TERCERA FEMENINA

El Ribes es desfà del Pratenc en un partit poc lluït

Les locals no fan valer la seva superioritat fins a la segona meitat del matx

Imatge d'arxiu del sènior femení del Ribes

Les de Penya i Martínez van superar les del Baix Llobregat amb un partit feixuc. Les locals no van saber fer valdre  la seva superioritat fins la segona meitat del matx, en què van sentenciar amb un autoritari 71-43.

Les vacances de Setmana Santa van suposar una nova aturada al calendari en una lliga que està sent del tot intermitent pel Ribes femení. Aquesta vegada, però, el parèntesi era benvingut per recuperar part de l´equip lesionat. No ho va ser tant, però, pel que fa al ritme de joc. I és que el Ribes va afrontar la visita del Pratenc amb certa relaxació i comoditat. Sense gaires complicacions va saber resoldre el primer quart amb un fàcil 17-11, on van saber aturar el bon tir exterior de les del Baix Llobregat. Seria al segon temps, però, quan començarien a arribar els problemes. Les de Penya i Martínez van permetre´s el luxe d´abaixar la guàrdia, fet que les visitants van aprofitar per retallar distàncies mica en mica. La fluixa defensa del Ribes i el desencert en atac van ser dos al·licients per a què el Pratenc posés la directa i es plantés a la mitja part amb un temible 29-24.

El descans va arribar en el moment precís per a què les blaves toquessin de peus a terra. Un canvi tàctic i, sobretot, un pas endavant en actitud van ser la clau per a què el Ribes imposés la seva veterania i nivell. De res va servir l´estratègia de joc obert que plantejava el Pratenc per descol·locar el joc interior del Ribes. Ben al contrari. Les blaves van aconseguir nombroses recuperacions de pilota que li van servir per agafar una àmplia renda al final del tercer temps: 47-31 (després d´un parcial 18-0). Però el parcial demolidor no acabava aquí. Les amfitriones van entrar al darrer quart convençudes d´acabar de sentenciar el partit, sense miraments. Piqui, Lidia i Laura es van carregar l´equip a l´esquena per imposar un parcial 16-2 que anul·lava qualsevol opció del Pratenc. Tot i no ser un partit lluït, el Ribes aconseguia resoldre finalment el partit amb un còmode 71-43 que permet afrontar amb més tranquil·litat el tram final de la lliga.

Bàsquet Ribes: Xènia, Berta (3), Piqui (10), Claudia (2), Marta (4), Laura (15), Anna (8), Mireia (9), Lídia (14), Lota (6).

De cara a aquesta setmana, el Ribes es prepara per afrontar el duel contra el CEVG (diumenge, 19.30h).