TERCERA CATALANA FEMENINA

El Ribes torna matemàticament a Segona Catalana

La victòria davant el Martorell (77 a 53) fa que les ribetanes recuperin la categoria perduda

Imatge d'arxiu

A falta de dues jornades pel final de la competició, les blaves ja han assolit l´ascens de categoria, després de superar el Martorell. L´equip certifica així una temporada brillant on han fet valer una clara superioritat sobre les rivals.

Ha costat molta suor, esforç i sacrifici però el Ribes ha assolit l´objectiu que tothom deia amb la boca petita. A principi de temporada ningú podia esborrar l´injust descens de la temporada anterior, on l´equip va caure condemnat a la promoció de permanència per culpa d´un fatídic inici de temporada, i va perdre la categoria davant un rival reforçat amb jugadores professionals. Superat aquell trist capítol, el Ribes va engegar la maquinària d´aquesta temporada disposat a recuperar la plaça perduda i així ho va acabar de segellar el passat dissabte, gràcies a la victòria contra el Martorell per 77-53. Això les situa matemàticament per damunt de la resta d´equips a falta de dos partits per acabar el campionat.

La tarda de dissabte, però, va ser estranya al pavelló ribetà. L´equip va saltar a la pista conscient que l´ascens era a un pas, però l´ambient no era ni molt menys el de les grans ocasions. En un pavelló fred, les de Josep Maria Penya i Toni Martínez van haver d´enfrontar-se a un Martorell molt intens defensivament que va travar l´ofensiva de les blaves de forma constant. El Ribes només aconseguia arribar a cistella en jugades de contraatac, mentre les visitants feien i desfeien còmodament fins al punt d´endur-se el primer parcial per 14-17. A la desconcentració blava s´hi sumava una permissivitat arbitral que complicava més el repte. Tot i així, un canvi defensiu i, sobretot, d´actitud, van fer capgirar el matx. Les blaves van esprémer les possibilitats del joc interior i van anular per complert el Martorell amb un demolidor parcial 22-4 (resultat de 36-21 al descans).

Amb el partit encaminat, les de Sant Pere de Ribes van afrontar el tercer període amb el convenciment que aquella seria la tarda de la celebració. Mica en mica l´ambient al pavelló agafava forma per acompanyar les blaves, que despertaven també des de la línia exterior, mentre el Martorell recuperava el bon joc de l´inici del partit. Això li permetia aturar l´embranzida del Ribes durant uns minuts. Tot i així, les aspiracions de les del Baix Llobregat van durar poc, perquè al minut 34 les amfitriones ampliaven la diferència fins al 68-41.

L´ascens era ja a tant sols uns minuts, però l´equip de Penya i Martínez van permetre´s una petita despistada que deslluïa momentàniament la tarda. Amb tot, les blaves van saber recuperar la el bon joc per esclatar al xiulet final, que confirmava la victòria per 77-53.
Bàsquet Ribes: Xènia (3), Berta (10), Piqui (3), Claudia (7), Marta (2), Laura (9), Anna (15), Mireia (6), Eli (2), Lídia (14), Lota (6).

Ara al Ribes només li queden dos partits per acabar el campionat. El primer serà aquest proper dissabte, a les 16h, a la pista del CB Roquetes.