BÀSQUET

El Ribes alliçona el Samà

Imatge d'arxiu

El derbi comarcal de la setmana va tenir dues cares diferents: el Samà va començar el matx afusellant el Ribes des de la línia exterior, però les blaves es van apoderar del partit a partir del tercer període. Un parcial 1-26 va fulminar les locals, que van caure en mans del Ribes per 41-76.

Com si s’haguessin jugat dos partits. Un, de deu minuts i poc més. El segon, de gairebé trenta. És la conclusió bàsica que s’extreu del partit de Tercera Catalana que van jugar diumenge a la tarda Samà i Ribes, oferint papers totalment oposats. D’inici, les samistes van saltar al terreny de joc amb un excel•lent joc exterior (5 triples en 10 minuts) i una defensa autoritària que relegava el Ribes a un paper secundari i desesperat mentre veia que el primer període es resolia per 23-15. La mateixa dinàmica es va mantenir fins la meitat del segon temps, moment en què les de Josep Maria Penya i Toni Martínez van fer un cop d’efecte i autoritat. Un canvi defensiu i un plus en actitud van ser els factors clau per capgirar el resultat i ajustar diferències. El matx arribava al descans amb un ajustat 32-33.

Però el canvi de debò encara havia d’arribar. El Ribes va reprendre el partit sent-ne l’únic protagonista i bloquejant totalment qualsevol opció del Samà. L’impecable encert al contraatac, la bona feina en el rebot i la intensa defensa es van traduir en un parcial 1-26 al final del tercer període (33-59 al marcador). Així les coses, les blaves encaraven l’últim tram enlairades i les samistes ho feien totalment descol•locades. Si bé és cert que l’equip de Pepe Cabedo millorava en encert a cistella, l’impuls ribetà seguia ascendint amb un paper destacat d’Anna en el joc al contracop i de Lídia i Laura dins la pintura. Finalment, el derbi es resolia amb un ample 41-76.

Fitxa del partit:
Bàsquet Ribes: Boira (25), Xènia, Piqui (2), Marta, Laura (8), Anna (12), Mireia (2), Eli (2), Lídia (19), Lota (4).

De cara el proper cap de setmana, l’equip es prepara per rebre el Capellades. Serà dissabte a les 17.30h a Sant Pere de Ribes.