PRIMERA CATALANA

Proper test, el Martinenc d'Alcolea

El CF Vilanova aspira a tornar a mostrar la cara bona diumenge al Guinardó

Els blaus han jugat 13 partits a casa i només n'han guanyat 3; fora n'ha jugat 11 i n'han guanyat 5

Marc Ortiz de Urbina Vilanova i la Geltrú 21-03-2013 19:10 Lectures 503
Eloi, un dels arguments ofensius del CF Vilanova / Miquel Vall

Eloi, un dels arguments ofensius del CF Vilanova / Miquel Vall

L'arribada de Delfí Farreres al CF Vilanova va generar molt bones sensacions en tots els sentits. Més encara quan l'equip va ser capaç de guanyar a Ascó. Però la setmana passada, a l'hora de la revàlida a casa davant l'Andorra, l'equip va tornar a deixar escapar tres punts dels Alumnes Obrers. Aquest diumenge a les 12 del migdia, els blaus juguen al camp del Martinenc. Els d'Àngel Alcolea són un dels equips més solvents de la lliga, acomodats al quart lloc i encadenant tres victòries seguides.

El Martinenc, un dels històrics del futbol català i que va celebrar el centenari l'any 2009, és un equip especialment regular. Ho és a casa, on només ha perdut dos dels dotze partits que ha disputat. I fora no es queda curt, perquè les quatre derrotes queden plenament compensades amb les set victòries. Curiosament, una de les poques derrotes del Martinenc aquesta temporada va tenir lloc a Vilanova, on els de la capital del Garraf van guanyar per un ajustat 2 a 1.

Quin Vilanova es podrà veure aquest diumenge? Possiblement l'aposta futbolítica serà més semblant al que es va veure a Ascó que no pas ara fa una setmana davant l'Andorra. L'equip, fins ara, s'està trobant més còmode (i més més efectiu) quan el rival és qui pren la iniciativa i es pot sortir amb espais a la contra. Aquesta pot ser una de les explicacions del mal balanç com a local del Vilanova i els números acceptables com a visitant. Com a curiositat, el Vilanova ha jugat tretze partits a casa i només n'ha guanyat tres. En canvi, fora n'ha jugat onze i n'ha guanyat cinc.

En el còmput global, l'equip vilanoví només ha sumat tres punts dels últims divuit en joc.


ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament