SÈNIOR FEMENÍ

El Ribes tanca la primera volta amb un passeig a la pista del cuer

Les blaves són l'únic equip del grup que ha guanyat tots els partits jugats el primer tram de la fase regular

Apallissen l'Esquitx amb un demolidor 39-95, que va servir per ajustar tàctiques de cara la segona volta

Imatge d'arxiu

Amb un treball impecable, el primer equip femení del Bàsquet Ribes ha resolt la primera volta de la lliga sense haver perdut cap partit. Un reguitzell de 14 victòries consecutives li atorguen al conjunt de Josep Maria Penya i Toni Martínez una meritòria primera plaça a la classificació, reafirmada el passat diumenge a la pista del AE l'Esquitx, que va patir la superioritat de les del Garraf.

Tot i l'escassa plantilla amb què el Ribes va fer el desplaçament -només 7 jugadores-, des d'un inici les del Garraf van marcar un alt nivell de joc. Amb la defensa pressió a tot el camp per bandera, aviat l'equip es va erigir com a amo i senyor del partit davant unes locals de poca alçada. Després de resoldre el primer període per 7-25, el segon temps va servir per seguir evidenciant la diferència entre els dos conjunts. Les de Sant Sadurní s'esmeraven per poder arribar a cistella, on topaven amb un poderós joc interior ribetà, mentre que les blaves podien atacar sense complicacions i marxar al descans amb un ampli i còmode resultat de 17-51.

A mesura que avançaven els minuts, mica en mica el matx es va convertir en una ocasió d'or per Penya i Martínez per plantejar noves tàctiques sobre el parquet, les quals en cap moment feien perillar el domini del marcador, sinó que encara servien per ampliar descaradament la diferència i arribar al darrer quart amb un inversemblant 22-78. Fruit de la monotonia de joc, del cansament i del joc guerriller desplegat per les locals, però, el Ribes va afrontar l'últim període reduïnt el ritme de forma considerable. La desgana de les ribetanes va donar peu a què l'Esquitx accelerés la seva anotació fins el punt d'empatar el resultat parcial (17-17). Així i tot, el partit estava més que sentenciat i el Ribes tornava a casa havent-se quedat a les portes del centenar de punts, guanyant per 39-95.

BÀSQUET RIBES: Berta (13), Piqui (20), Marta (5), Laura (18), Cris (1), Anna (10), Lídia (28).

El conjunt de Penya i Martínez encara ara el segon tram de la competició amb una primera parada a la pista del Sitges, que només ha perdut tres partits fins el moment. El derbi comarcal serà dissabte a les 18h al pavelló de Pins Vens.