TERCERA CATALANA FEMENINA

Partit incòmode però superat pel Bàsquet Ribes femení

Les blaves topen amb un Capellades guerriller que complica el joc ribetà fins la meitat del partit

El Ribes afronta la segona meitat amb un cop d'autoritat, imposant-se gràcies a un bon treball defensiu i una millora en l'encert

Imatge d'arxiu

El fantasma de les baixes segueix sent un malson pel primer equip femení del Bàsquet Ribes. Tant és així que aquesta setmana Josep Maria Penya es va desplaçar a la pista del Capellades amb només 5 jugadores sènior, reforçades per l'equip sub-21. Això, sumat a la freda i complicada pista de les de l'Anoia, i a l'horari dominical matinal, va suposar un combinat difícil de digerir, com ho demostra el fluix nivell de joc amb què el Ribes va saltar a la pista.

Les blaves es van estavellar contra la cistella una vegada rere l'altre, mentre el Capellades corria a la desesperada i aconseguia avançar-se un pas en el marcador amb un 7-0 que les de Penya no desbloquejaven fins el sisè minut de joc. Mica en mica, però, les del Garraf entraven en el partit i aconseguien tancar el primer temps amb un favorable 9-11.

El ritme esbojarrat de les amfitriones s'encomanava de mala manera a les ribetanes, que oferien un joc desconcertant i poc habitual en el si de l'equip, amb poca definició a cistella i una fluixa estadística en el rebot. El joc caòtic i l'excés de personals xiulades per l'àrbitre feien cada cop més incòmode un partit on el Ribes tant sols aconseguia avançar-se 23-30 al descans.

El temps de la mitja part, però, va acabar sent un autèntic període de reflexió per a les de Penya. Com si fos un equip totalment renovat, el Ribes va afrontar la segona meitat del matx amb un joc molt més estructurat i, sobretot, més encertat. Un parcial 15-0 en els últims sis minuts del tercer temps van deixar tocat i enfonsat el Capellades, gràcies a la feina feta pel joc interior de les blaves. D'aquesta manera el partit entrava al darrer període amb un resultat de 49-29 i la victòria embastada per a les de Penya. Tot i que el Ribes va jugar molt més còmode que a l'inici del matx, també és cert que a l'últim quart va tornar a aparèixer el joc esbojarrat i descontrolat per part dels dos conjunts, que deslluïen completament el partit. El resultat, però, estava dat i beneït i les de Sant Pere de Ribes aconseguien sumar un nou triomf. Aquesta vegada, per 64-46.

Bàsquet Ribes: Clàudia (3), Berta (1), Piqui (17), Xènia (1), Marta (3), Anna (15), Mireia (4), Lídia (14), Lota (5).

Aquesta setmana el conjunt ribetà afronta una doble jornada: dissabte rebran el Xamba (17.30h), mentre que diumenge recuperaran el partit ajornat contra el Barça-Santfeliuenc, també a Ribes (17.30h).