IMBATUTS AL 2013

El CF Vilanova supera el Valls i segueix convencent

Triguero torna després de la lesió amb dos gols i Blas manté el seu idil·li amb el gol

Moha, en imatge d'arxiu, autor d'un dels gols / M. Vall

Nova victòria convincent del CF Vilanova, que aquest diumenge ha superat el Valls al relativa comoditat (5 a 2). Amb més verticalitat que control del joc, els de Dani Casado han encarrilat el partit amb un gol matiner de Blas. Els de l'Alt Camp només han causat perill real en algunes fases de la segona part; precisament, després del 3 a 0 i el 4 a 1 del Vilanova, que deixaven mig sentenciat el partit. Triguero ha tornat després de molts partits de baixa amb titularitat, dos gols i una assistència.

El Vilanova ha començat molt posat en el partit. Al minut 8, Blas ha rematat de cap al fons de la xarxa una centrada des de la banda de Triguero. Quatre gols en cinc partits, quasi un per dia, són un registre d'autèntic home-gol. Al llarg dels següents minuts, les arribades del Valls han estat tímides i, en canvi, el Vilanova hauria pogut seguir ampliant el marcador en més d'una ocasió. Blas ha recuperat fins a tres pilotes que han derivat en jugades de perill molt clares.

Una de les ocasions més clares ha arribat al minut 20. Triguero ha donat un toc d'esperó cap a Moha, que ha pujat per la banda esquerra amb velocitat i ha centrat fins a Blas. El killer hauria pogut rematar, però ha Triguero, més endarrerit, en millor posició, i li ha cedit però el seu xut a trencar a sortit alt. El pitxitxi històric del CF Vilanova, però, no ha perdonat al minut 39, rematant al segon pal una centrada des de la dreta originada en una contra de Laguna per la banda dreta. Blas ha deixat passar la centrada, un defensa l'ha tocat a mitges i Triguero no ha perdonat. A la celebració ha anat a abraçar-se amb Eloi, que estava a la banqueta.

Just començar la segona part Triguero ha trencat el partit definitivament amb el 3 a 0. Al rematar, s'ha pogut fer mal però finalment tot ha quedat en un ensurt. La presumpta sentència ha quedat a mitges, ja que el Vilanova s'ha relaxat una mica i el Valls a marcat el 3 a 1, obra de Loro. Aquests han estat els millors minuts dels visitants, que en alguns moments han dut el pes de la possessió, tot i que el Vilanova creava molt perill a la contra. Les oportunitats del Valls les ha anat resoldent bé la defensa vilanovina, destacant el bon paper del porter Nico i el capità Valldosera.

El Valls s'ha anat esbravant i el Vilanova ha recupetar el control. Moha ha trobat premi a la seva bona actuació marcant el 4 a 1. Rulo ha entrat des de la dreta, l'ha centrada a l'àrea, Valldosera l'ha deixat passar amb un gran detall tècnic i Moha ha rematat sense contemplacions des de dins de l'àrea.

La sentència definitiva ha tornat a relaxar una mica el Vilanova. En una jugada desafortunada, Valldosera ha acabat marcant en pròpia porta mentre intentava desviar una centrada perillosa.

Dani Casado ha trigat, però ha mogut la banqueta, amb una rotació de davanters. Primer Eloi ha entrat per Triguero. Eloi s'ha mostrat molt generós al llarg de tot el partit, intentant més assistències que rematades. Més tard, Carlitos a tornat a debutar a l'equip reemplaçant Blas. Amb aquest quatre homes, a més d'altres opcions, el Vilanova té molta pólvora al davant. Un dels reptes de Casado serà saber gestionar els minuts i que tots se sentin importants.

El 5 a 2 definitiu ha estat obra de Josep Maria Marcé, que ha aprofitat una bona assistència d'Eloi. Amb aquest triomf, el Vilanova segueix sense perdre al 2013, encadena la cinquena jornada imbatut i segueix mostrant un joc molt millor que el del primer tram de lliga. L'arribada de Blas, Marc Guzmán o Moha, la recuperació de lesionats i el retorn de Valldosera al lloc on juga més còmode (l'eix de la defensa) permeten que el Vilanova ja pugui començar a mirar més amunt que avall.