VICTÒRIA CONTUNDENT

El Ribes passa per damunt del Castellbisbal sense miraments

Un estratosfèric parcial inicial 33-0 de les blaves va sentenciar en poc més de deu minuts un partit on el Castellbisbal no va tenir cap mena d’opció. Les de Penya i Martínez van sumar un nou triomf indiscutible per 93-25 que els val aconseguir el liderat a la classificació.

L’experiència que està vivint aquesta temporada el sènior femení del Bàsquet Ribes comença a generar certes reflexions entorn la plaça que ocupa l’equip a Tercera Catalana. Set victòries de set partits jugats i, en la majoria de casos, sense donar un mínim respir al rival fan arribar a la conclusió que el descens de Segona Catalana va ser més injust del que es podia imaginar. Però les lamentacions serveixen de poc, de manera que al conjunt de Josep Maria Penya i Toni Martínez no li queda més remei que seguir afrontant cada matx com si fos el més decisiu de tots, sumant així noves victòries escandaloses. La última mostra es va poder veure dissabte, quan l’equip va apallissar el Castellbisbal per 93-25.

La seriositat ofensiva, intensitat defensiva i joc al contracop li atorgar al Ribes un inèdit primer quart per 29-0 que ja feia preveure una tarda de les que queden a la memòria. No va ser fins el minut 13 (marcador 33-0) que el Castellbisbal va aconseguir sumar el seu primer punt a base de suor i sacrifici. Tot i que la diferència de nivell era abismal (l’evident joventut del conjunt del Baix Llobregat contrastava amb l’experiència i qualitat de les locals), les visitants van mantenir l’actitud i l’esforç per intentar frenar l’embranzida local. Així les coses, el matx arribava al descans amb un lluminós de 46-9.

Amb vint minuts més per endavant, l’interès des de la graderia havia gairebé desaparegut i des de les banquetes pràcticament també. Els tècnics blaus van afrontar la segona meitat del partit com una bona oportunitat per ajustar i provar opcions de joc, mentre que el Castellbisbal aprofitava una ratxa d’encert exterior per inflar mínimament el resultat i encarar l’últim quart amb un resultat de 72-21 (parcial 26-12). A partir d’aquí, poca cosa més hi podien aportar cap dels dos conjunts. Per part del conjunt ribetà va despuntar un excel·lent joc interior, mentre que les visitants es van passar el període mirant de reüll el cronòmetre desitjant que el resultat final fos el menys escandalós possible. Finalment, el partit es sentenciava per 93-25 amb una nova exhibició de les blaves, que arriben així al capdamunt de la taula classificatòria, sent l’únic equip invençut fins ara.

Fitxa del partit:
Bàsquet Ribes: Boira (24), Cèlia (1), Piqui (12), Marta (4), Laura (18), Anna (2), Eli (4), Aïda (2), Lídia (12), Lota (14).

Aquesta setmana l’equip es desplaçarà a la pista del Bàsquet Pratenc (diumenge, 12.15h).