TRIOMF RIBETÀ

Derbi de patiment ribetà

Imatge d'arxiu del femení del CB Ribes

El cara a cara que van protagonitzar Ribes i Roquetes va trencar tots els esquemes previstos. Les amfitriones van veure perillar la seva imbatibilitat davant un Roquetes disposat a donar la campanada. Després de mig partit de màxima igualtat, el Ribes va acabar fent un cop d’autoritat per endur-se el matx per 67-43.

A priori, el derbi ribetà havia de ser una plàcida jornada per les de Josep Maria Penya i Toni Martínez. Amb el nivell demostrat al llarg de la temporada, i veient els fluixos resultats del Roquetes, la tarda no havia de comportar gaires complicacions. Però a l’hora de la veritat, la infermeria que segueix acumulant baixes de les blaves, sumada al desencert i desorganització sobre la pista, va convertir el duel en un autèntic malson. Tant és així que el Roquetes imposava la seva velocitat davant un Ribes desconegut, que no aconseguia anotar fins el minut 6 de partit. A empentes i rodolons les blaves resolien el primer temps amb un minso marcador de 8-9, mentre el Roquetes arrencava el segon període amb dos triples fulminants de Vero, que distanciava els dos equips amb un sorprenent 10-15. El Ribes, però, recuperava la desigualtat en un frec a frec on cap dels dos equips donava un mínim respir al rival. La intensitat defensiva ofegava els respectius atacs, en què el Roquetes sumava gràcies a divisions i tir estàtic mentre al Ribes era el joc interior el que estirava del carro per poder marxar amb un favorable 25-22 al descans.

Amb el marcador ja capgirat, a la represa es va poder veure un altre partit. Mentre el Roquetes començava a perdre pistonada, les de Penya i Martínez agafaven embranzida i ampliaven el marge fins tancar el tercer període amb un resultat de 39-29. Arribats als deu punts de diferència, el Ribes va fer un autèntic cop d’autoritat damunt el parquet. Una defensa brillant i un joc interior dominant van permetre veure el Ribes de les millors ocasions. Així les coses, contràriament al que qualsevol hagués augurat durant els primers minuts de joc, les amfitriones signaven una àmplia victòria per 67-45.

Bàsquet Ribes: Èlia, Berta (2), Piqui (18), Clàudia (2), Marta, Anna (10), Laura (18), Mireia, Lídia (17).

El conjunt de Penya i Martínez encara ara l’últim partit de la primera volta. Serà diumenge a les 19h a la pista de l’AE L’Esquitx, cuer de la classificació sense haver guanyat cap partit.