APOSTA PER A L'ESPORT FEMENÍ

Vilanova tindrà la primera cursa exclusivament femenina de tot el Gran Penedès

Les 4 Milles femenines XTerra tindra lloc el 22 de setembre

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-07-2013 14:45 Lectures 1810
Cartell de la cursa

Cartell de la cursa

Vilanova i la Geltrú acollirà el proper 22 de setembre la primera cursa exclusivament femenina de la comarca del Garraf,  i també de l´Alt i baix Penedès. La cursa organitzada per la Comunitat XTerra i anomenada 4 Milles femenines XTerra, cobreix una distancia en circuit urbà d'aproximadament uns 6.2 kilòmetres, sortint de la plaça de les Casernes, recorrent els principals carrers cèntrics de Vilanova fins arribar a la platja i passeig marítim.

La cursa ha estat organitzada fonamentalment pel grup de la Comunitat; Noies Xterra dirigit per la corredora Vilanovina Cristina González, i presentat caràcter femení molt fort en molts dels aspectes de la seva organització, "hem volgut fer una autèntica Festa del Running, anant bastant més enllà d´una típica cursa" comenta González.

La cursa té un caràcter totalment solidari, on el 100 per 100 dels beneficis es dedicaran a subvencionar un projecte concret anomenat `Viu la ciutat´, de l´entitat de dones `La Frontissa´, aquest projecte està dirigit a dones amb perill d´exclusió o amb greus problemes. Mari Pau Munuera, presidenta d´aquesta entitat, comenta `Quan ens varem presentar el projecte de la cursa, de seguida varem veurà la seva idoneïtat amb la causa dels drets de les dones, i varem voler participar de ple, és  molt meritori l´esforç  que aquesta comunitat esportiva esta dedicant a aquest esdeveniment´, per la seva banda Cristina González, directora de la cursa comenta que "Des de el començament teníem molt clar que, si organitzàvem la cursa, aquesta tindria un objectiu solidari amb les dones, donat els greus problemes de finançament que pateixen aquestes entitats socials a l´actualitat". No obstant les curses totalment solidaries, com les 4 milles femenines XTerra, encara són minoria a Catalunya, al nodrit calendari de curses populars, on bastants, generalment les més multitudinàries, estan organitzades per empreses privades especialitzades.

Els organitzadors de les 4 milles femenines XTerra han volgut donar una volta de rosca més, garantint de forma poc usual, que el 100% dels beneficis aniran a la causa solidaria, i per fer-lo,  compten amb un avalador que posa el seu prestigi en joc, es tracta de Jose Maria Santacana, advocat que des de fa molts anys exerceix a la comarca i que forma part de diverses comissions de treball del col·legi d´advocats de Barcelona. Santacana, tindrà lliure accés a totes les factures així com copia de la cartilla de les inscripcions de la cursa´ comenta Ramón Martínez president de la Associació  esportiva XTerra, i estarà present el dia de la cursa, a l´acte públic de l´entrega del corresponent taló a la presidenta de l´entitat `La Frontissa´. Les inscripcions a la cursa i per ser col·laborar com a voluntari, estan obertes a la plana web www.4millesfemeninesxterra.com.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No