PRIMERA CATALANA

El Vilanova suma un punt al Morell jugant la segona part amb deu

Els blaus encadenen la quarta jornada consecutiva sense perdre

Blas,en imatge d'arxiu, ha tornat a veure porta / Miquel Vall

Segon empat consecutiu del CF Vilanova, que aquest dissabte a la tarda ha acabat sumant un punt del camp del Morell en un partit en què els de Delfí Ferreres s'han avançat dues vegades al marcador. L'expulsió de Josep Maria als cinc minuts de la represa ha deixat els blaus amb un home menys. Tot i això, tres minuts més tard, Blas ha marcat l'1 a 2. Però el Morell ha acabat aprofitant la superioritat numèrica per empatar.

El Vilanova començava el partit amb el handicap de tenir  fins a sis baixes: Eloi, Triguero, Rulo, Carlitos, Molina i Cols. Però no valien excuses davant d'un rival que ocupava el penúltim lloc a la classificació.

Els primers minuts de partit han estat molt físics i marcats pel joc directe. El Morell no tenia cap interès a jugar la pilota per terra, però el Vilanova tampoc no se'n sortia. L'espessor ha estat la nota dominant fins al minut 33, quan Valldosera ha rematat de cap al fins de la xarxa una falta molt ben penjada des de la dreta per Fede. Tot seguit, Nito ha salvat una ocasió clara dels locals, però a la següent jugada ha arribat l'empat a un. Moha ha refusat una falta lateral, però Martí s'ha fet amb la pilota i ha xutat enmig d'un gran amuntegament de jugadors. Nito, sense visibilitat, no l'ha pogut bloquejar i Jonathan l'ha enviat al fons de la xarxa.

La segona part començava molt malament pel Vilanova. Josep Maria ha vist la segona targeta groga i ha deixat els vilanovins amb deu. Ha estat expulsió polèmica, ja que tot i que ha aixecat la cama, no està gens clar que hagi arribat a tocar al rival. Els visitants han reaccionat de la millor manera possible a l'expulsió; amb un gol de Blas que ha significat l'1 a 2. L'assistència ha estat de Laguna.

Ara tocava resistir durant més de 40 minuts amb un home menys. Però no s'ha aconseguit; deu minuts més tard, un altre cop Jonathan ha vist porta i ha establert el 2 a 2 definitiu. El perill ha continuat. Al minut 81, Raventós ha tret sota pals una rematada del local Cuéllar, que hauria pogut significar el tercer gol local. Cuéllar, que ha estat amb diferència el millor argument dels locals, és un exjugador professional, que va jugar a Primera divisió a les files de l'Athlètic Club de Bilbao i al Reial Múrcia, sota les ordres de Javier Clemente.

Ja al temps de descompte, qui ha tingut l'ocasió de guanyar ha estat el Vilanova, amb una rematada de cap del mateix Raventós. Al final, 2 a 2 i repartiment de punts.

En el balanç global, el Vilanova ha estat molt eficaç, marcant dos gols amb només tres rematades ben dirigides. Els de la capital del Garraf, que avui jugaven de negre, han encadenat la quarta jornada puntuant (amb dues victòries a casa i dos empats fora) i segueixen acomodats a la zona mitja de la taula. La setmana vinent, a casa contra el Tàrrega, els blaus aspiraran a mantenir la dinàmica amb tres punts que els aproximin a la salvació virtual.