn de les categories més populars pel que fa a les distàncies. Els de categoria Flash menors (nascuts entre 1998 i 2003) van recórrer 1km corrent, 4km en bicicleta, i un altre quilòmetre corrent.

El temps no va ser tant condescendent amb els més menuts, i els participants en les curses Kids Bike Run, que havien de fer 1km en bicicleta i 500m corrent, van haver de superar la pluja per poder arribar a la línia de meta. Una part dels diners recollits en la inscripció d'aquesta prova serà destinada a Mans Unides pel desenvolupament de programes per nens i nenes en risc d'exclusió social.

Val a dir que les proves del circuit SERTRI formaven part del final de temporada del circuit, i del campionat de Catalunya per grups d'edat.

Diumenge va ser el torn de la XIII triatló Ciutat de Vilanova i la Geltrú, que va estar marcada per l'empitjorament de les condicions meteorològiques, fet que va fer s'anul·lessin les parts de natació i ciclisme per reconvertir l'activitat en una cursa a peu de 10 km. L'organització va decidir prioritzar la seguretat dels prop de 1.000 inscrits en aquesta triatló.