RAIDS

L'equip Haglöfs guanya el Raid Garraf Mediterrani

El recorregut suposava 142 quilòmetres i 4100 metres de desnivell positiu

Cedida. Detall d'una de les proves del Raid

Victòria d'un equip local al Raid Garraf Mediterrani, que va tenir lloc el passat dissabte 21 de setembre. Es tracta del tercer raid de la Copa Catalana de Raids d’esports de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El Centre Excursionista La Talaia organitzava aquesta prova amb sortida i arribada al municipi de Canyelles, on es van reunir més de 60 participants.

Els 6 equips participants de la categoria èlit van prendre la sortida el divendres a les 00:00h, començant amb un sector nocturn de btt de 37km i 1400 m de desnivell, una prova de tir amb arc i un tresc nocturn de 15 km pel parc natural del Garraf. Seguidament, un altre sector de btt portaria els equips a la platja del Far de Vilanova i la Geltrú per començar un sector de caiac a trenc d’alba. A continuació els equips feien una orientació específica per l’espai natural dels Colls-Miralpeix per tornar a agafar la btt de pujada a Canyelles. Un cop a Canyelles, els equips sortien en patins per un tram de més de 2 km amb 100 m de desnivell, després realitzaven una orientació a peu amb una escalada a la Facu, muntada i supervisada pels escaladors del GEAM A.E. Talaia de Vilanova. El recorregut complet suposava un total de 142 km i 4100 m de desnivell positiu.

A les 9 del matí es donava la sortida a la categoria aventura, que constava de btt, caiac, tir amb arc, trekking i escalada. En total, la categoria aventura tenia un recorregut de 61 km i 1400 metres de desnivell positiu. Dos hores més tard, sortia la categoria iniciació per fer un recorregut total de 34 km, principalment en btt, caiac i trekking.

Al finalitzar el raid, tots els equips podien realitzar una prova d’slackline per bonificar temps, que va ser clau en totes les categories. En la categoria èlit puntuable pel campionat de la FEEC, l’equip de raids Haglöfs, format per Ivan Artigas i Jaume Soler ,va liderar la prova en tot moment, mentre que els equips segon, tercer i quart van acabar amb el mateix nombre de punts i van haver de desempatar en temps. L’equip Grifone-Raidaventura.org, amb Dani Terrissé i Anna Seix, van quedar en segon lloc, seguits de l’equip Aventura X-Perience – Sport HG, format per Daniel Gallardo i Raül Comino.

En categoria aventura, els equips masculins guanyadors va ser Agapornis, format per Aleix Prat i Xavier Ingles, Iron Towers, amb Josep Ventura i Llàtzer Magriñà, i en tercera posició, els Cambrils Raid Team, amb Julio Lizaranzu i Joan Riba. En categoria mixta, els equips que van fer podi van ser Karkinyoli RT en primera posició, les Fieres en segona i non stop run en tercera. Finalment, la categoria femenina va ser per Sefeni i les Pts. La categoria iniciació va tenir com a guanyadors les tresines, sherpa raiders i SoM-SQM.